UGAL

Consiliul pentru Studii Universitare de Doctorat (C.S.U.D) al Universității „Dunărea de Jos” din Galați are în componență patru școli doctorale, cu 16 domenii și peste 100 de profesori conducători de doctorat, majoritatea titulari ai universității.

 

„Se lucrează, în prezent, la pregătirea dosarelor astfel încât, să încercăm să adăugăm, în viitorul apropiat, două domenii noi de doctorat la cele 16 existente, respectiv Drept și Farmacie, extrem de cerute de cei care doresc să își desăvârșească studiile”, a declarat Academician Eugen Rusu, Directorul C.S.U.D. La admiterea din această toamnă s-au ocupat toate locurile la buget (45) dar și cele la taxă, unde cel mai solicitat a fost domeniul Medicină (33 de locuri la taxă), urmat, în topul preferințelor studenților, de disciplinele socio-umaniste (21 de locuri la taxă) și de Inginerie (13 locuri la Inginerie Mecanică și Industrială și Științe fundamentale și Inginerești). „Am crescut foarte mult în ultimii ani, atât în ceea ce privește numărul de studenți doctoranzi și postdoctoranzi aflați în stagii de pregătire, cât și în ceea ce privește numărul coordonatorilor de doctorat, adică a profesorilor abilitați (de la aproximativ 60 în 2016 la peste 100 în 2020). Ca obiective în viitorul apropiat, ne dorim definirea excelenței în inovare, cât mai multă deschidere spre interdisciplinaritate și internaționalizare, dar și adaptarea activității de doctorat la realitățile Covid 19”, a declarat prof. dr. ing. Eugen Rusu. Tot domnia sa a precizat că se încurajează doctoratele în cotutelă și că s-au creat facilități noi la plata taxelor, mai ales în perioadele de prelungire și de grație, astfel încât studenții doctoranzi să poată duce la bun sfârșit cercetarea începută.

„Încurajăm în permanență tinerii cercetători să publice, să se facă cunoscuți, să participe la performanța științifică și la vizibilitatea internațională a instituției noastre. Organizăm anual Conferința Școlilor Doctorale, manifestare de prestigiu, ajunsă la a IX-a ediție, unde am avut, încă de la primele ediții, invitați din străinătate pentru fiecare școală doctorală. Ajutăm doctoranzii să învețe să cerceteze, prin cursurile de etică academică și de redactare și publicare a articolelor științifice. Sperăm ca la evaluare, Școala Doctorală gălățeană să obțină locul meritat în ierarhia cercetării naționale”, a precizat Academicianul Eugen Rusu.

Informații suplimentare despre studiile doctorale la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sunt disponibile la https://scoaladoctorala.ugal.ro sau pe https://ugal.ro/studii/doctorat.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email