UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și Grande Natura organizează acțiunea „NOI ÎȚI POTOLIM SETEA DE... CUNOAȘTERE!”, care va avea loc la în perioada examenului de Bacalaureat din acest an. Elevii care vor susține probe la Bacalaureat în Centrele de evaluare din municipiile reședință de județ din Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău, respectiv din municipiul Bârlad vor primi, la ieșirea de la examen, câte o sticlă cu apă „Grande Natura”.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dorește să îi recompenseze și în acest an pe cei care decid să se înscrie la una din cele 14 facultăți și să devină studenți ai UDJG. Astfel, împreună cu partenerii de suflet, cei din conducerea Universității care se ocupă de Admiterea 2021 au pregătit cea de-a doua ediție a campaniei „Tu te înscrii, noi te premiem”, o tombolă cu premii substanțiale pentru candidații care se hotărăsc să rămână studenți la Galați.


Miercuri, 16 iunie 2021, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și cei ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Delegația ANPC, condusă de președintele acesteia, Claudiu Daniel Dolot, l-a inclus și pe Eugen Hristache noul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Sud-Est.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Inginerie găzduiește începând cu data de 17 iunie,  în holul corpului D din strada Domnească nr. 111, expoziția foto-documentară comemorativă „În lumina culturii - opera lui Anghel Saligny”. Se împlinesc 96 de ani de la trecerea în eternitate a marelui savant român născut la Şerbăneşti, județul Tecuci (astăzi Lieşti, județul Galați).


Studenții Facultății de Arte din Galați, secția Artele spectacolului vă invită mâine la ora 19.00,  în sala  201 A, etajul 2 din incinta Facultății de Educație Fizică și Sport, pentru a viziona piesa Gunoierul, de Mimi Brănescu.


Fondul pentru IMM-uri "Ideas Powered for Business SME Fund", susținut de Comisia Europeană si EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) – Partener OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci), vizează întreprinderile care doresc să-și dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) și să-și protejeze drepturile PI la nivel național, regional și european. „Ideas Powered for Business SME Fund" poate contribui la impulsionarea afacerilor IMM-urilor, acordând reduceri de până la 50% din taxele pentru cererile de înregistrare de mărci și desene sau modele.


În data de 14.06.2021 a fost finalizată etapa de selectare a expertului pentru elaborarea unui studiu privind buna vecinătate de-a lungul sectorului dunărean al trei entități: Cahul, Republica Moldova; Galați, România și Reni, Ucraina. Câștigător a fost desemnat Mitrof Marius, care va realiza studiul în cadrul proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (Raionul Cahul, Republica Moldova; Comunitatea Teritorială Reni, Ucraina; Județul Galați, România)”.


La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați admiterea din acest an se desfășoară sub sloganul „La UGAL ești pe val!” Sunt 1540 de locuri bugetate la licență, din care cele mai multe merg către facultatea cea mai căutată de la UDJG și anume cea de Medicină și Farmacie (263). Pe locurile următoare se situează Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (203) și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (197).


Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și de Casa Corpului Didactic Galați a organizat, în perioada 12-14 mai 2021, Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru”, competiție destinată pasionaților de IT de toate vârstele.


Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a aprobat lansarea competițiilor pentru „Proiecte de cercetare postdoctorală” – PD2021 și ”Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente” – TE2021. PD2021 urmărește sprijinirea tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe, care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională în activitatea de cercetare ştiinţifică, în instituţii de cercetare din România.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email