UGAL

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați face astăzi pași importanți spre normalitate, deschizându-și porțile pentru elevi de liceu din zona de Sud-Est a țării.

La evenimentul organizat de facultate, denumit Școala de vară „Clubul viitorilor specialiști în industria alimentară din România – Club - SIA” și finanțat de Ministerul Educației Naționale prin proiecte dedicate fazelor naţionale ale activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural artistice şi sportive naţionale, participă elevi de clasa a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic Henri Coandă din Tulcea, Liceul Economic Virgil Magearu din Constanța, Liceul Brad Segal din Tulcea, Liceul tehnologic Tudor Vladimirescu din Tudor Vladimirescu, Galați și Colegiul de Industrie Alimentară Elena Doamna din Galați. Sunt așteptați circa 190 de elevi, însoțiti de cadre didactice. Studenții Facultății SIA s-au pregătit temeinic pentru importantul examen de mentorat pentru colegii lor mai mici.

Organizatorii au pregătit în detaliu un program atractiv și interactiv, activități captivante și experimente (activități de educație pentru sănătate prin alimentație, vizite în stațiile pilot ale facultății) în care elevii își vor putea dezvolta percepția asupra domeniului științei și ingineriei alimentelor și își vor defini proiectele de dezvoltare profesională de viitor.

Activitățile specifice sunt îmbinate armonios cu sesiuni de consiliere şi orientare profesională, organizate și realizate de Centrul de consiliere şi orientare în carieră din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați (http://ccoc.ugal.ro/), prin care fiecare elev va beneficia de asistență în a-şi defini parcursul academic, în acord cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere.

„Evenimentul Club – SIA este creat cu scopul de a implementa în facultate, instrumente de antrenare și implicare a elevilor de liceu în activități și ateliere de lucru specifice industriei alimentare, dar și pentru conștientizarea rolului alimentației asupra sănătății și calității vieții, și nu în ultimul rând pentru pentru familiarizarea elevilor cu viața de #StudentlaSIA#. Ca organizatori, ne dorim ca evenimentul să contribuie la orientarea deciziilor elevilor, care sperăm să așeze Galațiul și Facultatea SIA pe harta preferințelor lor de pregătire profesională viitoare. Club – SIA poate deveni o tradiție în universitatea noastră”, a declarat profesor Nicoleta Stănciuc, coordonatorul activității.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email