UGAL

Șase proiecte, din care cinci aparțin studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vor fi jurizate miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 10.00 în cadrul competiției de idei de afaceri Danube Growth Initiative, inițiată de Primăria municipiului Galați. Acțiunea face parte din cadrul Proiectului BluAct, având ca principal obiectiv promovarea antreprenoriatului sustenabil în domeniul economiei maritime și fluviale, stimularea inovării și crearea de noi locuri de muncă. 


Trei echipe au reprezentat Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi în competiţia naţională de idei şi planuri de afaceri Portul antreprenorial, organizată în sistem online de Asociaţia pentru Educaţie Antreprenorială, în perioada 13-15 octombrie 2020. Una dintre ele - “Nava Perseus” - a luat Premiul al II-lea, pentru o idee interesantă de înfiinţare a unui Centru de colectare şi valorificare a zerului. “Perseus” este alcătuită din: Nina Condurache, Adelina Ştefania Milea, Florina Stoica, Marina Pihurov şi Andreea Lanciu, doctorande la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.


În perioada 19 octombrie - 1 noiembrie 2020 se va derula înscrierea studenţilor în selecția pentru mobilităţi Erasmus+ de studii și de practică. Pentru informații referitoare la Programul Erasmus+, consultați: http://ugal.ro/files/erasmus/2019/06_11_Ghid_studenti_outgoing_Erasmus.pdf sau https://ugal.ro/files/erasmus/2020/3/Sedinta_de_informare_2020-2021.pdf.  


Fundația „Alături de Voi" România a anunțat lansarea unui concurs de minigranturi ce pot fi accesate de către organizații ale elevilor și studenților, granturi ce sunt acordate în cadrul proiectului „Build Solid Ground", finanțat de Comisia Europeană. Prin aceste granturi, se finanțează proiecte de comunicare și conștientizare legate de implementarea în România a Agendei 2030, cu accent pe obiectivele 1 (fără sărăcie), 5 (egalitate de gen), 8 (muncă decentă) și 11 (orașe și comunități durabile).


În sfârșit, o veste mult așteptată de studenții din Campusul „Al. I. Cuza”: se redeschide, în condiții speciale, Cantina nr. 2, care va funcționa în regim „TAKE-AWAY”. Asta înseamnă că tinerii își vor putea lua meniul ales la pachet. Programul de servire va fi în intervalul 12.30-16.30. Accesul în cantina se va face conform reglementărilor sanitare în vigoare: purtarea măștii de protecție, termometrizare, respectarea măsurilor de distanțare fizică și respectarea traseelor indicate.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor celebrează în fiecare an, începând din 1979 și până astăzi, pe 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației. Dar ce motive am avea pentru a  sărbători o astfel de zi și în 2020, în plină pandemie de coronavirus? Poate că anul acesta, de Ziua Mondială a Alimentației, ar trebui să ne reamintim cât de important este rolul alimentelor în viața noastră. 


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor celebrează Ziua Națională a Comerțului electronic. E-Commerce (totalitatea tranzacțiilor comerciale ce vizează cumpărarea/vânzarea bunurilor și serviciilor, folosind Internetul) este astăzi, mai mult ca oricând, într-o vizibilă expansiune. Dacă seanalizează datele furnizate de Comisia Europeană, se poate observa că procentul firmelor ce utilizează servicii de comerț electronic a crescut atât la nivel european, de la 15 la 20% în perioada 2010-2019, dar mai ales în România, unde în ultimii 9 ani creșterea a fost dublă – de la 6 la 12%.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a câștigat locul II la secțiunea postere la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere”, care s-a desfășurat online în intervalul 5-9 octombrie. „Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară”, Autori: Carmen Bolea, Elena Enachi, Adelina Milea, Gabriela Râpeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stănciuc, este titlul cercetării cu care Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a ajuns pe podium.


Colegiul Director al Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (LSG) a decis ca noul Președinte al organizației pentru următorii doi ani să fie Marius Mocanu, student în Anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Vicepreședinte a fost ales Ion Aurelian Tatu, student în Anul II la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, iar pentru funcția de Secretar General a fost desemnată Daria Talmaciu, studentă în anul III la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice. Alegerile în cadrul organizației studențești au loc la fiecare doi ani.  


Departamentul de formare continuă și transfer tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prin Centrul de Transfer Tehnologic UGAL, anunță intenția de vânzare a Brevetului de Invenție nr. 131180 cu titlul „Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia”. Prețul de la care pornește negocierea este de 60.000,00 lei, care a fost stabilit de Comisia de analiză pentru valorificarea brevetului de invenție, constituită prin Decizia Rectorului nr. 3113 din 15.09.2020.  


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email