UGAL


Conform:                                                                                       
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011;
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3288/20.02.2012 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 16.06.2015,
 
H O T Ă R Ă ȘT E:
 
Art. 1.Se aprobă depunerea a 4 proiecte strategice:
1. Tehnologii și servicii inovative pentru dezvoltarea turismului ecologic în Delta Dunării sau alte acvatorii interioare (TESI-TED), propus de către prof. dr. ing. Adrian Lungu.
2. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați prin construirea Bazinului Multifuncțional de Inginerie Marină (MarEngBasin), propus de către prof. dr. ing. Dan Obreja.
3. Platformă de dezvoltare oraș inteligent, propus de către prof. dr. ing. Toader Munteanu.
4. Dezvoltarea infrastructurii universitare de cercetare dezvoltare tehnologică și inovare existentă pentru obținerea de produse alimentare sigure, accesibile și optimizate nutrițional, propus de către prof. dr. ing. Petru Alexe.
Se transmit senatului pentru aprobare.
 
Art. 2.Se avizează Metodologia privind modul de menţinere a calităţii de titular, conform anexei nr. 1.
Metodologia se transmite Senatului Universității pentru aprobare.
 
Art. 3.Începând cu data de 22.06.2015 se declanșează operațiunea de întocmire a statelor de funcții. Pentru aceasta se stabilesc următoarele termene:
-         22-23.06.2015 – operarea modificărilor la planurile de învățământ;
-         24-28.06.2015 – întocmirea notelor de comandă transmise și primite;
-         29.06-12.07.2015 – întocmirea statelor de funcții.
 
Art. 4.Se aprobă, la propunerea Asociației pentru Formare Profesională – UGAL, desființarea centrului de vânzare de carte universitară, papetărie și copiere din strada Domnească nr. 111.
 
Art. 5. Se aprobă modificarea planului de învățământ Limba română – identitate și deschidere culturală, cu școlarizare la Cahul, domeniul Filologie, din cadrul Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești.
Planul de învățământ se transmite Senatului Universității pentru aprobare.
 
Art. 6. Se aprobă modificarea planului de învățământ Comunicare, multiculturalitate și multilingvism, cu școlarizare la Comrat, domeniul Științe ale comunicării, din cadrul Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești.
Planul de învățământ se transmite Senatului Universității pentru aprobare.
 
 
 
RECTOR,
Prof. univ. dr. Iulian Gabriel BÎRSAN
 
 
 
Anexa nr. 1 la Hotărârea Consiliului de Administrație  nr. 28 din 16.06.2015
                                                                                   
                    Rector,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan
 
 
Metodologia privind modul de menţinere a calităţii de titular
 
Capitolul I
Dispoziţii generale
 
Art. 1. Menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare se poate acorda în conformitate cu alin. (6) al art. 289 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Art. 2. Menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare se acordă în funcţie de performanţa profesională a cadrului didactic, de strategia managerială a universităţii, de resursele financiare existente şi numai dacă nu se pot acoperi normele cu titulari.
 
Capitolul II
Menţinerea calităţii de titular
Art. 3.
(1) Menţinerea calităţii de titular se poate acorda, de regulă, cadrelor didactice care au statutul de profesor sau de conferenţiar.
(2) Menţinerea calităţii de titular se poate acorda, cu prioritate, membrilor titulari şi membrilor corespondenţi ai Academiei Române sau ai Academiilor organizate pe ramuri de ştiinţe.
 
Art. 4. Pentru menţinerea calităţii de titular, cadrul didactic trebuie să demonstreze o performanţă ştiinţifică corespunzătoare în ultimii 5 ani de activitate, concretizată în granturi de cercetare sau în lucrări de referinţă publicate în edituri şi reviste de specialitate cu prestigiu recunoscut, în conformitate cu rigorile impuse de standardele CNATDCU aferente domeniului în care activează.
 
Art. 5.
(1) Menţinerea calităţii de titular se face numai la recomandarea departamentului de care aparţine cadrul didactic respectiv, cu avizul Consiliului facultăţii, cu aprobarea Senatului Universităţii ,,Dunărea de Jos”.
(2) Sustenabilitatea financiară a postului trebuie confirmată de către rector.
 
Capitolul III
Procedura de acordare a menţinerii calităţii de titular
 
Art. 6. Dosarul pentru acordarea menţinerii calităţii de titular va cuprinde în mod obligatoriu:
-           cerere adresată conducerii universităţii de către cadrul didactic;
-           curriculum vitae şi lista de lucrări cu referinţe exclusive la ultimii 5 ani calendaristici;
-           extras din procesul-verbal al şedinţei de departament în care s-a recomandat acordarea menţinerii calităţii de titular;
-           extras din procesul-verbal al şedinţei Consiliului facultăţii, în care s-a avizat acordarea menţinerii calităţii de titular;
-           situația financiară aprobată de Consiliu de Administrație;
-           fișa de îndeplinire a standardelor minimale CNATDCU.
 
Art. 7. Dosarul va fi înaintat conducerii universităţii şi, dacă sunt îndeplinite condiţiile de la art. 6 și dacă există resursele financiare necesare confirmate de rector, conform art. 5 (2), va fi prezentat şi supus aprobării Senatului Universităţii ,,Dunărea de Jos”.
 
Art. 8. Durata pentru care se acordă menţinerea calităţii de titular depinde, în principal, de capacitatea de susţinere financiară a postului, precum şi de necesităţile didactice şi de cercetare reale ale facultăţilor şi departamentelor. Aceasta nu poate depăşi un an universitar, dar se poate prelungi anual în condiţiile prevăzute de prezenta metodologie.
 
 
Prezenta metodologie a fost avizată de către Consiliul de Administrație în data de 16.06.2015.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email