UGAL

Șase proiecte, din care cinci aparțin studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vor fi jurizate miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 10.00 în cadrul competiției de idei de afaceri Danube Growth Initiative, inițiată de Primăria municipiului Galați. Acțiunea face parte din cadrul Proiectului BluAct, având ca principal obiectiv promovarea antreprenoriatului sustenabil în domeniul economiei maritime și fluviale, stimularea inovării și crearea de noi locuri de muncă. 

 

Cele șase echipe înscrise în competiție vor prezenta, în cadrul evenimentului intitulat Demo Day următoarele proiecte: „Free Form”, „Decontaminarea apei de balast folosind plasma rece”, „Danube Eco Soap“, „Pescapp“, „Blue Urban Aquaponic Farms“ și „Promovarea oportunităților turistice și economice în zona Dunării de Jos“. 

 

Susținerea prezentărilor de către echipele concurente va avea loc în Corpul A, Etaj 3, Sala Clubul Seniorilor de la Universitatea Danubius. 
 
„Proiectul câștigător va fi premiat, echipa urmând să beneficieze de o perioadă de incubare a afacerii livrată de partenerii proiectului, atât din mediul academic cât și din mediul privat”, a declarat prof. dr. ing. Camelia Vizireanu, Coordonator Grup Local URBACT, proiect BluAct. 
 
BluAct, finanțat prin programul UE URBACT III, constituie o rețea de șapte orașe portuare europene, respectiv: Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Salerno (Italia) și Galați (România) înființată cu scopul de a împărtăși bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastră. Se caută inițiative de proiecte legate de dezvoltarea avansată a infrastructurii, software, sisteme de eficiență energetică, tehnologii avansate de fabricație.  
 
Mai multe detalii despre competiție sunt disponibile la adresa www.dgi-bluact.ro
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email