UGAL




 Având în vedere Memoriul formulat de către un grup de cadre didactice de la specializarea Artele spectacolului (actorie) din cadrul Facultăţii de Arte şi înregistrat la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi sub nr. 26475/24.10.2013, prin care a solicitat următoarele:
- modificarea planurilor de învăţământ pentru specializarea Teatru,
- posibilitatea de a participa la deciziile adoptate de structurile de conducere ale Facultăţii de Arte,
- un post de prodecan pentru specializarea Teatru,
- un loc în Consiliul facultăţii, în raport cu ponderea actuală a studenţilor de la Teatru şi istoria acestei specializări creată în anul 2000,

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi constată următoarele:

1. Potrivit art. 37 si art. 55 din Carta Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi, prodecanii sunt numiţi de către decan; numărul prodecanilor din facultate se stabileşte proporţional cu numărul studenţilor şcolarizaţi la toate formele de învăţământ şi la toate ciclurile de studii. Ca atare, nu este necesar ca fiecare specializare să aibă un reprezentant în conducerea facultăţii, ca prodecan.
2. Membrii Consiliului facultăţii şi ai Senatului – cadre didactice - sunt aleşi prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din facultate; Ca urmare, nu are nicio relevanţă specializarea celui ales, singurele cerinţe prevăzute fiind acelea de a fi ales şi de a fi titular în facultatea respectivă. Tot astfel, directorul de departament şi membrii consiliului departamentului sunt aleşi prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din departamentul respectiv.
3. Potrivit art. 286 din Legea nr. 1/2011, statele de funcţii se întocmesc la nivelul departamentelor, prin consultarea membrilor acestora, după care se avizează de consiliul facultăţii şi se aprobă de Senatul universitar. La începutul anului universitar, Senatul a aprobat statele de funcţii şi nu au fost semnalate nereguli în ceea ce priveşte Facultatea de Arte.
4. Planurile de învăţământ respectă standardele specifice ARACIS. În condiţiile în care planurile de învăţământ au fost depuse la Cancelaria Senatului spre aprobare, împreună cu standardele specifice ARACIS, după avizarea de către prorectoratul didactic, Senatul nu are în atribuţii verificarea dacă membrii departamentului au fost consultaţi în decizia de a concepe aceste planuri.
5. Restul punctelor din Memoriu sunt chestiuni de comunicare internă a membrilor facultăţii cu conducerea acesteia şi nu intră în atribuţiile Senatului să verifice acest lucru.

Pentru aceste considerente,

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi hotărăşte:

Respingerea Memoriului formulat de către un grup de cadre didactice de la specializarea Artele spectacolului (actorie) din cadrul Facultăţii de Arte şi înregistrat la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi sub nr. 26475/24.10.2013, ca nefondat.



Prezentul răspuns a fost aprobat în Şedinţa Senatului Universităţii ,,Dunărea de Jos” din Galaţi din data de 12/12/2013.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email