UGAL

Senatul universitar
 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 117 din 24 martie 2022

 

În baza:
Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și de funcționare aleSenatului UDJG;
Hotărârilor Consiliului de Administrație nr. 32/16.3.2022, nr. 33/18.3.2022 și nr. 34/22.3.2022;
Adresei nr. RF4372/17.3.2022 înaintată Senatului, sub semnătura decanului Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor,

 

În ședința ordinară în plen din data de 24 martie 2022, ora 12.00 (conform ordinii de zi), la care au participat 69 dintre cei 84 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, Senatul universitar, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei pentru baza materială, buget și finanțe din cadrul Senatului universitar, solicitarea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic privind taxele de școlarizare propuse pentru anul universitar 2022-2023, după cum urmează:

  • Taxă înscriere program conversie profesională – 150 lei/candidat;
  • Taxă școlarizare cursant program conversie profesională – 1000 lei/semestru;
  • Examen finalizare studii (examen de diplomă) program conversie profesională – 400 lei;
  • Taxă înscriere Program de formare continuă „Universitatea vârstei a 3-a”, U3A – 150 lei/candidat.

Taxele de școlarizare aferente cursurilor de formare continuă, programelor postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă, cursurilor de inițiere/ perfecționare/ specializare/ calificare vor fi stabilite prin devizele financiare aprobate instituțional, luându-se în considerare dimensiunea grupei de studiu (numărul de cursanți), durata cursului (numărul de ore) și statul de funcții.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, confirmarea numirii doamnei șef-lucrări dr. biol. Grigore-Gurgu Leontina în funcția de director al Centrului de cercetare Bioaliment-Tehn-IA.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de masterat Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, domeniul de masterat Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, învăţământ cu frecvență, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, în vederea evaluării periodice de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de Departamentul de asigurarea calității.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, propunerea Departamentului de Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă ca activitățile didactice ID/IFR din semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022 să se desfășoare on-line sincron (pe platforma MTeams) și asincron, prin alte mijloace de comunicare (forum, e-mail etc.), cu excepția activităților de la specializarea Agricultură (IFR) Buzău, care se vor desfășura în sistem Blended Learning.

Noile standarde ARACIS sunt menționate în linkul următor: Standardele-ID-si-IFR-FINALA-20-sept.-20-v2.pdf (aracis.ro) N.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, solicitarea Facultății de Științe Medicale și Comportamentale din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu privind susținerea examenului de finalizare a studiilor de către absolvenții programului de studii universitare de licență Moașe, promoția 2022, la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, solicitarea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic privind desfășurarea activităților educațional-formative în sistem hibrid.

 

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email