UGAL

Prin Ordinul de ministru MDRAPFE nr. 6436/12.10.2017 a fost aprobat Ghidul solicitantului condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru tipul de proiecte Proiect Tehnologic Inovativ din cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020 - Axa1.
 
Urmează a fi publicat pe site-ul MCI-OI Cercetare anunţul privind deschiderea apelului aferent în platforma informatică MY SMIS.
 
Axa prioritară: 1. Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice și dezvoltării afacerilor
Obiectiv Specific : 1.3 Creșterea investiţiilor private în CDI Acțiune: 1.2.1 Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institutele de CD și universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere
Tip de proiect: PROIECT TEHNOLOGIC INOVATIV, competitiv, depunere la termen.
 
Proiectul tehnologic inovativ din cadrul acțiunii 1.2.1 are ca scop încurajarea investițiilor private în CDI, prin creșterea numărului de întreprinderi care urmăresc introducerea inovării în activitatea proprie prin proiecte care dezvoltă produse şi/sau procese sau tehnologii noi sau substanţial îmbunătăţite, în scopul producţiei şi comercializării, bazate pe cercetare.
 
Obiectivul proiectului trebuie să menționeze în ce constă inovarea bazată pe cercetare-dezvoltare, precum și obiectivul investiției inițiale pentru inovare în vederea introducerii în producție a rezultatelor obținute din cercetare-dezvoltare, și anume: 
- înființarea unei unități noi sau 
- extinderea capacității unității existente sau 
- diversificarea activității unității prin produse sau tehnologii care nu au fost realizate anterior în unitate sau 
- o schimbare fundamentală a procesului general de producție al unității existente.

Componenta de activitate de cercetare-dezvoltare din cadrul proiectului poate fi realizată de întreprindere singură sau prin colaborare efectivă cu una sau cel mult două organizații de cercetare partenere.
 
Pentru ca propunerea de proiect bazată pe un acord de parteneriat cu una sau două organizațiii de cercetare să fie eligibilă pentru finanțare, activitatea desfășurată de solicitantul întreprindere, coordonator al proiectului, trebuie să reprezinte cel puțin 70% din costurile eligibile ale proiectului, iar activitatea desfășurată de organizația/ organizațiile de cercetare trebuie să reprezinte cel puțin 10% din costurile eligibile ale acordului de parteneriat ale activităților de cercetare-dezvoltare). 
 
Valoarea asistenței financiare nerambursabile acordate unui proiect nu poate depăși 22.500.000 lei. 
Valoarea totală a oricărui tip de proiect din cadrul acestei acțiuni (costuri eligibile şi neeligibile) nu poate depăşi echivalentul în lei a 50 milioane euro.
Durata proiectelor este de maximum 36 de luni fără a depăși data de 30 decembrie 2023.
 
Informatii despre indicatori de realizare si de proiect, activitatile eligibile estimate pot fi studiate accesand:
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email