UGAL

A treia ediție a concursului studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat în sistem mixt (on-line și fizic) în intervalul 9-11 noiembrie 2022. Scopul competiției a fost de a stimula exprimarea ideilor inovative, de a încuraja și stimula lucrul în echipă, de a contribui la dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții, precum și de a utiliza calculatorul pentru rezolvarea unor probleme existente în lumea reală.

Secțiunea dedicată studenților a avut ca temă: “Realizarea unui sistem de monitorizare, detectare și alertare în cazul apariției unui incendiu într-o încăpere!" Cele 13 echipe de studenți  (totalizând un număr de 63 de studenți) au avut la dispoziție 48 de ore și echipamentele hardware necesare desfășurării concursului (Raspberry Pi 4 + cameră video).

Premiul 1 a fost câștigat de echipa Stuck in a loop formată din studenții: Iordăchescu Cristian Ștefan, anul 2CTI, Creangă Alexandru, anul 2CTI, Gorobțov Vlad Andrei, anul 2CTI și Sarban Alexandru Vlăduț, anul 4EA.

Premiul 2 a fost câștigat de echipa Rebooters formată din studenții: Anghel Mihaela-Claudia, anul 4AIA, Lăbuș Andrei-Petrișor, anul 3AIA, Podaru Mihai, anul 3AIA, Prunean Raluca Andrada, anul 1SICA.

Echipa RedButton formată din studenții: Latcan Răducu Mircea, anul 4AIA, Zontea Alberto Georgian, anul 4AIA, Dumitrache Andrei Loris, anul 4AIA, Deju Alexandru, anul 4AIA și Buhoci Georgiana, anul 4 AIA a câștigat Premiul 3.

Echipa FORFUN formată din studenții: Vatafu Radu-Ionel, anul 3AIA, Plătică Denis, anul 3AIA, Teodorescu George-Dorian, anul 3AIA, Ștefănescu Sorin-Ioan, anul 3AIA și Gorobeț Nicolae, anul 1CTI a câștigat Mențiune.

S-au acordat și 9 premii de participare pentru echipele de studenți: Pufoșii, Impact, Adrenalin, Born2Code, Trojans, PiVision, TheInventors, Marm3r și NeoCoders.

Concursul de anul acesta a avut o secțiune pentru elevi la care s-au înscris 8 echipe (totalizând un număr 32 de elevi). Elevii au avut la dispoziție 48 de ore în care folosindu-se de medii de programare si toolbox-uri ca C++(OpenCV), Python(OpenCv), Matlab(Image Processing), R(OpenCv) și Google Colab(OpenCv) au trebuit să rezolve tema propusă secțiunii lor: “Citirea unei imagini care să conțină mai multe obiecte simetrice și asimetrice (păstrarea din imaginea inițială doar a obiectelor cu cea mai mare arie și perimetrul cel mai mic; păstrarea în imaginea inițială doar a celui mai luminos și a celui mai întunecat obiect; păstrarea în imaginea inițială doar a obiectelor asimetrice; ordonarea obiectelor din imagine în ordine descrescătoare)“

Premiul 1 a fost câștigat de echipa ByteForce formată din elevii: Lazăr Dragoș, Maftei Andrei-Iulian, Teodor Moscaliuc, Durlea Andrei și Neculau Rareș-Andrei, elevi ai Colegiului Național “Vasile Alecsandri” Galați.

Premiul 2 a fost câștigat de echipa HELIX formată din elevii: Soiu Cristian Ionuț, Petcu Alexandru Ștefan și Ghețu Ștefan, elevi ai CNGMM / BJPI Brăila.

Echipa HackeriiOlimpului formată din elevii: Prodan Robert Alexandru, Soare Tiberiu Ionuț, Popa Liviu Grigoraș și Moglan Petru Valentin, elevi ai Liceului Teoretic "Dunărea" Galați, a câștigat Premiul 3.

Echipa CESEICS formată din elevii: Tocu Marius Daniel, elev la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Galați, Crăciun Iustin Andi, elev al Liceului Teoretic “Dunărea” Galați și Chebac Mihai Ionuț, elev al Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Galați a câștigat Mențiune.

S-au acordat și 4 premii de participare pentru echipele de elevi: FTEC, Cei5Musafiri, Suspecți Obișnuiți, Leoparzii Albaștri.

Parteneri în derularea acestui concurs au fost companiile: Arabesque, CentricoSelir, Crystal System, Intel, Clește.ro, Thecon. Premiile au fost acordate tuturor participanților la Festivitatea de Premiere care a avut loc vineri 18 noiembrie 2022.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la ediția viitoare!

Detalii privind concursul se găsesc la adresa:

https://aciee.ugal.ro/studenti/hackathon

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email