UGAL Logo

UGAL

Sala Mare de Ședințe a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene găzduiește astăzi a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului „Tranziție Justă 2021 – 2027”, la care participă Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de membru cu drept de vot. UDJG este reprezentată de Prorectorul cu Activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriatul cu mediul economico-social, prof. univ. dr. Silvius Stanciu.


Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, își întâmpină bobocii în cadrul Student Info Point UDJG – Program de informare și integrare pentru studenții din anul I.


O delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați condusă de Prorectorul cu Activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriatul cu mediul economico-social, prof. univ. dr. Silvius Stanciu a onorat cu prezența festivitățile prilejuite de a 32-a aniversare de la fondarea Academiei de Studii Economice din Moldova.


Candidații declarați admiși, în urma concursului de admitere din sesiunea septembrie 2023, sunt invitati, în perioada 26 septembrie - 6 octombrie 2023, la secretariatele facultăților, pentru semnarea contractului de studii și înscrierea în anul universitar 2023 - 2024. Pentru mai multe detalii, accesați: www.ugal.ro/studenti/inscrierea-in-anul-i


Conferința ”Modern approaches of the environment-climate change interconnectivity”, ENVIROCLIM 2, organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în perioada 20-22 septembrie 2023, este dedicată comunicării rezultatelor cercetărilor din domeniul feedbackului între procesele de mediu (ape, sol, biodiversitate, reconstrucție ecologică) și schimbărilor climatice și construirii unei viziuni interdisciplinare asupra proceselor de mediu afectate sau care contribuie la schimbările climatice.


The 28th IEEE International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA 2023), a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe CASINO din Sinaia, Romania, în perioada 12 – 15 Septembrie 2023. ETFA este una din conferinţele tradiţionale ale IEEE Industrial Electronics Society (IES). De la înfiinţarea în anul 1992 (Melbourne, Australia), conferinţa ETFA a evoluat în una din principalele conferinţe ale IEEE dedicate tehnologiilor emergente şi automatizări. Ultimele trei ediţii au avut loc în: ETFA 2020 – Vienna, Austria, ETFA 2021 – Vasteras, Suedia, ETFA 2022 – Stuttgart, Germania.


În  perioada 13-15 septembrie 2023 a avut loc cea de-a doua întâlnire a partenerilor proiectului Erasmus KA220-HED, Cooperation Partnership, 2022-1-TR01-KA220-HED-000089361 intitulat "Green Chemistry Applications on Selected Medicinal and Aromatic Plants in the Artvin Region", organizată de echipa proiectului din  UDJG, Facultatea de Științe și Mediu, Departamentul de Chimie, Fizică și Mediu, condusă de d-na prof. dr. habil. Rodica Mihaela Dinică.


Sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați a fost astăzi neîncăpătoare pentru reprezentanții mediului academic care au dorit să asiste la deschiderea oficială a Consiliului Național al Rectorilor. Au fost prezenți rectori de la aproape toate universitățile din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și ai autorităților locale și județene.


În perioada 14 – 16 septembrie 2023, în găzduirea Universității „Dunărea de Jos” din Galați se va derula Consiliul Naţional al Rectorilor. Evenimentul coincide cu sărbătorirea a 75 de ani de învățământ superior academic la Galați. Pe ordinea de zi se vor afla teme importante precum discuții despre aplicarea Legii 199/2023, privind învățământul superior, oportunități de finanțare și dezvoltare pentru universitățile românești, parteneriate naționale și internaționale care să contribuie la dezvoltarea activităților de cercetare și inovare.


Topul AD Scientific Index analizează studii academice din 218 țări, 22.390 universități/instituții și 1.352.730 oameni de știință utilizând indicele H, indicele i10 și criteriile de numărare a citărilor pentru a prezenta rezultate care vor fi utilizate pentru evaluarea productivității și eficienței de către indivizi și instituții.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email