UGAL

Conform:
Legii Educației Naționale nr.1/2011;
Cartei Universității ”Dunărea de Jos” din Galați;
Ordinului Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3288/20.02.2012 privitor la numirea rectorului,

Consiliul de Administrație, întrunit în ședința din 6.09.2012

H O T Ă R Ă Ș T E :

Art. 1. Începând cu 1 octombrie 2012, universitatea va utiliza sistemul centralizat de generare a statelor de funcții, corelate cu planurile de învățământ aferente fiecărui program de studii din ciclurile I și II, indiferent de forma de organizare a studiilor. În acest scop, conținutul planurilor de învățământ se încarcă pe platforma www.hr.ugal.ro de echipe de cadre didactice desemnate de fiecare facultate în parte. Notele de comandă şi formaţiile de studii se întocmesc de decanate până luni, 10.09.2012 și se trimit în format xls la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Marţi, 11.09.2012, ora 9:00 are loc instruirea acestor echipe pentru însușirea operativă a procedurii.

Art. 2. Pentru anul universitar 2012-2013, se aprobă repartizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat, prin finanţarea de bază, în mod egal pentru fiecare student echivalent al universității, diferenţierea pe domenii făcându-se prin intermediul coeficienților specifici domeniilor şi ai celor pentru limba de predare.

Art. 3. Se aprobă, pentru studiile de licență, organizarea unui eventuale a treia sesiuni, acolo unde va fi cazul. Locurile finanțate de la buget, rămase neocupate după a treia sesiune de admitere, se redistribuie de către Consiliul de Administrație, în funcție de situațiile particulare de la nivelul fiecărei facultăţi, de capacitatea de şcolarizare aprobată de ARACIS și de nivelul finanțării de bază per student.

Art. 4. La propunerea Facultății de Mecanică, se aprobă solicitarea Preşedintelui Senatului referitoare la informarea în timp util a tuturor decanilor, asupra ordinii de zi a ședințelor de Senat și a datei de desfășurare a acestora, pentru o mai bună documentare a membrilor Senatului legată de problemele ce vor fi dezbătute.

Art. 5. Se aprobă suspendarea plăților pentru salarizarea personalului implicat în proiectele POSDRU până la finalul anului 2012 sau până la obținerea, de către coordonatorii acestor proiecte, a rambursării sumelor creditate de universitate.

,
Art. 6. Se aprobă încărcarea normelor vacante până la limita de 15 ore pe săptămână, precum şi salarizarea în regim de plată cu ora la un tarif orar unic pentru toată universitatea. Se aprobă ca acest tarif să fie stabilit pe două categorii de încadrare, după cum urmează:
 pentru normele vacante de asistent, valoarea orei corespunde salariului minim de asistent cu vechime de 15 ani;
 pentru normele vacante de lector / şef lucrări, conferenţiar şi profesor, valoarea orei corespunde salariului minim de lector / şef lucrări cu vechime de 25 de ani.
Fac excepție de la regula de încărcare cu 15 ore/săptămână doar normele care vor fi propuse pentru concurs. Pot propune norme de concurs în statele de funcții numai facultăţile care nu sunt în deficit de finanţare.

Art. 7. Se hotărăşte instituirea obligativităţii pentru studenții doctoranzi a efectuării de activități didactice, în limita a 4-6 ore didactice pe săptămână, în conformitate cu Legea Educației Naționale nr.1/2011 şi cu contractul de studii de doctorat.
Decanatele / departamentele au obligaţia constituirii normelor vacante de asistent din care să se efectuează aceste ore de către doctoranzi. Dacă un doctorand efectuează mai multe ore didactice, acestea se plătesc în regim de plată cu ora numai la facultăţile cu excedent bugetar.

Art. 8. Se aprobă dimensiunea minimă a formațiilor de studii, astfel
 la studiile universitare de licență – 30 studenți/grupă;
 la studiile universitare de masterat – 20 studenți/grupă;
 o serie de predare va avea minimum 3 grupe de studenți, unde este cazul.
Excepțiile se analizează separat de Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie.

Art. 9. Se aprobă următoarele măsuri legate de organizarea admiterii în sesiunile de toamnă:
 comisiile la nivel de facultăți administrează toate procedurile aferente admiterii (specifice facultății) la studiile universitare de licență (cu frecvență, la distanță și cu frecvență redusă) și la studiile universitare de master;
 înscrierile, pentru toate formele de studii enumerate mai sus, se desfășoară în aceleași săli, evitând spațiile secretariatelor facultăților;
 înscrierea etnicilor români domiciliaţi în străinătate, a cetățenilor din Republica Moldova și a olimpicilor se desfășoară la universitate, și sunt realizate de Comisia Centrală de Admitere a Universității (CCAU), în clădirea Universității, sala U82;
 activitatea supraveghetorilor și responsabililor sălilor în care se desfășoară probele de concurs este remunerată de facultăţile cărora aceştia aparțin;
 rezultatele parţiale şi finale ale sesiunilor de admitere se afișează numai după verificarea lor de către CCAU;
 pentru probele orale și ateliere se alocă aceleași săli ca în prima sesiune de admitere (iulie 2012);
 problemele operative legate de admitere se soluționează de către prorectorul Toader MUNTEANU, coordonatorul CCAU.

RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email