UGAL

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați reprezentată de artiștii vizuali lect. dr. Ionuț Mitrofan și lect. dr. Tudor Șerban a deschis expoziția de grafică „20 de umbre de cerneală”.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați inovează în derularea sesiunii Admitere 2020. În această perioadă dificilă, în care este indicată păstrarea distanței sociale și evitarea pe cât posibil a aglomerației, comisiile de admitere au identificat soluții inedite și eficiente în reducerea riscurilor asociate pandemiei COVID-19.


Landul Bavaria invită studenți pentru a aplica pentru un program de bursă de un an pentru anul universitar 2021/22 prin BAYHOST. Absolvenți din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina sunt eligibili pentru a aplica.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic organizează următoarele programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă:


În perioada 30 - 31.07.2020 vor functiona în Republica Moldova, atât în orașul Cahul cât și la Chișinău două puncte de colectare a diplomelor de bacalaureat în originalale candidaților admiși în sesiunea de admitere iulie 2020 la Universitatea Dunărea de Jos” din Galați, astfel:


Comisia de extragere și validare a rezultatelor concursului „Tu te înscrii, iar noi te premiem”  formată din Conf. Dr. Ing. Ciprian Vlad, Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Silvia Ioana Resmeriță, reprezentantă a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră și Emilian Tilibașa, reprezentant al Compartimentului Servicii Sociale, Programe și Proiecte Studențești, s-a reunit pe data de 27.07.2020 în vederea stabilirii câștigătorilor.


Înscrierile se desfăşoară în perioada 03.08.2020-08.08.2020 după următorul program:

- Luni - Vineri între orele 9.00-18.00;
- Sâmbătă între orele 9.00-14.00

 


Activitatea face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi l-a câștigat în cadrul Competiției Internaționale organizate de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF). Proiectul se numește „Procédure alternative - thérapie par l'ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” și a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători și specialiști de la Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează un concurs de premiere a candidaților înscriși la sesiunea de Admitere - iulie 2020. Concursul este organizat în parteneriat cu Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Agenția de Turism Sfinx Travel, Clubul EliteGym și Pro Lider FM.


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, reprezentată de Rectorul instituției, domnul prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian GEORGESCU și Federația Forumului Tinerilor din România, reprezentată de domnul Marius PETICĂ, Directorul Federației, au încheiat un acord de parteneriat în vederea susținerii reciproce în proiecte și activități ce au ca obiectiv dezvoltarea personală și profesională a studenților și tinerilor din regiunea de Sud-Est a țării.