UGAL

Apel proiecte FLAG-ERA III


În cadrul proiectului FLAG - ERA, „Flagship ERA ‐ NET” s-a lansat, în decembrie 2020, primul apel adiţional de propuneri de proiecte de cercetare.

Apelul este împărțit în sub-apeluri corespunzătoare diferitelor subiecte (Graphene și HBP) și, în cadrul subiectului Graphene, la diferite niveluri de pregătire tehnologică (TRLs).

Cele două inițiative FET Flagship, Graphene și Human Brain Project (HBP), sunt inițiative pe scară largă în Spațiul European de Cercetare (European Research Area) care abordează provocările științifice și tehnologice (S&T), bazate pe o viziune unificatoare, un proiect de bază care servește acestei viziuni și mecanisme pentru a alinia eforturile de finanțate din diverse surse cu acest proiect de bază. În acest context, FLAG ‐ ERA, „Flagship ERA ‐ NET”, reunește organizații naționale și regionale de finanțare (NRFO) din Europa și nu numai ,cu scopul de a sprijini, împreună cu Comisia Europeană (CE), inițiativele emblematice FET.

Unul dintre obiectivele sale principale este de a permite cercetătorilor să completeze proiectele emblematice actuale și să colaboreze pentru realizarea viziunii lor utilizând apeluri transnaționale, naționale și regionale existente deja sau dedicate. În special, FLAG ‐ ERA urmărește lansarea de apeluri transnaționale (JTC) care permit cercetătorilor din mai multe țări să contribuie în comun la obiectivele prezentului apel transnational (JTC). Acesta este cel de al treilea astfel de apel, după JTC 2015 și JTC 2017.

Cu scopul de a sprijini evoluția grafenului către TRL-uri superioare și de a încuraja transmiterea de propunerile cu un impact industrial sau economic ridicat, se organizează un apel dedicat cercetarii aplicate și inovative, pe lângă apelul dedicat cercetării bază.
 
Depunerea propunerilor finale are ca termen limită: 19 aprilie 2021, 17:00 CET

Apelul este prezentat în detaliu la adresa: www.uefiscdi.ro/FLAG-ERA III

Link pachet de informații național ERANET/ERANET Cofund: aici

https://www.flagera.eu/flag-era-calls/flag-era-joint-transnational-call-jtc-2021/jtc-2021-pre-announcement/