UGAL

Ești elev în ultimul an de liceu, locuiești în mediul rural, ai avea nevoie de ajutor la matematică pentru bacalaureat și nu știi la cine să apelezi? Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, prin cadrele didactice specializate, te ajută să îți aprofundezi cunoștințele ca să faci o figură bună la Bac. Inițiativa face parte dintr-un proiect POCU ce are drept țintă „Atragerea de candidați (viitori studenți) la învățământul terțiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerințele pieței muncii actuale.”

 

 

Proiectul aparține celor de la Universitatea Tehnică de Construcții București, iar obiectivul principal constă în creșterea accesului și echității în învățământul superior din România. Parteneri sunt: Universitatea Politehnica București, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea și S.C. Omega Trust S.R.L. Grupul țintă, la nivel național, este format din 500 de persoane (100 elevi, 400 studenți) care vor beneficia de sprijin în vederea diminuării ratei de abandon al studiilor.

În plus, inițiativa are în vedere și creșterea atractivității ofertelor educaționale complementare dezvoltate prin proiect (5 oferte educaționale complementare noi și/sau îmbunătățite) în special în ceea ce privește antreprenoriatul.

„În cazul elevilor, avem un grup țintă format din 20 de tineri din mediul rural, aflați în ultimul an de liceu, care vor beneficia de următoarele facilități: participă la ședințele gratuite de pregătire la matematică derulate în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în vederea creșterii ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat; participă la ateliere de informare și consiliere; derulează activități comune alături de personalul didactic din cadrul universității. Preînscrierea se face până pe 12 octombrie, iar orele de pregătire la matematică sunt programate să înceapă din februarie 2021. În funcție de evoluția proiectului și în contextul pandemiei COVID-19, se ia în calcul organizarea on-line a activităților”, a explicat conf. dr. ing. Nicuşor Baroiu, de la Facultatea de Inginerie, responsabil proiect din partea U.D.J.G.

Pe lângă elevi, proiectul are în vedere și sprijin pentru 80 de studenți în vederea finalizării cu succes a studiilor universitare. Toți vor primi consiliere, iar o parte dintre ei o bursă, acordată pe parcursul ultimelor 3 semestre de studii de licență. Nici profesorii din instituție nu sunt uitați: vom putea participa la un curs postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul antreprenoriatului.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email