UGAL

O caravană a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alcătuită din reprezentanții mai multor facultăți, a demarat o acțiune de promovare a ofertei educaționale a UDJG în Republica Moldova. Săptămâna trecută, la Cahul, cadre didactice și studenți ai Facultății Transfrontaliere, Facultatea de Inginerie, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Științe și Mediu și Facultatea de Litere, însoțiți de Mihai Crețu, reprezentant al Biroului Cooperare Internațională, Studenți Străini și Extensiuni Universitare, s-au întâlnit cu inspectorul șef din cadrul Direcției generale de învățământ din Cahul, Valeriu Baban.

La discuția cu oficialul din Republica Moldova s-a subliniat importanța colaborării transfrontaliere și a prieteniei care există între cadrele didactice de pe cele două maluri ale Prutului, din învățământul preuniversitar și universitar.

În aceeași zi, delegația UDJG a mers în cinci  instituții de  învățământ preuniversitar din municipiul și raionul Cahul. Este vorba de: Liceul Teoretic „Piotr Rumeanțev” din Cahul, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Cahul, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cahul, Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din Cahul și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Colibași.

Acțiunea are loc la inițiativa prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cel care se ocupă și cu promovarea UDJG în Regiunea de Sud-Est, prin organizarea Târgurilor de oferte educaționale Student #UDJG, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene și instituțiile din învățământul preuniversitar.

„Suntem parteneri de cursă lungă, mulțumim colegilor noștri profesori din Republica Moldova, pentru sprijin și implicare. Dorim să facem cunoscută oferta educațională a UDJG în toate localitățile din Republica Moldova, aflate aproape de graniță și nu numai. Suntem cea mai importantă Universitate din sud-estul României și venim cu o ofertă bogată de programe de studii de licență, ce se pot continua cu masterat și doctorat. Anul viitor, bursa de studiu oferită studenților români de pretutindeni se va dubla, așa că noi spunem că este o oportunitate pentru tinerii din Republica Moldova să beneficieze de acest sprijin important pentru a studia într-o țară europeană”, a explicat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email