UGAL

Începand din anul 1988, ziua de 1 Decembrie este dedicată comemorării persoanelor decedate cu HIV/SIDA. Tot de atunci, fundița roșie a fost adoptată ca un simbol al solidarității umane și empatiei pentru persoanele afectate de virusul imunodeficienței umane. Cu ocazia acestei zile, au loc evenimente și campanii cu rol de conștientizare asupra consecințelor infecției, dar și de informare asupra modalităților de prevenție, diagnostic, tratament și evoluție a cunoștințelor despre această boală.


Volumele Cronologiei Vieții literare românești, peste 20 la număr, realizate în cadrul unui parteneriat derulat de Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați cu Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, vor fi premiate de Academia Română în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 decembrie la București. La ceremonie vor participa cadrele didactice implicate în proiect: prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Nicoleta Ifrim, directorul Școlii Doctorale de Științe Socio-Umane, conf. dr. Oana Cenac, directorul Centrului de Cercetare „Comunicare interculturală și literatură”.


O caravană a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alcătuită din reprezentanții mai multor facultăți, a demarat o acțiune de promovare a ofertei educaționale a UDJG în Republica Moldova. Săptămâna trecută, la Cahul, cadre didactice și studenți ai Facultății Transfrontaliere, Facultatea de Inginerie, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Științe și Mediu și Facultatea de Litere, însoțiți de Mihai Crețu, reprezentant al Biroului Cooperare Internațională, Studenți Străini și Extensiuni Universitare, s-au întâlnit cu inspectorul șef din cadrul Direcției generale de învățământ din Cahul, Valeriu Baban.


O fostă atletă română ce a concurat în probele de heptatlon și de 100 de metri garduri și a câștigat numeroase medalii la competiții naționale și internaționale a donat o parte din medaliile obținute Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați. Liliana Năstase, absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați și profesoară de sport încă din 1983, a decis că trofeele câștigate de ea la câteva competiții ar sta bine într-o vitrină de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați, așa că i le-a înmânat decanului Gabriel Talaghir. Acesta, la rândul său, i-a oferit fostei campioane o plachetă, prin care i-a mulțumit pentru gestul făcut.


O delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, condusă de domnul Prorector Silvius Stanciu participă zilele acestea la simpozionul „Tradiție și performanță în educația europeană. Dezvoltarea parteneriatelor educaționale între Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați și instituții de învățământ din Republica Moldova, cu sprijinul autorităților publice locale și raionale”, care se desfășoară în Republica Moldova, la sediul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.


În data de 21.11.2022, a avut loc prima întâlnire de lucru, on line, a proiectului Erasmus + Înființarea unei organizații civile la nivel European, (Start a civil society organization at European level CSO Admin), finanțat prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.


A treia ediție a concursului studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat în sistem mixt (on-line și fizic) în intervalul 9-11 noiembrie 2022. Scopul competiției a fost de a stimula exprimarea ideilor inovative, de a încuraja și stimula lucrul în echipă, de a contribui la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții, precum și de a utiliza calculatorul pentru rezolvarea unor probleme existente în lumea reală.


Astăzi, 21 noiembrie 2022, a avut loc, în Sala Senatului a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, campania #impreuna-in.eu, eveniment dedicat tinerilor din Galați și întreaga regiune, organizat alături de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și cu sprijinul EUROPE DIRECT Galați.


Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România – Filiala Galați (ASCOR GL) și Liga Studenților din Galați (LSG) organizează, sâmbătă, 19 noiembrie, între 10.30-12.30, Crosul Andreian, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de când Galațiul se află sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei.


Peste 1.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a, din județul Brăila și orașul Măcin (Tulcea), însoțiți de părinți, prieteni și profesori, au participat miercuri la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat în incinta Facultății de Inginerie și Agronomie din municipiu (FIAB). Dans, exerciții fizice, demonstrații cu roboți, experimente, o paradă în costume de epocă, muzică, pictură, concursuri interactive și o tombolă cu premii, organizată din oră în oră au fost principalele atracții care au ținut tinerii cu sufletul la gură.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email