UGAL

În data de 14.06.2021 a fost finalizată etapa de selectare a expertului pentru elaborarea unui studiu privind buna vecinătate de-a lungul sectorului dunărean al trei entități: Cahul, Republica Moldova; Galați, România și Reni, Ucraina. Câștigător a fost desemnat Mitrof Marius, care va realiza studiul în cadrul proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (Raionul Cahul, Republica Moldova; Comunitatea Teritorială Reni, Ucraina; Județul Galați, România)”.

Domnul Mitrof Marius, expert în istoria județului Galați și a relațiilor de bună vecinătate, a finalizat în anul 2010 masteratul „Istorie, Patrimoniul şi turism cultural” la Facultatea de Istorie de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Începând cu anul 2000 își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Judeţene pentru Cultură Galaţi.

Expertul selectat va elabora un studiu care va fi axat pe analiza experienței istorice de bună vecinătate dintre unitățile teritoriale: Cahul, Galați, Reni, bazat pe descrierea bunelor practici interumane, sociale, economice și profesionale între reprezentații acestor regiuni transfrontaliere. Totodată, vor fi evidențiate punctele forte și oportunitățile de colaborare dintre cele trei entități prin intermediul cooperării transfrontaliere.

„Actualul teritoriu al judeţului Galaţi, datorită poziţiei geografice, a oferit condiţii prielnice dezvoltării societăţii omeneşti, încă din preistorie, aşezările umane evoluând, într-o strânsă corelaţie cu un areal mai extins, în care sunt cuprinse şi zone din Republica Moldova şi Ucraina”, a declarat domnul Mitrof Marius.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul (Moldova), Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 și nu poate fi, în niciun caz, luat pentru a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email