UGAL

Oportunitate de finanțare - Parteneriate pentru Orașe Durabile
 
DG DEVCO (Directoratul General pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare) din cadrul Comisiei Europene a lansat cererea de propuneri de proiecte destinate autorităților locale pentru anul 2018: Parteneriate pentru Orașe Durabile. 
 
Acest apel este destinat în mod special autorităților locale și regionale europene, pentru a stimula cooperarea pe teme legate de Agenda 2030 privind dezvoltarea durabilă. Proiectele vor sprijini schimburile reciproce între autoritățile locale și regionale și parteneriatele, pentru a aborda dezvoltarea urbană durabilă prin consolidarea capacităților și furnizarea de servicii. 
  
În cadrul tuturor loturilor, pentru a putea beneficia de o subvenție, solicitantul principal trebuie:
  • să fie persoană juridică;
  • să fie nonprofit și
  • să fie o autoritate locală (LA) sau să fie o asociație a autorităților locale (ALA), inclusiv rețele urbane constituite în conformitate cu legislația în vigoare în țară;
  • să fie stabilite în una din următoarele țări sau teritorii eligibile conform Anexei N din ghidul aplicantului
Co-solicitant:
În cadrul tuturor loturilor, solicitantul principal trebuie să acționeze cu cel puțin un co-solicitant.
Pentru fiecare lot, fie solicitantul principal, fie co-solicitantul trebuie să fie stabilit într-un stat membru UE, iar celălalt / unul dintre ceilalți este stabilit în țara beneficiară unde va avea loc acțiunea. (vezi secțiunea 2.1.4 "Locația").
Co-solicitanții participă la proiectarea și punerea în aplicare a acțiunii, iar costurile pe care le suportă sunt eligibile în același mod ca și cele suportate de solicitantul principal.
În cadrul tuturor loturilor, co-solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
• să fie persoană juridică;
• să fie un tip specific de organizație, cum ar fi: Autoritatea locală (LA), Asociația autorităților locale (ALA), inclusiv rețelele orașelor constituite în conformitate cu legislația în vigoare în țară, organismul / agenția publică sau semi-publică (exemplu: distribuție, managementul deșeurilor ...), Universitatea sau un centru de cercetare constituit în conformitate cu legislația în vigoare în țară și în lume
• să fie stabilită într-una dintre următoarele țări sau teritorii eligibile (a se vedea anexa N):
 
Proiectele ar putea avea acces la grant-uri între două și cinci milioane de euro. 
 
Bugetul total al apelului este de 53 de milioane de euro. Proiectele sunt cofinanțate de Comisia Europeană în proporții de la 50% până la 95%. Durată proiectelor ar trebui să fie mai mare de 24 de luni și mai puțin de 60 de luni. 
  
Aplicațiile se vor face în două etape: termenul inițial pentru Concept Note (doar 5 pagini) până la data de 6 decembrie 2018, oră 12:00 (ora Bruxelles-ului). 
 
Detalii despre apelul de proiecte, precum și pachetul informativ complet, pot fi consultate aici.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email