UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a câștigat locul II la secțiunea postere la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere”, care s-a desfășurat online în intervalul 5-9 octombrie. „Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară”, Autori: Carmen Bolea, Elena Enachi, Adelina Milea, Gabriela Râpeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stănciuc, este titlul cercetării cu care Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a ajuns pe podium.

 

„Apropiindu-se și mai mult de profilul evenimentelor academice, INGREDIENTS SHOW 2020 a fost despre inovare, știință, soluții, evoluție, planificare, adaptare, oferind o PLATFORMĂ ideală pentru diseminarea informațiilor despre materii prime alternative, ingrediente funcționale, alimente noi și produse finite inovatoare, tehnologii, igienă, produse organice dar și a influenței acestora asupra industriei alimentare și a suplimentelor alimentare”, se arată pe site-ul manifestării organizată de RO.aliment și ajunsă la a IV-a ediție.
 
Conferința a adunat la start cadre didactice și studenți din universități de prestigiu din România: Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, producători și comercianți din domeniul agroalimentar.
 
Temele principale dezbătute au fost: Carne și produse alternative, Suplimente alimentare, Lapte&înghețată&produse alternative, Panificație&dulciuri&produse alternative și Să înțelegem și să descoperim aditivii alimentari din eticheta unui produs, un panel interactiv pentru consumatori.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email