UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați derulează, începând cu luna ianuarie 2018, proiectul Antreprenoriat inovativ în regiunea Sud-Est (AntRES) Cod SMIS: 103962. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, OS 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Obiectivul tematic 8. Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, buget total: 17.666.747,23 lei.

 

Conferința de lansare a proiectului va avea loc joi, 15 martie 2018, începând cu ora 14.00, în Aula „Virgil Madgearu” a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, str. N. Bălcescu nr. 59-61. 

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea competențelor manageriale și antreprenoriale pentru 400 de persoane (din care 300 persoane inactive - studenți și șomeri - şi 100 angajați) care doresc să demareze o activitate independentă în regiunea Sud-Est și susținerea înființării a 72 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiune.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale, în vederea inițierii unei activități independente, pentru un număr de 400 de persoane, prin participarea la programul de formare antreprenorială (acreditate și certificate ANC) si la alte activități de informare;
- identificarea și selectarea celor mai competitive 72 planuri de afaceri, pe baza metodologiei de selecție, în vederea finanțării, în cadrul proiectului, cu până la 40.000 de euro fiecare;
- creșterea ocupării la nivel regional prin înființarea și demararea activității unui număr de 72 de noi întreprinderi și crearea a minim 144 de noi locuri de munca în Regiunea Sud-Est.

Grupul țintă (GT) al proiectului este format din 400 de persoane (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din Regiunea Sud-Est; 
- au reședința sau domiciliul în mediul urban sau rural, în regiunea Sud-Est, în care se implementează proiectul (județele Galați, Brăila, Constanța, Tulcea, Buzău, Vrancea).

Din grupul țintă al proiectului vor face parte minim 20 de persoane din fiecare județ al regiunii Sud-Est (Galați, Brăila, Constanța, Tulcea, Buzău şi Vrancea). De asemenea, din grupul țintă al proiectului, minim 200 de persoane vor fi femei (reprezentând 50% din totalul membrilor grupului țintă). În vederea asigurării unei abordări incluzive, se vor aloca minim 10 locuri special pentru persoanele cu dizabilități. Minim 20 locuri vor fi alocate și unor categorii vulnerabile (familii monoparentale, romi, persoane din comunități izolate – din Delta Dunării, alte persoane aflate în situații de vulnerabilitate).

Membrii grupului țintă vor beneficia de următoarele avantaje:
- participă în mod gratuit la cursurile de formare (80 de ore) pentru dobândirea de competențe antreprenoriale;
- beneficiază de asistență oferită pentru întocmirea de planuri de afaceri în vederea înființării de noi întreprinderi (START UP-uri);
- participă la selecția planurilor de afaceri, conform metodologiei pentru evaluarea și selecția planurilor de afaceri, putând beneficia de acordarea unei finanțări (ajutor de minimis) de maxim 40.000 euro pentru înființarea unei afaceri non-agricole în mediul urban din Regiunea Sud-Est.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze chestionarul de pre-înscriere online, publicat la adresa:
 
Pentru informații și detalii organizatorice, se poate scrie la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email