UGAL

În data de 12 aprilie 2021, comunitatea academică gălățeană a aflat cu durere de pierderea unuia dintre cei mai valoroși membri. Un om de o calitate morală deosebită, doamna conferențiar dr. Gabriela Iuliana Colipcă-Ciobanu a fost și rămâne un exemplu de profesionalism, implicare și dedicare pentru toți cei care au cunoscut-o.


Cu sufletele pline de mâhnire, colectivul de Pescuit și Acvacultură din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor vă aduce la cunoștință trecerea în neființă a Domnului Profesor Emerit dr. ing. Mircea Răuță – OM si DASCAL care a contribuit la formarea multor generaţii de specialişti care au activat şi activează în acvacultura românească.


Pe 7 aprilie 2021 o veste tristă a îndurerat comunitatea academică de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Profesorul universitar dr. ing. Constantin Gheorghiu, membru marcant al corpului didactic, a plecat în lumea celor drepţi cu discreţie şi demnitate. Ingineria gălăţeană a pierdut un  dascăl cu vocaţie,  un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, un mentor subtil si dedicat, un specialist de mare valoare cu o rară capacitate de a stimula, motiva şi îndruma, coleg de nădejde, un prieten.


Doamna prof. dr. Magda Enid Beșchia ne-a părăsit în ziua de 25.11.2020 plecând în lumea celor drepți cu discreție și demnitate. Născută la Brăila la 12.08.1931 a fost primul copil al familiei Ștefănescu. Școala a urmat-o la Brăila iar studiile universitare la Cluj la Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Chimie, specializarea Chimie – Fizică, fiind absolventă în anul 1954. Din anul 1956 s-a angajat la Facultatea I.A.T.P din cadrul Institului politehnic Galați și a trecut prin toate treptele ierarhice universitare până la obținerea titlului de profesor universitar. Doamna profesor a editat și a predat mai multe cursuri universitare printre care Chimia și Biochimia pestelui, Chimie organică, Compuși naturali.


S-a stins din viață CONSTANTIN FROSIN (1952-2020), fost profesor dr. în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, unul dintre cei mai importanți traducători români ai limbii franceze, scriitor, editor, mare francofon și francofil. Activitatea la „Dunărea de Jos” a debutat la 1 octombrie 1993, ca lector titular, iar în 2000 a susținut teza de doctorat cu titlul: "Schimbarea limbii, schimbarea scriiturii?"– coordonator Preşedintele Academiei Române, Academician prof. dr. Eugen Simion.

În data de 3 iunie 2020 a încetat din viaţă domnul Prof. univ. dr. ing. Liviu Dan Stoicescu, remarcabilă personalitate a învățământului naval gălățean. Absolvent al primei promoţii (1951-1956) de la Facultatea de Construcţii Navale a Institutului Mecano-Naval din Galaţi, întreaga activitate a domnului profesor Liviu Dan Stoicescu, de peste 45 ani (1957-2003), s-a desfăşurat în spaţiul academic al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, contribuind în mod activ la pregătirea specialiştilor în domeniul construcţiilor navale din ţară, precum şi la cercetarea în domeniul arhitecturii navale prin colaborările cu ICEPRONAV Galaţi, Registrul Naval Român şi alte companii de profil.


Colega noastră conf. dr. ing. Valeria MIRON ne-a părăsit în ziua de 17 februarie 2020, plecând în lumea celor drepți cu discreție și demnitate. Cadru didactic riguros și devotat, doamna conferențiar dr. ing. Valeria Miron a fost călăuză în domeniul Transferului de căldură și masă pentru zeci de generații de studenți de la specializarea Mașini Termice. A fost un exemplu de generozitate și modestie atât pentru studenți dar și pentru generațiile tinere de doctoranzi din Departamentul de Sisteme și Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Inginerie.


Colectivul Departamentului de Automatică și Inginerie Electrică, profund îndurerat pentru pierderea unui mentor, coleg și prieten iubit, își înalță ruga către cer, alături de familia îndurerată a marelui profesor Emil CEANGĂ, pentru iertare și odihnă veșnică. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 12 februarie 2020, ora 12.00, la Biserica Sf. Sofia din Galați, după care cortegiul va porni către Cimitirul „Eternitatea”.


Doamna Profesor Doctor Virginia LUCATELLI VEJA, nu putem folosi timpurile trecutului când vorbim despre dumneavoastră. Spiritul dumneavoastră deschis, plin de vioiciune, face ca acest moment greu să ne unească într-o mică gintă francofonă. Sunteți aici, în memoria noastră. Suntem cu dumneavoastră, studenți, profesori de limba și literatura franceză pe care i-ați îndrumat, colegi de breaslă – prieteni peste timp și peste greutăți inerente profesiei. Ne-ați deschis un drum pe care pășim și care nu are sfârșit.


Născut la data de 15 decembrie 1941, Marin Iordan a fost un renumit fizician şi profesor.

A absolvit Facultatea de Fizică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1964). Între anii 1964 – 1965 a lucrat ca şef de laborator la Catedra de Fizică şi Electrotehnică a Institutului Politehnic din Galaţi, mai apoi ca preparator (1965-1967) şi asistent universitar (1967-1975). În anul 1975 promovează pe postul de şef lucrări la Catedra de Fizică a Universităţii din Galaţi, iar în anul 1990 devine conferenţiar universitar la aceeaşi catedră.  


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email