UGAL

Senatul universitar
 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 176 din 1 septembrie 2021

 

În baza:
Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și de funcționare ale Senatului UDJG;
Hotărârii Consiliului de administrație nr. 84/31.8.2021 înaintată Senatului, sub semnătura Rectorului universității, 

 

Senatul universitar, prin vot electronic, în data de 1 septembrie 2021,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de scoatere la concurs a 30 locuri cu taxă, pentru programul de studii Antreprenoriat în producţia alimentară, domeniul de licență Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, sesiunea de admitere Septembrie 2021.

Criteriul de admitere: concurs pe bază de dosar; media finală de admitere se calculează astfel:

  • 50 % media de la examenul de bacalaureat;
  • 50% din media multianuală la una dintre disciplinele: Algebră / Chimie / Biologie, la alegerea candidatului.

 

Art. 2. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, propunerea Facultății de Medicină și Farmacie privind criteriile de admitere pentru programul de studii Medicină (în limba engleză) adresat tuturor candidaților care îndeplinesc condițiile de admitere în învățământul superior, conform legislației în vigoare, și care acceptă plata taxei de școlarizare în cuantumul stabilit de către universitate.

Admiterea se realizează prin concurs, pe bază de dosar, conform evaluării performanțelor școlare:

  • media examenului de bacalaureat;
  • certificat de competență lingvistică internațional nivel minim B2 sau certificat de competență lingvistică nu mai vechi de 2 ani, obținut de la Centrul de Limbi Moderne, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.,

Sunt scutiți de prezentarea certificatului de competență lingvistică cetățenii care au absolvit studiile liceale într-o unitate de învățământ cu predare în limba engleză sau care au obținut minimum calificativul B2 în cadrul examenului de bacalaureat;

Criterii de departajare:

  • în cazul în care 2 candidaţi prezintă aceeaşi notă, departajarea se va face astfel: se va lua în considerare media aritmetică a notelor de la una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Fizică-Chimie, Științele vieții, Matematică;
  • dacă în planul de învăţământ există mai multe discipline din cele enumerate mai sus, se va considera inițial media aritmetică a notelor de la disciplina Biologie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Chimie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Fizică, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Fizică-Chimie, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Științele vieții, ulterior media aritmetică a notelor de la disciplina Matematică.

Ierarhizarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei de concurs și se va afișa pe site-ul https://www.admitere.ugal.ro/. Rezultatele selecției nu pot fi contestate.

Taxa de şcolarizare aplicabilă candidaților nou înmatriculați în anul universitar 2021-2022 este echivalentul în lei a 6.000 euro/an universitar, pe tot parcursul ciclului de studii (6 ani).

Taxa pentru procesarea dosarului este nerambursabilă, iar cuantumul ei este de 1000 lei.

 

Art. 3. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport de scoatere la concurs a 50 de locuri cu taxă, pentru programul de studii universitare de licență Educație fizică și sportivă (la Buzău), învățământ cu frecvență, în sesiunea Septembrie 2021.

Criteriile și conținutul probelor de concurs sunt aceleași cu cele aplicate pentru concursul de admitere din sesiunea Iulie 2021 desfășurat la Galați, pentru programul de studii de licență Educație fizică și sportivă. Media finală de admitere se calculează astfel:

  • 50% media de la examenul de bacalaureat;
  • 50% nota de la proba de aptitudini motrice specifice.

 

Art. 4. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, propunerea Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila de redistribuire a locurilor la masterat, în cadrul facultăţii, pentru admiterea din Septembrie 2021, după cum urmează:

  • Dinamica mașinilor și echipamentelor tehnologice: 8 locuri la buget și 30 locuri cu taxă;
  • Ingineria și protecția mediului: 2 locuri la buget și 19 locuri cu taxă;
  • Agricultură durabilă: 5 locuri la buget și 35 locuri cu taxă.

Criteriile de admitere la masterat rămân neschimbate faţă de sesiunea din Iulie 2021. Concursul este pe bază de dosar.

Media finală de admitere se calculează astfel:

  • 40% media aritmetică a examenului de diplomă/licență;
  • 60% media generală aritmetică de promovare a studiilor.

 

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email