UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a demarat un parteneriat public-privat prin care invită agenții economici și reprezentanții administrațiilor locale să colaboreze pentru dezvoltarea economică, la nivel local, regional și național. „Am profitat de finalul de an pentru a lansa acest proiect mare, care se numește Partener UDJG. Oferta se adresează întregii societăți, mediului economico-social, partenerilor noștri de toate dimensiunile, administrațiilor locale și regionale și dorește să consfințească rolul regional și național important al Universității noastre.

Vrem să intrăm pe partea educațional-formativă și să încercăm din mers o modernizare a tot ce înseamnă învățământ superior la Dunărea de Jos. Pe de o parte, ne dorim un feedback permanent din partea întregii societăți pentru a ști precis că absolvenții noștri, atunci când vor termina o facultate, vor avea competențele necesare pentru o inserare rapidă pe piața muncii. Pe de altă parte, vrem să dirijăm resursele noastre umane și materiale de cercetare către nevoile efective ale societății și să ne îndeplinim rolul regional și național pe care îl avem. Apoi, să internaționalizăm activitatea de cercetare a Universității, prin parteneriate de cercetare”, a declarat prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Instituția de învățământ superior își propune să asigure, la cererea agenților economici, activități de perfecționare profesională. Universitatea poate înființa specializări noi, necesare pe piața muncii sau poate organiza cursuri de calificare și perfecționare profesională pe care le solicită mediul economico-social.

„Dorim să ne punem în serviciul societății și venim în întâmpinarea mediului de afaceri. Se pot organiza astfel de cursuri în orice domeniu, atât cu specialiștii noștri, cât și cu specialiști externi, la nivel național și internațional. Identificăm nevoile, stabilim resursele necesare (cadre didactice, săli, logistică), organizăm pregătirea, identificăm surse de finanțare sau  chiar cofinanțăm diverse activități educaționale. Oferta noastră a fost pregătită din timp, am încheiat acorduri cu peste 25 de actori din mediul economic, cu bătaie regională, națională și internațională, care ce ne va permite să creștem instituțional, la nivel calitativ și cantitativ. În primăvară vom avea și primele rezultate ale acestui proiect”, a explicat Rectorul Georgescu.

La nivelul Universității sunt 34 de unități de cercetare care acoperă domenii multidisciplinare.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email