UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Inginerie, este partener în proiectul ”Jointly preparing the conditions in the agricultural and connected sectors in the BSB area for the digital transformation” - BSB Smart Farming (BSB908). Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 ENI-CBC-BSB.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea și implementarea unui model replicabil și transferabil pentru pregătirea condițiilor și asigurarea transformării digitale în agricultură și sectoarele conexe din zona bazinului Mării Negre. Acest model va contribui la dezvoltarea capacităților comunitățiilor agricole din Regiunea de Sud-Est, în colaborare cu mediul academic, cu instituțiile publice, cu actorii din industrie și cu antreprenorii, de a contribui la crearea unor oportunități comerciale transfrontaliere și de conștientizare privind agricultura inteligentă. Consorțiul proiectului este format din șase organizații din Grecia, Bulgaria, Armenia, Romania, Georgia și Moldova. Proiectul se derulează pe o perioada de 20 de luni și dispune de un buget total de  641,879.76 de euro.

În cadrul primei etape de implementare s-a realizat o analiză privind agricultura inteligentă în țările și regiunile BSB din consorțiul proiectului, iar rezultatele obținute au fost prezentate în cadrul evenimentului comun transfrontalier intitulat ”Black Sea Basin Smart Farming Workshop (Current Situation)”. Acest workshop a fost organizat online, marți, 23 martie 2021, pe platforma Zoom.

Evenimentul a reunit peste 50 de experți din domenii interdisciplinare, ce vor contribui la crearea și la dezvoltarea unei comunități sustenabile și care va sprijini adoptarea noilor tehnologii inteligente în agricultură și sectoarele conexe.

Despre proiect

Responsabilul instituțional al proiectului este doamna Șef lucr. dr. ing. Carmen Cătălina Rusu, cadru didactic al Facultății de Inginerie, Departamentul Ingineria Fabricației.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://bsb-smartfarming.com/

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email