UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Litere, Departamentul de Limbă și Literatură Franceză, în colaborare cu Universitatea Paris Nanterre, organizează cursuri și seminare comune, în care studenți și profesori din Galați interacționează cu studenți și profesori din capitala Franței. Ședințele se desfășoară online, pe platforma Microsoft Teams, în fiecare miercuri, de la orele 15:00 și 17:00, în perioada ianuarie - martie (din nevoia sincronizării cu programul studenților străini).


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, în calitate de beneficiar, implementează în parteneriat cu Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023, proiectul „Antreprenoriat inovativ pentru studenți, în Regiunea Sud Est, AntRES 2.0”. Proiectul urmărește dezvoltarea competențelor manageriale și antreprenoriale pentru un număr de 350 de studenți români înscriși la o universitate acreditată din România.


Umorul lui Caragiale este și astăzi extrem de actual, așa că studenții de la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, promoția 2022, au ales o comedie de Caragiale pentru examenul final. Tinerii, coordonați de conf. univ. dr. Radu Horghidan, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al Facultății, vor prezenta, vineri, în avanpremieră și duminică în premieră, de la ora 19,00, spectacolul de licență O NOAPTE FURTUNOASĂ, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.


Proiectul "Digitalisation of the water sector and water education (DigiwatRO)" este finanţat prin Granturile SEE- Mecanismul financiar 2014- 2021, Proiecte de cooperare în învăţământul universitar, contract numărul: 20-COP-0050. Proiectul DigiwatRO este dezvoltat în comun de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Norwegian University of Life Sciences pe o durată de 2 ani, iar obiectivul acestuia este de a spori eficiența în sectorul apei prin îmbunătățirea utilizării instrumentelor digitale în domeniul utilităților, facilitat de competența digitală sporită în învățământ.


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați a prezentat cel mai ambițios plan de investiții de până acum, un plan aflat, la nivelul sumelor investite, pe locul 5 la nivel național în rândul instituțiilor de învățământ superior. Sunt proiecte în derulare sau la care se fac studii de fezabilitate, proiecte la care se depun cereri de finanțare, care vizează întreaga viață academică de la Dunărea de Jos.


A început acțiunea de distribuire a tabletelor către cei 722 de studenți din grupul țintă al Proiectului „Creșterea accesului studenților universității la educație online – UNITEC”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. „Acest proiect reprezintă o oportunitate pentru studenții și cadrele didactice ale universității de a utiliza cele mai noi echipamente din domeniul ITC în procesul educațional. Studenții noștri vor beneficia de 722 tablete cu acces gratuit la Internet, pe care universitatea le va pune la dispoziție în cadrul proiectului“, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.


Ziua Culturii Naționale marchează momentul nașterii lui Mihai Eminescu, personalitate reprezentativă pentru identitatea românească, a cărei operă complexă rămâne etern în actualitate, un model estetic și cultural de anvergură europeană. Pentru că, așa cum spunea poetul Tudor Arghezi, într-o înregistrare de arhivă din fonoteca radio: „Fiind foarte român, Eminescu e universal!”


12 ambarcațiuni din hârtie s-au întrecut ieri în cadrul unui concurs inedit, după model german, inițiat de Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Paper Boat este o competiție destinată studenților navaliști de anul I, prin care se testează cunoștințele teoretice legate de structura navei și de modul de ambarcare, într-un mod distractiv și antrenant. Bărcile din hârtie au fost mai întâi cântărite, apoi s-au dat la apă și au fost încărcate gradual cu greutăți, pentru a se verifica rezistența lor.


La propunerea Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va conferi înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa distinsei doamne Doina ROTARU, Prim-Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, pentru contribuția sa profesională și științifică la dezvoltarea prestigiului activității notariale, cu impact deosebit pentru activitatea academică juridică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.


Vă e dor de orele de lucru manual din școala generală? Dacă da, sunteți așteptați la Facultatea de Arhitectură Navală pentru a participa la un concurs inedit și distractiv: Paper Boat 2022. Nu trebuie decât să construiți, exclusiv din hârtie, o ambarcațiune sau un obiect plutitor (nu mai greu de 20 de grame) și să vă înscrieți în competiția care va avea loc joi, 13 ianuarie, de la ora 14.00 în sala D01 din Campusul Științei.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email