UGAL

Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a semnat astăzi un parteneriat de colaborare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Cele două instituții vor derula activități în comun care să ducă la îmbunătățirea calității actului de justiție, inclusiv prin recrutarea și formarea inițială la standarde de calitate și exigență a viitorilor judecători și procurori. 

Prin prezentul protocol, părțile își propun creșterea încrederii cetățenilor în actul de justiție, în independența, imparțialitatea și profesionalismul magistraților, realizarea unei selecții adecvate a resurselor umane pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului judiciar, dar și creșterea standardelor de calitate pentru învățământul juridic (inclusiv prin componenta sa practică).

Concret, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice va invita reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați la reuniunile organizate sau găzduite de Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul cărora se dezbat probleme din domeniile de interes comun. De asemenea, Facultatea va asigura participarea în limita posibilităților concrete ale cadrelor didactice la acțiuni și programe de pregătire inițială și continuă a magistraților și a altor categorii de personal din sistemul justiției.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați își propune să sprijine conducerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați în organizarea efectuării de stagii de practică la parchetele de pe lângă instanțele judecătorești pentru studenții din anii terminali și organizeze întâlniri cu studenții interesați de activitatea instituției și de modalitatea de admitere în magistratură. De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați se angajează să sprijine eforturile facultății de organizare a cursurilor de clinică judiciară și de transformare a acesteia într-o materie obligatorie, în scopul unei pregătiri practice accentuate a studenților.

Reamintim, Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice are semnate acorduri de parteneriat cu Curtea de Apel Galați, cu Consiliul Superior al Magistraturii, cu Baroul Galați și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților - Centrul Teritorial Galați.

Protocolul cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a fost încheiat pe o durată de 4 ani.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email