UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în conformitate cu prevederile art. 131 alin. 9 lit b) din Legea nr. 199/2023 a învăţământului superior, anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcției de decan la toate facultățile din cadrul UDJG.


În perioada 13-17 Mai 2024 s-a desfășurat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați cea de a treia întâlnire a partenerilor proiectului ERASMUS+ (Cooperation Partnerships in school education) „DigiGirls 4 Equal Future". Programul întâlnirii de proiect a fost organizat de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, acesta cuprinzând atât sesiuni de formare și de sensibilizare, cât și activități culturale menite să dezvolte dialogului intercultural.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați caută VOLUNTARI în cadrul proiectului - „Acces și integrare universitară pentru succes”, CNFIS-FDI-2024-F-0042. Dacă ești student la UDJG și vrei să faci diferența, te așteptăm în echipa noastră!


În perioada 13 - 14 mai 2024 a avut loc în Nicosia, Cipru a patra întâlnire transnațională a proiectului Erasmus+ „Înființarea unei organizații civile la nivel European” (Start a civil society organization at European level – CSO Admin).


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a organizat în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Galați și în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor din România – Filiala Galați și Universitatea de Stat din Comrat, Republica Moldova, Simpozionul Internațional „GENDER AND ETHNICITY - EXPRESSION, AMBITION, MOTIVATION, ATTITUDES”.


Astăzi, 17 mai 2024, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul ședinței ordinare de Senat, a avut loc semnarea contractului de management între Senatul Universității și noul Rector al instituției pentru perioada 2024-2029.


Ieri, 15 mai 2024, a avut loc evenimentul „Atelier de dezvoltare personală”, cu tema „Identificarea și valorificarea resurselor personale”, organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, ca activitate extracurriculară.


Începând de astăzi, 16 mai 2024, conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost preluată de prof. univ. dr. ing. Marian Barbu, ca urmare a confirmării rezultatului alegerilor din aprilie 2024 de către Ministerul Educației, potrivit ordinului emis ieri de acesta. 


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați face parte, alături de S VERTICAL, ENSTA Bretagne (ENSTA) International University of Rabat (UIR), University of South Africa (UNISA) și University of Hassan II Casablanca (UH2C), dintr-un consorțiu care va implementa PROGRAMUL EUROPE HORIZON - LEAP-RE: COFUND-LEAP-RE-D3T4H2S – „Un model digital bazat pe date pentru recipiciente de stocare a hidrogenului răspunzând provocărilor de tranziție energetică”.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își menține prezența în clasamentul Young University Rankings 2024, pentru al patrulea an consecutiv. Astfel, în ierarhizarea internațională a universităților înființate începând cu anul 1971, realizată de prestigioasa publicație TIMES HIGHER EDUCATION, UDJG ocupă poziția 501-600, din 1171 de universități din întreaga lume. În clasament sunt incluse 4 universități din România, UDJG fiind pe poziția a doua.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email