UGAL

Conform:                                                                                       
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3288/20.02.2012 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 13.10.2015,
 
 
H O T Ă R Ă ȘT E:
 
 
Art. 1. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie, schimbarea denumirii Centrului de Excelență Cercetare și Dezvoltare în Modelare și Simulare Numerică – CE-CDMSN, din cadrul Departamentului de Ingineria fabricației, în Centrul de Excelență în prelucrarea Polimerilor – CE-PP.
Propunerea se transmite Senatului universitar pentru aprobare.
 
 
Art. 2. Se aprobă Metodologia internă de organizare şi desfăşurare a alegerilor în structurile şi funcţiile de conducere de la nivelul facultăţilor şi universităţii 2015-2016, Anexa nr. 1. Metodologia se trimite Senatului Universității pentru aprobare.
 
 
Art. 3. În anul universitar 2015-2016, pot beneficia de reducerea cu 25% a taxei de școlarizare, la un singur program de studii universitare, următoarele categorii de studenți:
- Salariații universităţii care la sfârșitul anului universitar 2014-2015 sunt integraliști;
- Copiii salariaților universităţii care la sfârșitul anului universitar 2014-2015 sunt integraliști.
 
 
 
 
RECTOR,
Prof. univ. dr. Iulian Gabriel BÎRSAN
 
 
Anexa nr. 1 la Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 54 din 13.10.2015
 
 
Metodologia internă de organizare şi desfăşurare a alegerilor în structurile şi funcţiile de conducerede la nivelul facultăţilor şi universităţii 2015-2016
 
I.PRINCIPII GENERALE                                                                                                               3
Art. 1  Legislație                      3
Art. 2  Definirea unor termeni          3
Art. 3  Organizarea alegerilor                                                                                                        3
Art. 4  Dreptul de vot                4
Art. 5  Structuri de conducere la nivelul facultăţii şi al universităţii                                               4
II. CONSTITUIREA STRUCTURILOR DE CONDUCERE             5
Art. 6  Consiliul facultăţii           5
Art. 7  Senatul universitar                  5
Art. 8  Consiliul Şcolii doctorale                                                                                                   5
III.ALEGERI ÎN FUNCŢIILE DE CONDUCERE DE LA NIVELUL FACULTĂŢILOR ŞI UNIVERSITĂŢII                 5
Art. 9  Alegerea rectorului           5
Art. 10 Desemnarea prorectorilor                5
Art. 11 Desemnarea directorului consiliului pentru studiile universitare de doctorat  6
Art. 12 Desemnarea decanilor                6
Art. 13 Desemnarea prodecanilor                6
IV.NORME DE REPREZENTARE ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE        6
Art. 14 Principiul reprezentativităţii pe cote-părți (Anexa 2)        6
Art. 15 Principiul reprezentativităţii pentru funcţii de conducere                                        6
V.ALEGERILE ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE                7
Art. 16 Adunarea electivă a departamentului pentru propunerea membrilor în consiliul facultăţii şi în senat                 7
Art. 17 Pregătireaadunării elective a facultăţii        7
Art. 18 Adunareaelectivă a facultăţii pentru desemnarea membrilor în consiliul facultăţii şi senatul universitar                    8
Art. 19 Desemnareastudenţilor în consiliul facultăţii şi senatul universitar      9
Art. 20 Validarea alegerilorpentru consiliile facultăţilor, pentru noul senat şi constituirea senatului              10
VI.ALEGEREA ÎN FUNCŢIILE DE CONDUCERE LA NIVELUL UNIVERSITĂŢII ŞI FACULTĂŢII                   10
Art. 21 Alegerea rectorului           10
Art. 22 Desemnarea decanilor                11
VII. BIROUL ELECTORAL AL UNIVERSITĂŢII(BEU) ŞI COMISIA ELECTORALĂ (CE)13
Art. 23 Funcţionarea BEU şi CE                       13
Art. 24 Atribuţiile BEU şi ale CE                       13
VIII. DISPOZIŢII TRANZITORII ŞI FINALE                  13
Art. 25 Preluarea şi încetarea noilor mandate              13
Art. 26 Aplicarea prezentei metodologii         13
Anexa 1 – CALENDARUL ALEGERILOR PENTRU STRUCTURILE ȘI FUNCȚIILE DE CONDUCERE                            15
Anexa 2                           16
*Student invitat – nu intră în calculul totalului general.    17
Anexa 3 – PROCEDURA DE EVALUARE A CANDIDAŢILOR LA FUNCŢIA DE DECAN   18

 
I. PRINCIPII GENERALE

Art. 1. Legislație
Prezenta metodologie este întocmită în conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/5.01.2011, cu modificările și completările ulterioare, cu Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării științifice nr. 3751/29.04.2015, de aprobare a metodologiei-cadru referitoare la procesul de stabilire și de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere la nivelul instituțiilor din sistemul național de învățământ superior publicată în Monitorul Oficial nr. 336 din 18 mai 2015, cu intrare în vigoare de la data de 18 mai 2015, în forma actualizată, şi cu prevederile Cartei universitare aprobată la data de 01 martie 2012 de către Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Prezenta metodologie completează şi particularizează situaţiile prevăzute în metodologia-cadru menţionată la alin. (1). În toate situaţiile neluate în discuţie în prezenta metodologie se aplică prevederile metodologiei-cadru.
Hotărârile senatelor universitare, ale consiliilor facultăţilor şi ale departamentelor se iau cu votul majorităţii simple a membrilor prezenţi, cu condiţia ca numărul celor prezenţi să reprezinte cel puţin două treimi din numărul total al membrilor.
Organizarea şi desfăşurarea alegerilor în structurile şi funcţiile de conducere de la nivelul facultăţilor şi Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi se desfăşoară conform calendarului din Anexa 1 la prezenta metodologie.
În conformitate cu prevederile art. 207, alin. (7) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în procesul de stabilire şi de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere la nivelul universităţii, al facultăţilor şi al departamentelor se respectă principiul reprezentativităţii pe facultăţi, departamente, secţii/linii de predare, programe de studii, după caz, conform Anexei 2 la prezenta metodologie.
În vederea asigurării respectării principiului reprezentativităţii pentru desemnarea reprezentanţilor în consiliile facultăţilor şi în senat, se organizează alegerile pe circumscripţii electorale (facultăţi), conform prevederilor prezentei metodologii.

Art. 2. Definirea unor termeni
(1) În sensul prezentei metodologii şi în înţelesul Legii nr.1/2011, art. 291, termenii şi expresiile din prezenta metodologie au semnificaţiile din prezentul articol.
Personalul din învăţământul superior este format din personal didactic şi personal nedidactic.
Personalul didactic este format din personalul didactic de predare/cercetare, personal didactic auxiliar/cercetare din universităţi, biblioteci universitare şi biblioteci centrale universitare.
Prin personal didactic şi de cercetare se înţelege personalul care deţine, în mod legal, unul dintre titlurile universitare sau de cercetare prevăzute de prezenta lege, care aparţine unei instituţii de învăţământ superior şi care desfăşoară activităţi didactice şi/sau de cercetare.
În raport cu relaţiile de muncă stabilite cu instituţia de învăţământ superior, personalul didactic poate fi: titular sau asociat. În raport cu participarea la procesul didactic şi cu gradul de pregătire profesională, personalul didactic poate fi: personal didactic sau personal didactic auxiliar.
Prin personal didactic titular se înţelege personalul didactic care ocupă o funcţie didactică într-o universitate, obţinută prin concurs, pe o perioadă nedeterminată, precum şi personalul didactic menţinut conform prevederilor art. 289 alin. (6), în condiţiile legii.
Calitatea de titular există numai în raport cu o singură instituţie de învăţământ superior sau cu o singură instituţie de cercetare-dezvoltare. Când un cadru didactic desfăşoară activităţi didactice sau de cercetare ştiinţifică în mai multe instituţii de învăţământ superior ori de cercetare-dezvoltare, calitatea de titular poate fi numai la una dintre ele, iar în celelalte, calitatea este de cadru didactic sau de cercetător asociat.

Art. 3. Organizarea alegerilor
(1) Alegerea reprezentanţilor în consiliul facultăţii şi a reprezentanţilor în senatul universitar sunt organizate de către conducerea facultăţii, conform prezentei metodologii şi reglementărilor legale în vigoare.
Alegerile se desfăşoară în intervalul orar 8-20.
Alegerea preşedintelui senatului se face în prima şedinţă a noului senat, condusă de decanul de vârstă al mebrilor senatori.
Alegerea rectorului este organizată de către conducerea universităţii în exerciţiu şi Biroul Electoral al Universităţii (BEU).
Preşedintele adunării elective a facultăţii pentru desemnarea membrilor consiliului facultăţii şi membrilor în senat este condusă de decanul de vârstă al facultăţii care nu candidează la o poziţie de reprezentare în niciuna dintre structurile de conducere. Decanul de vârstă care nu candidează ca reprezentant în nicio astfel de structură este asistat de câte un membru al fiecărui departament la numărarea voturilor şi la redactarea procesului verbal al şedinţei. Niciunul dintre aceştia nu poate candida la o poziţie de reprezentare în niciuna dintre structurile de conducere.
Planificarea adunării elective se face de către decanul facultăţii prin convocator scris semnat de membrii adunării elective, cu precizarea datei, orei şi locului de desfăşurare a acesteia.
Pentru alegerea membrilor în consiliul facultăţii şi a membrilor în senat, preşedintele adunării elective a facultăţii preia propunerile departamentelor. 
Adunarea electivă este legal constituită cu un cvorum de minimum două treimi din numărul electorilor. Dacă acest cvorum nu se întruneşte în ziua alegerilor, aceasta se reprogramează în termen de 24 de ore. Dacă nici de această dată nu se întruneşte cvorumul stabilit, alegerile se fac cu electorii prezenţi, fiind aleşi în structurile de conducere candidaţii care au obţinut majoritatea simplă a voturilor celor prezenţi.
Pentru constituirea consiliului facultăţii şi a senatului se aplică principiul reprezentativităţii, conform Anexei 2 la prezenta metodologie.

Art. 4. Dreptul de vot
(1) Cadrele didactice şi de cercetare titulare votează pentru reprezentanţii cadrelor didactice şi cercetătorilor, iar studenţii pentru reprezentanţii studenţilor.
(2) Pentru alegerea membrilor cadre didactice şi de cercetare în consiliul facultăţii şi a celor în senatul universitar au drept de vot toate cadrele didactice şi de cercetare titulare.
(3) Pentru alegerea studenţilor membri în consiliul facultăţii şi a celor în senatul universitar au drept de vot studenţii din facultate.
Pentru alegerea preşedintelui senatului votează membrii senatului.
Pentru alegerea rectorului au drept de vot toate cadrele didactice titulare şi cercetătorii titulari din universitate şi reprezentanţii studenţilor în consiliile facultăţilor şi în senatul universitar.

Art.  5. Structuri de conducere la nivelul facultăţii şi al universităţii
(1) Are dreptul de a funcţiona ca membru în consiliul facultăţii sau în senat persoana care nu a împlinit vârsta de pensionare la data alegerilor şi este membru titular angajat pe perioadă nedeterminată al departamentului pe care doreşte să îl reprezinte.
(2) Membrii consiliului facultăţii şi senatului propuşi în cadrul adunărilor elective ale departamentelor sunt aleşi prin vot universal, direct, secret şi egal de către cadrele didactice şi de cercetare titulare în cadrul adunării elective a facultăţii.
(3) Pentru alegerea studenţilor membri în consiliul facultăţii şi a celor în senatul universitar au drept de vot studenţii din facultate.
Numărul de membri în consiliul facultăţii şi în senat se stabileşte pe baza cotelor părţi de reprezentare stabilite pentru fiecare departament prin evidenţele serviciului de personal (Anexa 2 la prezenta metodologie).
Din consiliul facultăţii fac parte de drept decanul, prodecanii şi directorii de departament, motiv pentru care se diminuează cu numărul acestora cota de reprezentare a departamentului din care fiecare dintre aceştia face parte.
Persoanele care ocupă una dintre funcţiile de conducere de prorector, decan, prodecan, director de departament pot fi membre în senatul universitar, cu condiţia să fie alese în această calitate.  
În cadrul adunărilor elective ale departamentelor pentru propunerea reprezentanţilor în consiliul facultăţii şi în senatul universitar sunt considerate voturi valabil exprimate numai voturile care exprimă preferinţa pentru un număr de candidaţi egal cu norma de reprezentare pentru fiecare departament, ceilalţi fiind radiaţi.
Candidaţii pentru poziţiile de membri în consiliul facultăţii, respectiv în senatul universitar sunt consideraţi aleşi dacă întrunesc majoritatea simplă a numărului de voturi valabil exprimate.
În cazul neîntrunirii majorităţii simple pentru lista de candidaţi, se refac propunerile la nivel de departamente şi se reia procedura de alegeri.
Contestarea alegerilor la acest nivel se poate face în termen de 24 de ore de la data finalizării lor, prin depunerea şi înregistrarea unei contestaţii la registratura universităţii.
Soluţionarea contestaţiei se face de către comisia electorală a universităţii (CE), în termen de 24 de ore ulterior ultimei contestaţii depuse.

II. CONSTITUIREA STRUCTURILOR DE CONDUCERE

Art. 6. Consiliul facultăţii
(1) Consiliul facultăţii este format din maximum 75% reprezentanţi ai cadrelor didactice şi de cercetare titulare din facultate şi din minimum 25% reprezentanţi ai studenţilor din facultate. 
Alegerea membrilor cadre didactice şi de cercetare în consiliul facultăţii se face în cadrul circumscripţiilor electorale (facultăţi) prin vot universal, direct şi secret al cadrelor didactice şi de cercetare titulare din facultate, pe baza propunerilor primite de la departamente, cu respectarea principiului reprezentativităţii (Anexa 2). 

Art.  7. Senatul universitar
(1) Senatul universitar este compus din 75% personal didactic şi de cercetare titulari, reprezentanţi ai fiecărei facultăţi, conform principiului stipulat în Carta universitară şi în metodologia proprie de alegeri, şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor. 
Toţi reprezentanţii cadre didactice şi de cercetare, membri ai senatului universitar, fără excepţie, vor fi stabiliţi în cadrul circumscripţiilor electorale (facultăţi) prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari, cu respectarea principiului reprezentativităţii (Anexa 2). 
Fiecare facultate este reprezentată în senatul universitar conform principiilor stipulate în Carta universitară şi în prezenta metodologie, cu respectarea prevederilor legate de cotele-părţi de reprezentare şi pe baza votului obţinut în cicrumscripţiile electorale.
Au dreptul de a-şi alege reprezentanţii în senatul universitar, în procent de 25%, studenţii fiecărei facultăţi, conform principiului stipulat în Carta universitară şi în prezenta metodologie de alegeri, cu respectarea cotelor-părţi de reprezentare (Anexa 2).

Art.  8. Consiliul Şcolii doctorale
(1) Consiliul şcolii doctorale se stabileşte prin votul universal, direct şi secret al conducătorilor de doctorat din şcoala doctorală respectivă. 
Au dreptul de a fi aleşi ca membri în Consiliul şcolii doctorale persoanele care au calitatea de conducător de doctorat în respectiva şcoală doctorală. 
Metodologia şi calendarul de alegeri pentru Şcoala doctorală se elaborează în cadrul acesteia, conform Codului studiilor universitare de doctorat, devenind parte integrantă a prezentei metodologii.

III. ALEGERI ÎN FUNCŢIILE DE CONDUCERE DE LA NIVELUL FACULTĂŢILOR ŞI UNIVERSITĂŢII

Art. 9. Alegerea rectorului
(1) Rectorul reprezintă legal universitatea în relaţiile cu terţii, realizează conducerea executivă a universităţii şi exercită calitatea de ordonator de credite. 
(2) Rectorul Universităţii se desemnează, în cadrul alegerilor 2015-2016, conform rezultatului referendumului desfăşurat în luna iunie 2015, prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. 

Art. 10. Desemnarea prorectorilor
(1) Prorectorul reprezintă funcţie de conducere la nivelul universităţii.
(2) Prorectorul este desemnat prin numire în funcţie de către rector, după confirmarea rectorului de către minister. 

Art. 11. Desemnarea directorului consiliului pentru studiile universitare de doctorat
(1) Funcţia de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat este asimilată funcţiei de prorector. 
(2) Procedura de numire a directorului Consiliului pentru studiile universitare de doctorat este stabilită de Codul studiilor universitare de doctorat. 

Art.  12. Desemnarea decanilor
(1) Decanul reprezintă facultatea şi răspunde de managementul şi conducerea facultăţii. 
(2) Decanul prezintă anual un raport consiliului facultăţii privind starea facultăţii. 
(3) Decanul conduce şedinţele consiliului facultăţii şi aplică hotărârile rectorului, consiliului de administraţie şi senatului universitar. 
(4) Atribuţiile decanului sunt stabilite în conformitate cu prevederile Cartei universitare şi cu legislaţia în vigoare. 
(5) Decanii sunt selectaţi prin concurs public, organizat la nivelul rectoratului de către rectorul nou-ales al universităţii, pe baza unei metodologii care face parte integrantă din prezenta metodologie. 
(6) Consiliul facultăţii are obligaţia de a aviza minimum 2 candidaţi la funcţia de decan. 
(7) Au dreptul de a participa la concursul public pentru ocuparea funcţiei de decan persoane din cadrul universităţii sau din orice facultate de profil din ţară ori din străinătate care, pe baza audierii în plenul consiliului facultăţii, au primit un aviz al acestuia de participare la concurs. Avizul este consultativ, şi nu unul conform.

Art. 13. Desemnarea prodecanilor
(1) Prodecanul reprezintă funcţie de conducere la nivelul facultăţii.
(2) Prodecanul este desemnat în acest scop de către decan. 

IV.  NORME DE REPREZENTARE ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE

Art. 14 Principiul reprezentativităţiipe cote-părți (Anexa 2)
(1) Procesul de stabilire şi de alegere a structurilor şi funcţiilor de conducere la nivelul universităţii, al facultăţilor şi departamentelor trebuie să respecte principiul reprezentativităţii pe facultăţi, respectiv departamente.
(2) Consiliul facultăţii este format din maximum 75% reprezentanţi ai cadrelor didactice şi de cercetare titulare din facultate şi din minimum 25% reprezentanţi ai studenţilor din facultate.
(3)  În vederea asigurării reprezentativităţii tuturor departamentelor în consiliul facultăţii, numărul membrilor se distribuie proporţional, pe cote-părți pentru fiecare departament.
(4) Senatul universitar este compus din 75% personal didactic şi de cercetare titular, reprezentanţi aleși conform cotelor-părți pentru fiecare facultate stabilite prin Anexa 2 la prezenta metodologie, şi din 25% reprezentanţi ai studenţilor din facultăţi.
(5) Numărul cadrelor didactice şi de cercetare din senatul universitar este 10% din numărul total de cadre didactice şi de cercetare titulare din universitate.
(6) Fiecare facultate este reprezentată în senatul universitar proporţional cu numărul cadrelor didactice şi de cercetare titulare, după formula de calcul SF = (TF/TU) x SU, unde
SF = nr. senatori reprezentanți ai cadrelor didactice și de cercetare din facultate;
TF = nr. titulari din facultate ;
TU = nr. total titulari din universitate ;
SU = nr. total senatori reprezentanți ai cadrelor didactice și de cercetare din universitate.
(7)     Departamentele sunt reprezentate în senat conform cotei de reprezentare din Anexa 2.
(8)     Fiecare facultate este reprezentată în senatul universitar de studenţi, proporţional cu numărul studenţilor din facultatea respectivă, dar nu mai puţin de un student.

Art. 15 Principiul reprezentativităţii pentru funcţii de conducere
(1) Numărul de prodecani se stabilește în funcţie de numărul de studenţi din facultate.
(2)  Numărul de prorectori se stabilește în funcţie de numărul de studenţi din universitate.

V.  ALEGERILE ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE

Art. 16. Adunarea electivă a departamentului pentru propunerea membrilor în consiliul facultăţii şi în senat

(1) Data şi ora adunării elective a departamentului se fixează prin convocator scris de către directorul de departament.
Decanul de vârstă al departamentului este preşedintele adunării elective, fiind asistat de cel mai tânăr membru al departamentului pentru organizarea şedinţei şi numărarea voturilor şi de un alt membru al departamentului numai pentru numărarea voturilor. Niciunul dintre aceştia nu candidează la nicio poziţie în niciuna dintre structurile de conducere.
Preşedintele adunării elective
anunţă membrilor departamentului, la începutul adunării:
i.   numărul membrilor în consiliul facultăţii stabilit prin cota de reprezentare (Anexa 2),
ii.  calitatea directorului de departament de membru titular de drept în consiliul facultăţii, motiv pentru care numărul de poziţii pentru care se candidează se diminuează cu unu,
iii. necesitatea de diminuare a numărului de poziţii pentru care se candidează cu unu sau mai mult pentru situaţiile în care decanul şi/sau prodecanul sunt membri ai departamentului;
iv. necesitatea radierii cu o singură linie pe buletinul de vot a numelui candidatului căruia nu i se acordă vot „pentru” ;
v.  necesitatea anulării buletinelor de vot pe care sunt radiate toate numele candidaţilor;
solicită propuneri sau autopropuneri pentru poziţiile de membru titular în consiliul facultăţii ;
înscrie, prin intermediul asistentului său, propunerile şi autopropunerile, în ordinea acestora, în procesul verbal al şedinţei ;
dă cuvântul membrilor departamentului pentru formularea de întrebări şi răspunsuri cu privire la candidaturi, dacă este cazul ;
înscrie, prin intermediul asistentului său, numele candidaţilor pe buletinele de vot în ordinea (auto)propunerilor ;
supune (auto)propunerile procedurii de vot ;
efectuează numărătoarea voturilor, alături de asistentul său şi de membrul departamentului desemnat în acest scop ;
anunţă rezultatul scrutinului şi îl consemnează, prin intermediul asistentului său, în procesul verbal în ordinea numărului de voturi obţinute de fiecare candidat ;
în caz de balotaj în cadrul candidaţilor care se înscriu în norma de reprezentare, reîncepe procedura de vot numai pentru candidaţii în situaţie de balotaj ;
anunţă rezultatul final al votului şi numele candidaţilor care vor fi transmise decanatului, în limitele cotei de reprezentare ;
declară candidaţii aleşi pentru poziţiile de reprezentanţi în consiliul facultăţii ;
prin intermediul asistentului său, consemnează rezultatul votului în procesul verbal, în ordinea numărului de voturi obţinute de fiecare candidat.
Preşedintele adunării elective repetă procedura pentru propunerea membrilor în senatul universitar. În acest caz, nu există necesitatea diminuării numărul de poziţii pentru care se candidează, orice membru al departamentului putând fi propus pentru poziţia de membru în senat.
Preşedintele adunării elective transmite procesul verbal al adunării elective în original decanatului facultăţii şi în copie biroului electoral al universităţii, păstrând o copie pentru anexare la registrul de procese verbale al departamentului.

Art. 17 Pregătireaadunării elective a facultăţii

(1) Data şi ora adunării elective a facultăţii se fixează prin convocator scris de către decan.
(2) Cu minimum o zi înaintea adunării elective, decanul
a)  anunţă prin adresă scrisă decanul de vârstă al facultăţii pentru preluarea mandatului de preşedinte al adunării elective a facultăţii ;
primeşte confirmarea cu privire la acceptarea mandatului de către acesta ;
transmite acestuia extrasele din procesele verbale ale departamentelor conţinând numele candidaţilor la poziţia de membru în consiliul facultăţii şi senat.
(3) La adunarea electivă participă cu drept de vot toate cadrele didactice şi de cercetare titulare din facultate.
(4) Reşedintele adunării elective a facultăţii este decanul de vârstă din facultate care nu candidează la nicio poziţie în niciuna dintre structurile de conducere. Acesta este asistat de câte un reprezentant al fiecărui departament, cu condiţia ca niciunul dintre aceştia să nu candideze la nicio poziţie în niciuna dintre structurile de conducere.
(5) Preşedintele adunării elective
a) preia de la BEU, înainte de adunarea electivă, seturile de buletine de vot ştampilate pentru:
i.  membrii în consiliul facultăţii;
ii. membrii în senatul universitar;
preia de la decanul facultăţii, înainte de adunarea electivă, extrasele din procesele verbale ale adunărilor elective ale departamentelor care conţin numele candidaţilor nominalizaţi de fiecare departament pentru poziţiile de membru în consiliul facultăţii şi poziţiile de membru în senat ;
prin intermediul secretariatului facultăţii, consemnează pe buletinele de vot preluate de la BEU, numele candidaţilor nominalizaţi de departamente, astfel :
i. pe buletinele de vot pentru membrii în consiliul facultăţii, se înscriu în ordine alfabetică denumirile departamentelor, cu precizarea, între paranteze, a numărului de poziţii de reprezentare disponibile conform normei de reprezentare diminuate cu numărul membrilor de drept (director de departament, eventual decan, prodecan); sub numele fiecărui departament se înscriu, în ordine alfabetică numele candidaţilor nominalizaţi pentru poziţiile de membru în consiliul facultăţii;
ii. pe buletinele de vot pentru membrii în senat, se înscriu în ordine alfabetică denumirile departamentelor, cu precizarea, între paranteze, a numărului maxim de poziţii disponibile conform normei de reprezentare; sub numele fiecărui departament se înscriu, în ordine alfabetică numele candidaţilor nominalizaţi pentru poziţiile de membru în senat;
se asigură de corectitudinea întocmirii buletinelor de vot.

Art. 18 Adunareaelectivă a facultăţii pentru desemnarea membrilor în consiliul facultăţii şi senatul universitar

(1) Pentru ca alegerile membrilor în consiliul facultăţii şi în senat să fie validate, cvorumul minim necesar este de 2/3 din numărul total al membrilor cu drept de vot.
(2) Preşedintele adunării elective
a) asigură condiţiile de desfăşurare a acesteia în legalitate pe toată durata sa, precum şi de cunoaştere a metodologiei de alegeri de către toţi electorii;
solicită, la începutul adunării elective, propuneri pentru nominalizarea unui reprezentant al fiecărui departament ca membru în comisia de redactare a procesului verbal al adunării elective şi supune votului adunării aceste propuneri ; niciunul dintre aceştia nu candidează la nicio poziţie în niciuna dintre structurile de conducere;
anunţă electorilor:
i.    numărul membrilor cadre didactice şi de cercetare în consiliul facultăţii stabilit prin cota de reprezentare (Anexa 2);
ii.   numele şi calitatea membrilor de drept în consiliul facultăţii (director de  departament, decan, prodecan);
iii.  numărul diminuat de poziţii de reprezentare disponibile în consiliul facultăţii pentru fiecare departament, ca urmare a reprezentării în consiliu prin membri de drept (director de departament, prodecan, decan) ;
iv.  modalitatea şi procedura de vot: pentru alegerea membrilor în consiliul facultăţii şi a membrilor în senat electorii îşi înscriu cu majuscule opţiunea privind acordul (DA) sau dezacordul (NU) cu lista de candidaţi;
supune procedurii de vot lista candidaţilor nominalizaţi pentru poziţiile de membru în consiliul facultăţii;
efectuează numărătoarea voturilor, alături de reprezentanţii departamentelor desemnaţi în acest scop ;
anunţă rezultatul scrutinului, care se consemnează în procesul verbal, înscriindu-se în acesta numărul corespunzător de voturi obţinute, voturi împotrivă, voturi anulate pentru listele de candidaţi;
declară aleşi candidaţii pentru funcţia de membru în consiliul facultăţii care întrunesc majoritatea simplă a numărului de voturi valabil exprimate cu privire la listele de candidaţi.
constituie componenţa finală a consiliului facultăţii de membri de drept şi desemnaţi în alegerile din adunarea electivă şi anexează această listă procesului verbal ; sunt aleşi candidaţii care întrunesc majoritatea simplă a numărului de voturi valabil exprimate pe listele de candidaţi.
(3) Numărarea voturilor pentru fiecare etapă se realizează de către preşedintele de şedinţă, asistat de câte un reprezentant al fiecărui departament nominalizat în cadrul adunării elective a facultăţii.
(4) Preşedintele adunării elective repetă aceeaşi procedură pentru membrii facultăţii în senat. Nu există necesitatea diminuării normei de reprezentare, orice membru al departamentului putând fi propus pentru poziţia de membru în senat.
(5) Dacă adunarea electivă anunţată nu a avut cvorum la prima convocare, se convoacă o a doua aduunare electivă în termen de 48 de ore, în cadrul căreia pot fi declaraţi aleşi candidaţii care au obţinut votul majorităţii simple a celor prezenţi.
(6) Preşedintele adunării elective verifică, semnează şi transmite în original procesul verbal şi anexele la acesta către decanatul facultăţii.
(7) Anexele la procesul verbal sunt:
a) Consiliul facultăţii (membri de drept şi membri desemnaţi prin alegerile în adunarea electivă a facultăţii) ;
b) Membrii facultăţii în senat.
(8) O copie a procesului verbal şi a anexelor cuprinzând numele membrilor în consiliul facultăţii şi membrilor în senat, împreună cu buletinele de vot utilizate, anulate, neutilizate, după caz, se transmite către BEU de către preşedintele adunării elective.
(9) Decanatul facultăţii are responsabilitatea de a transmite extrasul din procesul verbal, inclusiv lista de membri în consiliul facultăţii şi lista de membri în senat; ambele liste sunt semnate de decanul facultăţii.
(10) Contestarea alegerilor la acest nivel se face în termen de 24 de ore de la data finalizării lor, prin depunerea şi înregistrarea unei contestaţii la registratura universităţii. Soluţionarea contestaţiei se face de către CE în termen de 24 de ore ulterior ultimei contestaţii depuse.

Art. 19 Desemnareastudenţilor în consiliul facultăţii şi senatul universitar

(1) Reprezentanţii studenţilor sunt aleşi pentru consiliul facultăţii şi pentru senat de către toţi studenţii din facultate, pe baza principiilor hotărâte în cadrul organizaţiilor studenţeşti şi conform normelor de reprezentare.
(2) Numărul studenţilor membri ai consiliului facultăţii este 1/3 din numărul cadrelor didactice membre ale consiliului facultăţii. Numărul studenţilor membri ai senatului este 1/3 din numărul senatorilor cadre didactice conform normei de reprezentare.
(3) Fiecare facultate este reprezentată în senatul universitar de studenţi, proporţional cu numărul studenţilor din facultatea respectivă, dar nu mai puţin de un student, conform normei de reprezentare. Numărul calculat de studenți senatori se rotunjește, în plus sau în minus, ținându-se cont de principiul reprezentativității fiecărei facultăți în parte.
(4) Pentru reprezentanţii studenţilor în consiliul facultăţii şi în senat, durata mandatului este de 2 ani, cu posibilitatea înnoirii succesive maximum o dată.
(5) Decanul facultăţii are responsabilitatea de a sprijini formarea comisiei electorale pentru alegerea membrilor studenţi în consiliul facultăţii şi a membrilor studenţi în senat, de a înştiinţa această comisie despre norma de reprezentare alocată studenţilor şi de a asigura acesteia spaţiu şi logistică adecvate pentru desfăşurarea lucrărilor comisiei şi votului.
(6) Alegerile pentru poziţiile din consiliul facultăţii şi din senat sunt conduse de o comisie electorală studenţească formată din 3-5 membri care reprezintă ciclurile de studii de licenţă şi masterat. Comisia electorală a studenţilor la nivel de facultate îşi desemnează un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.
(7) Comisia electorală a studenţilor de la nivelul facultăţii solicită secretariatului listele de studenţi înscrişi în toate programele de studii ale facultăţii la data alegerilor, stabileşte data şi ora alegerilor şi comunică BEU şi comunităţii studenţeşti aceste detalii cu minimum două zile lucrătoare înainte de alegeri.
(8) (Auto)Propunerile de membri studenţi în consiliul facultăţii şi în senat se înregistrează şi se depun la secretariatul facultăţii, în atenţia comisiei electorale de studenţi a facultăţii, cu 24 de ore înaintea orei alegerilor şi sunt înregistrate în procesul verbal de alegeri.
(9) Comisia electorală a studenţilor de la nivelul facultăţii preia de la BEU, înainte de adunarea electivă, seturile de buletine de vot ştampilate pentru membrii în consiliul facultăţii şi pentru membrii în senatul universitar;
(10) Pentru alegerea studenţilor în consiliul facultăţii şi în senat nu este necesar cvorumul. Votul « pentru » se consideră acordat în ordinea numărului de voturi obţinute.
(11) Dacă există balotaj, se reia procedura de vot pentru candidaţii în această situaţie în maximum două zile lucrătoare de la alegeri.
(12) Rezultatul votului este comunicat cel târziu a doua zi după alegeri conducerii facultăţii şi BEU sub formă de proces verbal al alegerilor. Buletinele de vot utilizate, anulate şi neutilizate se predau BEU.

Art. 20 Validarea alegerilorpentru consiliile facultăţilor, pentru noul senat şi constituirea senatului

(1) Validarea alegerilor membrilor cadre didactice şi de cercetare, precum şi a membrilor studenţi în consiliul facultăţii se face de către senat, conform prezentei metodologii.
(2) Validarea alegerilor membrilor cadre didactice şi de cercetare, precum şi a membrilor studenţi în senatul universitar se face de către senatul în exerciţiu, conform prezentei metodologii.
(3) După validarea alegerilor noilor membri ai senatului, vechiul senat se dizolvă, constituindu-se noul senat.
(4) Senatul întrunit în noua sa componenţă desemnează ca preşedinte de şedinţă decanul de vârstă al senatului, care conduce şedinţele senatului şi semnează hotărârile de senat pînă la desemnarea preşedintelui ales al acestuia, organizează şi prezidează şedinţa de alegere a noului preşedinte al senatului, prin vot egal, direct şi secret.
(5) La votul pentru alegerea preşedintelui de senat participă toţi membrii senatului.
(6) Este ales preşedinte al senatului candidatul care a obţinut majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate.
(7) Dacă niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al senatului nu a obţinut cel puţin jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, atunci se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii doi candidaţi, clasaţi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute şi se declară ales candidatul cu numărul cel mai mare de voturi.

VI. ALEGEREA ÎN FUNCŢIILE DE CONDUCERE LA NIVELUL UNIVERSITĂŢII ŞI FACULTĂŢII

Art. 21. Alegerea rectorului

(1) Rectorul este ales prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din universitate şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor, în conformitate cu rezultatele referendumului privind desemnarea acestuia.
(2) Pentru ocuparea funcţiei de rector pot candida personalităţi academice şi/sau ştiinţifice din ţară sau străinătate care au gradul didactic de profesor universitar sau echivalent, conform Legii nr. 1/2011.
(3) Candidatura pentru funcţia de rector, reprezentată de curriculum vitae şi programul managerial ale candidatului, se depune la registratura universităţii conform calendarului de alegeri.
(4) Documentele din dosarele de candidatură pentru funcţia de rector sunt aduse la cunoştinţa comunităţii universitare prin prezentarea lor pe pagina de internet a universităţii.
(5) Votarea se face în secţiile de votare stabilite prin prezenta metodologie.
(6) Rata de participare la vot nu condiţionează alegerea rectorului.
(7) Buletinul de vot conţine numele candiaţilor la funcţia de rector în ordine alfabetică. Pentru ca votul să fie valabil, electorii aplică ştampila VOTAT în dreptul candidatului pentru care optează.
(8) Rectorul este ales din primul tur de scrutin dacă obţine majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate.
(9) Dacă niciun candidat nu a întrunit această majoritate în primul tur de scrutin, se organizează un nou tur de scrutin în termen de două zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor, la care participă numai candidaţii clasaţi pe primele două locuri, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.
(10) Rectorul desemnat este confirmat prin ordinul ministrului de resort şi preia prerogativele conducerii executive a universităţii începând de la data confirmării ministeriale.
(11) Contestaţiile cu privire la alegerea rectorului se depun la registratura universităţii în termen de 24 de ore de la data comunicării rezultatului alegerilor de către BEU. Soluţionarea contestației se face de către comsia electorală a universității (CE) în termen de 24 de ore ulterior ultimei contestaţii depuse.

Art. 22. Desemnarea decanilor

(1) Ocuparea funcţiei de decan se realizează prin concurs public, organizat de către rector, conform prezentei metodologii. Concursul pentru funcţia de decan este validat de senatul universitar.
(2) La concursul pentru ocuparea funcţiei de decan au dreptul să candideze cadre didactice universitare din cadrul facultăţii, universităţii sau din afara acesteia, care, pe baza audierii în plenul consiliului facultăţii, au primit avizul acestuia pentru participare la concurs.
(3) Candidaţii nu trebuie să fi împlinit vârsta legală de pensionare şi nu trebuie să fie sub incidenţa unor sancţiuni disciplinare sau sancţiuni pentru abateri de la etica universitară şi de la buna conduită în cercetare.
(4) Organizarea şi desfăşurarea concursului pentru desemnarea decanului se realizează, la decizia rectorului cu respectarea principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, eficienţei manageriale, respectării drepturilor şi normelor etice şi deontologice, pe baza metodologiei prezente şi a calendarului alegerilor din Anexa 1 la prezenta metodologie.
(5) Anunţul privind organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de decan se publică, prin grija secretariatului general al universităţii, cu cel puţin trei zile înainte de data desfăşurării concursului pe pagina principală web a universităţii sau în incinta universităţii la loc vizibil.
(6) Anunţul cuprinde următoarele informaţii: descrierea funcţiei; perioada de depunere a dosarelor de candidatură; calendarul selecţiei şi avizării; descrierea procedurii de concurs; lista completă a documentelor pe care candidaţii trebuie să le includă în dosarul de candidatură; adresa la care trebuie depus dosarul de candidatură.
(7) Dosarul se depune la registratura universităţii, direct sau prin intermediul serviciilor poştale ori de curierat care permit confirmarea primirii. Dosarul de candidatură trebuie să conţină curriculum vitae al candidatului, un program managerial (maximum 10 pagini), fişele de autoevaluare din ultimii 4 ani şi/sau alte  înscrisuri considerate relevante de candidat pentru ilustrarea satisfacerii criteriilor de evaluare pentru funcţia de decan (Anexa 4).
(8) Candidaţii din afara universităţii depun în dosarul de candidatură toate documentele care să ateste CV-ul prezentat de candidatul respectiv (diploma de licenţă sau echivalentă, diploma de doctor în ştiinte, ordinul de numire în calitate de conducător de doctorat sau pe funcţiile pe care le invocă etc.) precum şi fişele de evaluare de la locul de muncă din ultimii 4 ani şi orice dovadă în sprijinul criteriilor de evaluare din Anexa 4 la prezenta metodologie.
(9) Dosarele de candidatură se avizează de compartimentul juridic privind îndeplinirea condiţiilor legale de participare la concurs.
(10) Candidaţii care nu au toate documentele la dosar sunt înştiinţaţi ca în termen de 24 de ore să completeze dosarul, sub sancţiunea anulării candidaturii ca neconformă.
(11) Dosarele verificate şi avizate de oficiul juridic sunt transmise consiliului facultăţii spre avizare.
(12) Consiliul facultăţii are obligaţia de a aviza minimum doi candidaţi. Avizul este consultativ şi nu este unul conform.
(13) În situaţia în care nu se depun minimum două candidaturi, rectorul declanşează procedurile de organizare a unui nou concurs. Până la finalizarea concursului, atribuţiile de decan vor fi preluate de către un director de departament numit prin decizia rectorului.
(14) Validarea candidaturii se realizează prin audierea candidaţilor în plenul consiliului facultăţii, în care candidaţii îşi prezintă CV-ul şi programul managerial, răspund la întrebări cu privire la propriul CV, rezultatele managementului anterior, planul managerial prezentat.
(15) Consiliul Facultăţii acordă avizul de participare la concurs prin vot secret pentru minimum doi candidaţi, propune reprezentanţii săi pentru comisia de concurs pentru ocuparea funcţiei de decan şi transmite către secretariatul general al universităţii un extras din procesul verbal al consiliului cu avizul de concurs şi propunerile reprezentanţilor în comisia de concurs.
(16) Dosarele candidaţilor validaţi de către consiliul facultăţii se completează cu extrase din procesul verbal de secretariatul general al universităţii.
(17) Comisia de concurs pentru ocuparea funcţiei de decan este formată prin decizie a rectorului pentru fiecare facultate, fiind formată din trei reprezentanţi desemnaţi de către acesta, astfel: rectorul sau un reprezentant al acestuia, un membru cadru didactic sau de cercetare din consiliul facultăţii respective, desemnat de acesta, şi un reprezentant al studenţilor, desemnat de către studenţii care fac parte din consiliul facultăţii şi senat.
(18) Comisia de concurs analizează dosarul de concurs şi audiază candidatul în plenul comisiei pentru prezentarea şi dezbaterea Planului managerial.
(19) La audiere pot participa toţi candidaţii, dacă doresc.
(20) Evaluarea candidaţilor se face în două etape, analiza dosarului şi prezentarea planului managerial, conform procedurii de evaluare anexate la prezenta metodologie.
(21) Comisia de concurs desemnează drept câştigător candidatul care a obţinut punctajul cel mai mare.
(22) În cazul în care pe primul loc se situează doi sau mai mulţi candidaţi cu un număr egal de puncte, mai mare de 50, votul preşedintelui Comisiei este decisiv.
(23) În cazul în care nici unul din candidati nu obţine la evaluare minimum 50 de puncte, se organizează un nou concurs în termen de cinci zile lucrătoare.
(24) Candidatul declarat câştigător este anunţat pe pagina web a universităţii în termen de 24 de ore de la finalizarea concursului, menţionându-se data şi ora publicării.
(25) Rezultatul final al concursului este validat de senatul universităţii, la propunerea rectorului.
(26) În cazul vacantării funcţiei de decan, rectorul organizează un nou concurs în maximum 3 luni de la vacantare. Până la numirea noului decan, atribuţiile acestuia sunt preluate de unul dintre prodecani, desemnat de rector.

VII. BIROUL ELECTORAL ALUNIVERSITĂŢII(BEU) ŞI COMISIA ELECTORALĂ (CE)

Art. 23. Funcţionarea BEU şi CE

(1) Organizarea alegerilor este coordonată de BEU.
Birourile secţiilor de votare sunt organizate de către BEU.

Art.  24. Atribuţiile BEU şi ale CE

(1) BEU are responsabilitatea efectuării următoarelor acţiuni în vederea alegerii rectorului:
a) întocmirea şi/sau reactualizarea listelor de vot;
b) arondarea electorilor pe secţii de votare;
c)  afişarea listelor de vot arondate pe secţii;
d) acreditarea persoanelor desemnate de către candidaţi csa observatori pe lângă birourile secţiilor de votare;
e) întocmirea şi distribuirea buletinelor de vot;
f) verificarea proceselor-verbale întocmite de birourile secţiilor de votare;
g) centralizarea voturilor şi comunicarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de rector.
Pentru desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de rector, se organizează două secţii de votare şi birouri ale secţiilor de votare la Galaţi (sediul central al universităţii) şi la Brăila (Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila).
BEU înscrie pe buletinele de vot numele candidaţilor la funcţia de rector în ordine alfabetică.
BEU întocmeşte la finalizarea fiecărui tur de scrutin un proces verbal semnat de preşedinte, care este arhivat împreună cu buletinele de vot pentru 4 ani.
Senatul numeşte o comisie electorală a universităţii (CE) care are responsabilitate de a soluţiona contestaţiile cu privire la alegerile membrilor în consiliile facultăţii, membrilor în senat şi rectorului în termen de 24 de ore ulterior ultimei contestații depuse..
BEU transmite cancelariei senatului rezultatele alegerilor membrilor în consiliile facultăţii, membrilor în senat și rector.

VIII. DISPOZIŢII TRANZITORII ŞI FINALE

Art. 25. Preluarea şi încetarea noilor mandate

(1) În situaţia în care un candidat, după desemnarea într-o funcţie sau o structură de conducere, se situează   într-una dintre situaţiile de conflict de interese prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, art. 130, alin. (1), lit. b), respectiv de Carta universitară, acesta trebuie să rezolve conflictul de interese prin orice modalitate, inclusiv renunţarea la mandatul obţinut.
(2) În perioada dintre data alegerilor şi cea la care îşi preiau efectiv prerogativele noile conduceri academice, întreaga activitate este asigurată de conducerile academice care au fost în funcţie până la alegeri.
(3) Toate mandatele se preiau şi încetează în baza deciziei rectorului.
(4) După confirmarea sa de către minister, rectorul numeşte prorectorii şi, pe bază de concurs, decanii şi convoacă în şedinţă extraordinară consiliul de administraţie pentru dezbaterea cu privire la direcţiile majore de acţiune din programul managerial.
(5) Menţinerea în funcţie a directorului general-administrativ se face pe baza acordului scris al acestuia de susţinere executivă a planului managerial al noului rector.

Art. 26. Aplicarea prezentei metodologii

(1) Prevederile prezentei metodologii se aplică la nivelul funcţiilor şi structurilor de conducere din cadrul departamentelor şi la nivelul consiliilor facultăţii.
Prezenta metodologie devine devine obligatorie şi produce efecte juridice începând cu data de aprobare a acesteia în senatul universitar.
La data intrării în vigoare a prezentei metodologii orice dispoziţie contrară se abrogă.
Încălcarea metodologiei de alegeri atrage nulitatea absolută a acestora.
În cazul invalidării unei alegeri sau numiri în funcţie se reface şedinţa de alegeri sau procesul de numire, conform legislaţiei în vigoare şi a prezentei metodologii.
Prezenta metodologie a fost aprobată în şedinţa extraordinară de senat din data de...

Anexa 1 – CALENDARUL ALEGERILOR PENTRU STRUCTURILE ȘI FUNCȚIILE DE CONDUCERE
 
 
25.09.2015 Validarea alegerilor directorilor de departament şi a Consiliilor departamentelor de către Senatul universitar
26-29.09.2015 Decizii privind numirea noilor directori de department
02-06.11.2015 Alegerea membrilor în Consiliile facultăţilor şi în Senat (adunările elective ale facultăţilor)
11-19.11.2015 Validarea noilor Consilii ale facultăţilor de către Senatul universitar
16.12.2015 Validarea alegerilor membrilor noului Senat de către vechiul Senat
Dizolvarea vechiului senat şi constituirea noului Senat
Alegerea Preşedintelui noului Senat
8-12.01.2016 Depunerea candidaturilor pentru Rector
14.01. 2016 Şedinţă de Senat pentru avizarea candidaturilor la funcţia de Rector
25.01-02.02.2016 Alegerea Rectorului – primul tur de scrutin și, eventual, al doilea tur de scrutin
  Confirmarea Rectorului de către MECS
În termen de 2 zile lucrătoare de la confirmarea rectorului de către MECS Numirea prorectorilor
29.02-01.03.2016 Depunerea candidaturilor pentru funcţia de decan
02-03.03.2016 Avizarea candidaturilor la funcţia de decan în Consiliile facultăţilor
04.03.2016 Avizarea dosarelor de concurs de către compartimentul juridic
07-10.03.2016 Derularea concursurilor pentru selectarea decanilor
14.03.2016 Comunicarea rezultatelor concursurilor pentru funcţia de decan
15.03.2016 Decizii de numire a noilor Decani
22-23.03.2015 Desemnarea prodecanilor
24-25.03.2016 Refacerea structurilor Consiliilor facultăţilor
24.03-07.04.2016 Manifestarea opțiunii senatorilor desemnați în funcții executive (director de departament, decan, prodecan, prorector)
15-30.04.2016 Alegeri parțiale pentru completarea locurilor vacantate în Senat
                                                           
 
 

Anexa 2
NORME DE REPREZENTARE  ÎN CONSILIILE  FACULTĂȚILOR ȘI ÎN SENAT
 
FACULTATEA/ DEPARTAMENTUL Nr. cadre didactice per.nedeterm. Norma
 de reprezentare Consiliul Facultăţii
Norma
 de reprezentare Senat
Studenti Consiliul Facultăţii Studenti  Senat
FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR
Economie 21 5 2 5 2
Administrarea  afacerilor 30 8 3
TOTAL 51 13 5
FACULTATEA DE ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR
Stiinţa Alimentelor, Ingineria Alimentelor şi Biotehnologii Alimentare 38 10 4 5 2
Acvacultură, Ştiinţa Mediului şi Cadastru 13 3 1
TOTAL 51 13 5
FACULTATEA DE AUTOMATICĂ, CALCULATOARE, INGINERIE ELECTRICĂ ŞI ELECTRONICĂ
Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei 18 4 2 5 2
Electronică şi telecomunicaţii 13 3 1
Automatică şi Inginerie Electrică 30 8 3
TOTAL 61 15 6
FACULTATEA DE LITERE
Limba şi Literatura Franceză 14 3 1 4 2
Literatură, Lingvistică şi Jurnalism. 15 4 2
Engleză 19 5 2
TOTAL 48 12 5
FACULTATEA DE ARHITECTURĂ NAVALĂ
Arhitectură Navală 22 6 2 2 1
TOTAL 22 6 2
FACULTATEA DE INGINERIE ŞI AGRONOMIE BRĂILA
Ştiinţe Inginereşti şi Management 17 4 2 3 1
Mediu, Inginerie Aplicată şi Agricultură 18 5 2
TOTAL 35 9 4
FACULTATEA DE INGINERIE
Inginerie mecanică 26 7 3 9 2
Ingineria fabricaţiei 24 6 2
Sisteme Termice şi Ingineria Mediului 17 4 2
Ştiinţa şi Ingineria Materialelor 15 4 1
Ingineria Mediului şi Sisteme Tehnologice Metalurgice 17 4 2
TOTAL 99 25 10

FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT
Jocuri sportive şi Educaţie Fizică 11 3 1 3 1
Sporturi Individuale şi Kinetoterapie 12 3 1
Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic 9 2 1
TOTAL 32 8 3
FACULTATEA DE ŞTIINŢE ŞI MEDIU
Matematică - Informatică 14 3 2 3 1
Chimie, Fizică şi Mediu 23 6 2
TOTAL 37 9 4
FACULTATEA DE ISTORIE, FILOZOFIE, TEOLOGIE
Istorie, Filozofie şi Sociologie 20 5 2 3 1
Teologie 11 3 1
TOTAL 31 8 3
FACULTATEA TRANSFRONTALIERĂ, ŞTIINŢE UMANISTE, ECONOMICE ŞI INGINEREŞTI
Ştiinţe Generale 25 6 3 2 1*
TOTAL 25 6 3
FACULTATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE
Ştiinţe Morfologice şi Funcţionale 21 5 2 9 3
Clinic Chirurgical 20 5 2
Ştiinţe Farmaceutice 22 6 2
Clinic Medical 23 6 2
Medicină Dentară 18 4 2
TOTAL 104 26 10
FACULTATEA DE ŞTIINTE JURIDICE, SOCIALE SI POLITICE
Ştiinţe juridice 12 3 1 3 1
Ştiinţe Administrative şi Studii Regionale 14 4 2
TOTAL 26 7 3
FACULTATEA DE ARTE
Teatru, Muzică şi Arte Plastice 18 5 2 2 1
TOTAL 18 5 2
Reprezentant al studenţilor doctoranzi din partea celor două şcoli doctorale         1
Senator de drept din partea asociaţiei studenţeşti reprezentative         1
Total universitate 640 162 65 58 22
 
*Student invitat – nu intră în calculul totalului general.
SENAT cadre didactice 65
SENAT studenti 22
TOTAL 87
 


Anexa 3 – PROCEDURA DE EVALUARE A CANDIDAŢILOR LA FUNCŢIA DE DECAN
 
Etapa I a evaluării – Analiza dosarului de către comisia de concurs (30 puncte)
 
1) Calitatea activităţii profesionale (CV, publicaţii, cercetare, inclusiv fişa de autoevaluare anuală sau echivalentul acesteia) – 7,5 puncte
2) Vizibilitate naţională şi internaţională – 7,5 puncte – Premii, Doctor Honoris Causa, asociaţii, consorţii, parteneriate, comisii MECTS la nivel naţional, comitete editoriale, ştiinţifice, organizatorice
3) Experienţă managerială – 7, 5 puncte – Perioade, rezultate confirmate
4) Proiecte de cercetare-dezvoltare – 7, 5 puncte – Contracte, sponsorizări, calitatea de membru / expert în proiecte / programe, colaborări, sume atrase etc.
 
Etapa a II-a evaluării – Prezentarea şi susţinerea planului managerial (70 puncte)
 
Fiecare membru al comisiei acordă note de la 1 la 10 pentru prezentarea şi susţinerea planului de management şi pentru răspunsurile la întrebările comisiei;
Se face media tuturor notelor acordate de membrii comisiei şi se converteşte în puncte, pe baza echivalenţei nota 10 = 70 puncte, pe baza formulei de calcul: (media notelor x 70)/10
Se stabileşte punctajul general ca sumă a numărului de puncte obţinute în cadrul celor două etape ale evaluării (max. 100 puncte).
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email