UGAL

Comunitatea academică din cadrul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău, Republica Moldova i-a conferit astăzi titlul onorific de Doctor Honoris Causa Rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați găzduiește anul acesta, pe 24 septembrie, Congresul Internațional de Istorie a Presei, ajuns la a XIV-a ediție. Manifestarea de prestigiu este organizată de Asociația Română de Istorie a Presei, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin Facultatea de Litere, Societatea de Științe Istorice din România, Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia) și Asociația istoricilor din Republica Moldova.


Seniorii Universității Vârstei a 3-A de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au închis astăzi, printr-o ceremonie, Școala de Vară U3A, o activitate în premieră organizată exclusiv de ei în intervalul 21 august-10 septembrie, prin care s-au bucurat de o vacanță activă. În aula A001 de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, cursanții i-au molipsit pe invitați cu cheful lor de viață: au prezentat un film cu toate activitățile organizate, au stat de vorbă cu profesori, reprezentanți ai conducerii Universității, colegi și au acordat diplome de participare.


Seminarul „Standarde necesare în dezvoltarea serviciilor de turism transfrontalier. Sprijin pentru elaborarea planului de afaceri”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (Raionul Cahul, Republica Moldova; Raionul Reni, Ucraina și Județul Galați, România)”, s-a desfășurat în perioada 10-11 septembrie 2021, în localitatea Reni, Republica Ucraina.


În fiecare an, pe 14 septembrie, este sărbătorită Ziua Inginerului Român. Profesia de inginer are o veche tradiție în România, primul Corp Tehnic din România fiind Corpul Tehnic Român, înființat în 1894. Totodată, acum 126 de ani, pe 14 septembrie 1895, a fost inaugurat podul peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, denumit „Regele Carol I”, proiectat și construit de celebrul inginer Anghel Saligny și redenumit ulterior „Podul Anghel Saligny”. La acea vreme era cel mai lung pod din Europa Continentală, cu o lungime de 4088 m, fiind al treilea pod ca mărime din lume.


8 Septembrie este ziua care marchează sărbătoarea Nașterii Fecioarei Maria – eveniment celebrat deopotrivă de ortodocși și de romano-catolici - și începutul – corelat cu o densitate simbolică aparte – al toamnei. Asociată Lunii sau Pământului, în spiritualitatea românească, Maria simbolizează, astăzi, deschiderea unei etape rodnice, purtătoare a premiselor înnoirii oamenilor și a roadelor îmbelșugate ale muncii lor, din anul bisericesc și din existența noastră, etapă plină de optimism și de încredere în viitor.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, reprezentată de domnul Prorector Dr. Alexandru Nechifor, a participat astăzi la Simpozionul „Digitalizarea - o cerință majoră în dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri”, organizat de Patronatul IMM Galați și Consiliul Județean Galați.


Luni, 6 septembrie 2021, debutează admiterea de toamnă pentru programele de Masterat ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, la care au mai rămas locuri disponibile. S-au scos la concurs 224 de locuri bugetate și 873 de locuri cu taxă. Facultatea Transfrontalieră mai are disponibile 25 de locuri cu bursă pentru românii de pretutindeni și alte 86 de locuri cu taxă.


Medicină în limba engleză este cel mai nou program de licență al Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul U.D.J.G. și se adresează studenților pe cont propriu valutar din afara sau din interiorul U.E. dar și altor candidați care îndeplinesc condițiile de admitere în învățământul superior, conform legislației în vigoare. Programul durează 6 ani și pentru anul acesta s-au scos la admitere 45 de locuri cu taxă.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este inclusă în ultima ediție The Times Higher Education World University Rankings 2022. În clasamentul din acest an sunt ierarhizate 2112 universități din întreaga lume, din care 18 românești. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se află pe locul 7 în ierarhia celor 18 universități din România incluse în acest prestigios clasament academic internațional.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email