UGAL

În perioada 18-19 martie 2024, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă la ședința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. Evenimentul reunește circa 40 de reprezentanți ai Autorității de Management, ai Comisiei Europene, ai Ministerelor implicate în procesul de programare și implementare, precum și consiliile județene, societatea civilă, mediul de afaceri, reprezentanții autorităților administrațiilor publice locale din Regiunea de Sud-Est, pentru a discuta metodologia de verificare a proiectelor etapizate și încheierea contractelor de finanţare necesare pentru continuarea finanţării acestora în cadrul PR SE 2020-2027.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a brevetat „Procedeul de obținere a unei folii biodegradabile”, realizat de trei cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor: Petru Alexe, Floricel Cercel și Mariana Stroiu. Potrivit spuselor prof. dr. ing. Petru Alexe, procedeul se constituie intr-o noutate mondială datorită materiilor utilizate în compoziția foliei, în special sângele animal.


În perioada 12 - 13 martie 2024 a avut loc în Zaragoza, Spania a treia întâlnire transnațională a proiectului Erasmus + „Înființarea unei organizații civile la nivel European” (Start a civil society organization at European level – CSO Admin).


Vineri, 29 martie, de la ora 10:00, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România va organiza o dezbatere adresată studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați, sub numele „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”. Evenimentul va avea loc în Aula „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Magna), corp AE, etaj I.


În perioada 18 – 31 martie 2024 se va derula înscrierea studenţilor în selecția pentru mobilităţi Erasmus+ de studii (an univ. 2024-2025) și de practică (vara 2024). Mai multe detalii privind calendarul, formularul online de înscriere, criteriile de eligibilitate și selecție, procedura de înscriere și selecție etc.:


Technohub, o companie specializată în tehnologii avansate, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au semnat în prezența doamnei prof. univ. dr. ing. Daniela Buruiană, Rector interimar al UDJG, un acord de colaborare având ca scop utilizarea capabilității sistemului SMSIoT (Sistem multiplatforma securizat de senzori IOT pentru infrastructuri critice și comunicații multicale) pentru identificarea și balizarea epavelor scufundate în Dunăre, în vederea creării unor condiții mai sigure de navigație.


OSIM a acordat Universității „Dunărea de Jos” din Galați brevet de invenție pentru o pâine proteică, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor. Procedeul de obținere a pâinii echilibrate nutrițional în proteine reprezintă o soluție de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, adică de a avea un conținut optim în aminoacizii esențiali.


Biblioteca Centrală a Universității „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui miercuri, 13 martie 2024, lansarea cărții „Antrenamentul vorbirii scenice”, semnată de conf. univ. dr. Ioana Visalon, de la Facultatea de Arte. Acest manual concentrează o experiență didactică de peste 25 de ani dedicată integrării vorbirii scenice în abordarea organică a artei actorului, abordare fundamentată în principal pe metodele create de Stanislavski, Spolin și Cojar și este un instrument de lucru adresat studenților actori.


Astăzi, 7 martie 2024, o delegație a Universității „Dunărea de Jos" din Galați a răspuns afirmativ invitației la conferința „WIDENING: Oportunități pentru cercetarea românească”. Prezența doamnei Iliana Ivanova - Comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Bogdan Ivan - Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și a Europarlamentarului Dan Nica, alături de specialiștii Comisiei Europene, au făcut ca discuțiile să fie pline de perspective de dezvoltare în cercetarea românească și a Universității „Dunărea de Jos" din Galați.


Cu ocazia lansării în dezbatere publică a propunerii de modificare a Cartei Universității, studenții au oportunitatea de a participa la procesul de modificare a actului fundamental pentru activitatea academică din universitatea noastră. Astfel, pe 13 martie, începând cu ora 10:00, va avea loc, în Aula Magna din corpul AE, o dezbatere ce are în vedere opinia studenților cu privire la modificările propuse până în prezent, dar și de a colecta ideile acestora cu privire la alte propuneri pe care aceștia le-ar putea avea, în raport cu Carta Universitară.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email