UGAL

În perioada 29-30 octombrie 2020, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Centrul de Studii Istorice și Social-Culturale Est-Europene și cu Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi”, organizează a VI-a ediție a Conferinței Internaționale „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”. 


În Ediția 2020 a Clasamentului International Webometrics Ranking Web of Universities, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a ocupat poziția 1960 la nivel global. Conform raportului menționat, se poate constata o evoluție importantă la nivelul ierarhiei mondiale, cu un salt de 252 locuri față de anul anterior. În anul 2019 instituția gălățeană a ocupat poziția 2.212 în acest prestigios top internațional al instituțiilor de învățământ superior.
 


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Centrul de Documentare și Analiză privind Managementul/Marketingul în Industrie și Agricultură (CDEAMIA) este partener asociat în organizarea Platformei „Business Risk in Changing Dynamics of Global Village” - BRCDGV, inițiată de IEEF. Această platformă (https://brcdgv.com/about-us/) reunește specialiști de pe trei continente (Europa, Asia și Africa) pentru a identifica întrebări și răspunsuri (Q/A) existențiale despre tehnologii sociale, în vederea consolidării perspectivei academice și de afaceri.


DanubEcoSoap este proiectul cu care o echipă de la Facultatea de Științe și Mediu din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a luat locul I la concursul de idei de afaceri Danube Growth Initiative. Practic, vorbim de un săpun obținut din ulei alimentar rezidual, deșeu insuficient valorificat în prezent pe piața românească. Echipa care a realizat acest proiect este coordonată de prof. dr. habil Rodica Mihaela Dinică și este alcătuită din farmacist drd. Anna Busuioc (Cazanevscaia), chimist drd. Maria Daniela Ionică (Mihăilă) și chimist doctorand Andreea-Veronica Botezatu (Dediu).


Conferința „Progresul instituțional în implementarea principiilor și a practicilor de management al calității în activități de cercetare - dezvoltare - inovare și transfer tehnologic” va avea loc online, vineri, 23 octombrie, pe Platforma Microsoft Teams. 


Centrul de Studii Internaționale și Drepturile Omului din cadrul Institutului Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală al Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, cu susținerea Ambasadei României din Republica Franceză, organizează, în format on line,  vineri, 23 octombrie, Ziua de studii (Journée d’études) cu tema „Un secol de drept și relații internaționale. De la Societatea Națiunilor la Organizația Națiunilor Unite (1919/20-1945-2020)”.


Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat (C.S.U.D) al Universității „Dunărea de Jos” din Galați are în componență patru școli doctorale, cu 16 domenii și peste 100 de profesori conducători de doctorat, majoritatea titulari ai universității.


Începând cu data de 16 octombrie 2020, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost cooptată în Asociația Internațională Eurasian Universities Union, organizație universitară internațională ce cuprinde 120 de universități publice sau private și instituții din peste 50 de țări din Europa și Asia. Obiectivul principal al aderării la această asociație este de a împărtăși cu alte instituții de învățământ superior cunoștințe și experiențe educaționale din domeniul cercetării.  


Sunteți studenți la specializarea Jurnalism sau la Facultatea de Arte? Sunteți pasionați de film sau arte vizuale? Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și cu sprijinul financiar al Fundației Hanns Seidel România derulează Proiectul#Integritate 2020, ce are ca obiectiv implicarea cetățenilor în lupta anticorupție.  


Șase proiecte, din care cinci aparțin studenților de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vor fi jurizate miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 10.00 în cadrul competiției de idei de afaceri Danube Growth Initiative, inițiată de Primăria municipiului Galați. Acțiunea face parte din cadrul Proiectului BluAct, având ca principal obiectiv promovarea antreprenoriatului sustenabil în domeniul economiei maritime și fluviale, stimularea inovării și crearea de noi locuri de muncă.