UGAL

Rețeaua interdisciplinară MONITOX, alcătuită din: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (Lider Partener) și instituțiile partenere - Institutul de Zoologie, Chișinău, Republica Moldova; Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology, Kavala, Grecia; Institutul de Geologie și Seismologie Chișinău, Republica Moldova și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, Tulcea, România - organizează în ziua de 2 noiembrie 2018 seminarul de lansare a proiectului cod eMS BSB 27, cu titlul Rețea de cooperare interdisciplinară în Bazinul Mării Negre pentru monitorizarea comună durabilă a migrației compușilor toxici în mediu, evaluarea îmbunătățită a stării ecologice și a impactului substanțelor dăunătoare asupra sănătății umane și prevenirea expunerii populației/ Black Sea Basin interdisciplinary cooperation network for sustainable joint monitoring of environmental toxicants migration, improved evaluation of ecological state and human health impact of harmful substances and public exposure prevention” - MONITOX.

 
Evenimentul va avea loc la sediul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Str. Domnească nr.111, Facultatea de Științe și MediuCorp S, Sala SB 401, Galați, pe data de 02.11.2018 începând cu ora 11.30. O conferință de presă este programată pe aceeași dată, începând cu ora 8.30, în sala SB304.
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate în cadrul Programului Operaţional Comun „BAZINUL MĂRII NEGRE” 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului și are o durată de implementare de 30 luni (20.09.2018-19.03.2021). Bugetul total al proiectului este de 952.583,55 EURO, din care contribuția Uniunii Europene este de 876.576,85 EURO.
 
Grupul țintă al seminarului este format din membrii echipei de cercetare a proiectului, cadre didactice, cercetători, tehnicieni, doctoranzi, masteranzi, studenți de la programele de licență, reprezentanți ai autorităților locale și experți în probleme de mediu și sănătate. La eveniment vor fi prezenți specialiști din România, Republica Moldova și Grecia.  
 
La seminar vor fi prezentate obiectivele proiectului, activitățile, rezultatele așteptate, metodele și practicile utilizate în parteneriat în implementarea proiectului, în scopul atingerii obiectivelor propuse.
 
Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați managerul de proiect, doamna profesor doctor abilitat Antoaneta Ene, de la Facultatea de Științe și Mediu, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email