UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 120 din 5 mai 2016


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 5 mai 2016,

HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, Regulamentul privind organizarea și desfășurarea examenelor de licență/diplomă și disertație, pentru anul universitar 2015-2016. (Anexă)

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Metode și tehnici de analiză și control pentru produse cosmetice, farmaceutice, agrochimice și expertiză judiciară, domeniul Chimie, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Științe și Mediu.

Art. 3. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Metode și tehnici de analiză și control pentru produse cosmetice, farmaceutice, agrochimice și expertiză judiciară – în limba română, domeniul Chimie, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Științe și Mediu.

Art. 4. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Metode și tehnici de analiză și control pentru produse cosmetice, farmaceutice, agrochimice și expertiză judiciară – în limba engleză (Method and techniques to analyse and control cosmetics, pharmaceutical, agrochemical products and forensic expertise), domeniul Chimie, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Științe și Mediu.

Art. 5. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Teoria și practica spectacolului liric, domeniul Muzică, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Arte.

Art. 6. Se aprobă, planurile de învățământ pentru următoarele cursuri de formare continuă, care vor rula începând cu anul universitar 2016-2017 în cadrul Departamentului de formare continua si transfer tehnologic:
  1. Limba română ca limbă străină - Nivel de competenţă lingvistică A1 conform Cadrului european comun de referinţă pentru învăţarea limbilor străine (CECRL); forma de învățământ: cu frecvență; număr total ore: 40; număr total de credite: 4.
  2. Limba română ca limbă străină - Nivel de competenţă lingvistică A2 conform Cadrului european comun de referinţă pentru învăţarea limbilor străine (CECRL); forma de învățământ: cu frecvență; număr total ore: 40; număr total de credite: 4.
  3. Limba română ca limbă străină - Nivel de competenţă lingvistică B1 conform Cadrului european comun de referinţă pentru învăţarea limbilor străine (CECRL); forma de învățământ: cu frecvență.
  4. Limba română ca limbă străină - Nivel de competenţă lingvistică B2 conform Cadrului european comun de referinţă pentru învăţarea limbilor străine (CECRL); forma de învățământ: cu frecvență; număr total ore: 40; număr total de credite: 4.
  5. Didactica limbii române ca limbă străină; forma de învățământ: cu frecvență; număr total ore: 120; număr total de credite: 10.
  6. Predarea - învățarea integrată a conținutului și a limbii române ca limbă străină în cadrul disciplinelor socio-umane; forma de învățământ: cu frecvență; număr total ore: 120; număr total de credite: 10.
Art. 7. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Tehnici avansate în proiectarea autovehiculelor, domeniul Inginerie mecanică, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 8. Se aprobă planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Tehnici avansate în proiectarea autovehiculelor, domeniul Inginerie mecanică, învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 9. Se validează rezultatul alegerilor pentru completarea Consiliului facultății de  Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. Ca urmare, doamna șef lucrări dr. Jâșcanu Veronica din cadrul Departamentului de calculatoare și tehnologia informației a fost aleasă în Consiliul facultății.

Art. 10. Se respinge, la propunerea Comisiei juridice si de etica a Senatului, ca neîntemeiată, plângerea prealabilă formulată de domnul lector dr. Dragoș - Mihail Daghie, înregistrată la Registratura Universității „Dunărea de Jos” din Galați sub nr. C3561/14.4.2016, iar la Cancelaria Senatului UDJG sub nr. 412/15.4.2016/CS.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

   
Anexă Regulament privind organizarea și desfășurarea examenelor de licență/diplomă și disertație, pentru anul universitar 2015-2016
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email