UGAL

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară şi Mediu „Ernest Lupan” și Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează „Circular Economy Hackathon”, eveniment ce abordează economia circulară, cu accent pe schimbările climatice, consumul excesiv, producția iresponsabilă și gestionarea deficitară a resurselor. Evenimentul va avea loc online, în perioada 1 aprilie -12 iunie 2021.


În perioada 26 aprilie – 31 mai 2021, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești, o manifestare dedicată studenților, care se desfășoară anual, în cadrul celor 14 facultăți. Această manifestare este un bun prilej de familiarizare a studenților cu activitatea de elaborare a unei lucrări științifice, dezvoltarea abilităților de comunicare și, nu în ultimul rând, este un exercițiu util în vederea elaborării și susținerii tezelor de licență și masterat.


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii din Galați, invită întreg mediul academic (studenți, cadre didactice, personal administrativ) să participe activ la campania de donare de sânge organizată în perioada 19-23 aprilie 2021. În această grea perioadă de pandemie ne-am reamintit cât de importantă este sănătatea, cât este de esențial să ne sprijinim unii pe alții și să lucrăm împreună pentru salvarea de vieți. Fiecare gest de donare de sânge poate salva până la 3 vieți.


În data de 8 aprilie 2021, ora 11.00 a avut loc Conferința de lansare a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; comunitatea teritorială Reni, Ucraina; județul Galați, România)”. Coordonatorul proiectului este Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” (Moldova), iar partenerii sunt: Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România), Consiliul raional Cahul (Moldova), Primăria Reni (Ucraina).


Giusi Scarlata și Marco Puglisi sunt absolvenți ai Facultății de Medicină și Farmacie, Extesiunea  de la Enna (Italia) a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, fiind în prezent cadre medicale în secția de urgențe a Spitalului Umberto I din Enna, în prima linie în lupta cu virusul SARS-Cov 2. Angajați ca asistenți medicali generaliști, au demonstrat că sunt cadre medicale de nădejde și că la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pregătirea teoretică de calitate este completată cu activitatea practică.


Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) și Facultatea de Medicină și Farmacie organizează, sub patronajul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești „MEDUGAL 2021”. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 mai 2021 și este adresat studenților înscriși la toate programele de licență ale Facultății de Medicină și Farmacie din Galați.


Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, alături de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați organizează, în perioada 12-14 mai, un concurs de creativitate în domeniul IT, destinat pasionaților de toate vârstele. Competiția poartă numele profesorului Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare și este menită să atragă atât studenții cât și liceenii și elevii de gimnaziu.


Anual, pe 7 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a atrage atenția asupra unui subiect de importanță majoră - sănătatea globală. În acest an, motto-ul Zilei Mondiale a Sănătății este „Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.


Pe data de 5 Aprilie este sărbătorită anual Ziua Automobilistului. În anul 1904, la Salonul de onoare al Hotelului Bulevard din București, un grup de personalități din mediul socio-economic, în frunte cu prințul George Valentin Bibescu, a semnat actul de înființare al primei asociații a automobiliștilor din România, sub denumirea Automobil Club Român (ACR). Potrivit informațiilor oficiale, imediat după înființare, clubul a fost printre primele asociații de profil organizatoare a unor concursuri de automobile, reprezentând un motor al mișcării automobilistice din România.


După succesul de care s-a bucurat anul trecut Campania de Ecologizare „Green Gloria”, în luna noiembrie 2020 fiind plantați 5.000 de copaci, proiectul continuă și în acest an. În această primăvară se vizează plantarea a încă 5.000 de puieți forestieri.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email