UGAL

Trei echipe au reprezentat Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi în competiţia naţională de idei şi planuri de afaceri Portul antreprenorial, organizată în sistem online de Asociaţia pentru Educaţie Antreprenorială, în perioada 13-15 octombrie 2020. Una dintre ele - “Nava Perseus” - a luat Premiul al II-lea, pentru o idee interesantă de înfiinţare a unui Centru de colectare şi valorificare a zerului. “Perseus” este alcătuită din: Nina Condurache, Adelina Ştefania Milea, Florina Stoica, Marina Pihurov şi Andreea Lanciu, doctorande la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

„Juriul a apreciat această idee pentru că rezolvă două probleme economice: prima se referă la neutilizarea zerului, subprodus valoros rezultat la obţinerea brânzei, care se poate constitui într-un agent poluant dacă este deversat în mediul înconjurător, iar cea de a doua la importul de proteină din zer, ingredient folosit în alimentaţia sportivilor şi a altor categorii de consumatori, care au nevoie de o dietă cu nivel crescut de proteină”, ne spune prof. univ. dr. Anca Nicolau, vicepreşedinte al Asociaţiei şi organizatoarea competiţiei. În plus, a contat unitatea echipei şi modul în care au fost prezentate elementele care pot transforma ideea în afacere de succes.

 „Cursa a fost extrem de solicitantă, deoarece a presupus realizarea unui test (Builder Profile 10 de la Gallup), parcurgerea unei etape de instruire, trecerea prin două etape de selecţie a ideilor şi a unei etape de ierarhizare a lor”, a declarat studenta Nina Condurache, „comandantul navei Perseus.” La rândul său, secundul navei,  Adelina Ştefania Milea, a precizat: „Am învăţat lucruri noi şi ne-am simţit  în competiţie nu numai cu celelalte echipe, ci şi cu noi înşine.”

Alături de „Perseus”, au mai reprezentat Galațiul: „Platforma de foraj marin Gloria” (echipaj: Roxana Dediu, Alexandra Cătălina Amatisei de la Facultatea de Inginerie și Denisa Mădălina Cristea, Mioara Meiroşu Satnoianu de la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila) și „Nava Cetatea” (echipaj: Cristina Isabela Nedelcu şi Liliana Nicoleta Stanciu, de la Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila şi Teodora Enătoiu, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor). Prima echipă a intrat în competiție cu o idee de producere de materiale educaţionale în realitatea virtuală, cea de-a doua cu înfiinţarea unei cafenele literare.

Detalii despre competiţia Portul antreprenorial se găsesc pe site-ul Asociaţiei pentru Educaţie Antreprenorială, la adresa http://startantreprenoriat.eu/portul-antreprenorial/.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email