UGAL

În data de 26 octombrie 2022 a avut loc un workshop – competiţie de planuri de afaceri şi aplicaţii web (magazin virtual realizat prin diferite tehnologii), în cadrul proiectului intitulat: Creşterea relevanţei învăţământului tehnic şi creativ în relaţie cu dezvoltarea personalã a tinerilor defavorizaţi (Best Education of Students for Technical Studies), cu Acronim: BESTStudies, proiect care se deruleazã în cadrul programului Universitatea antreprenorială, finanţat de Romanian-American Foundation prin Junior Achievement of Romania (JAR) Bucureşti.

Scopul proiectului câştigat prin competiţie naţionalã de Conf. ec. dr. ing. Papadatu Carmen - Penelopi, cadru didactic titular la Departamentul Inginerie Mecanică, în cadrul Facultăţii de Inginerie, este implementarea tehnicilor/instrumentelor educaționale interactive și inovatoare sub formă de competiții și traininguri online de antreprenoriat – inclusiv Bazele Analizei Economice, dezvoltarea abilităților și talentelor în conducerea unei afaceri, care să încurajeze tinerii studenţi şi nu numai, să dezvolte idei, Planuri de afaceri, care să fie îmbunătățite continuu și să fie orientate spre cercetare dar și spre economia de piață.

Evenimentul a fost organizat şi moderat de Conf. ec. dr. ing. Papadatu Carmen – Penelopi şi s-a desfãşurat la sala AN113, începând cu ora 10,30, iar festivitatea de premiere a studenţilor a avut loc la sala AN112 – în Laboratorul de Comunicare, Creativitate inginerească şi Formare, la ora 14,00.

Competiţia s-a desfăşurat pe două secţiuni: Plan de afacere şi Pagini web (magazin virtual). O parte dintre studenţi şi doctoranzi au participat cu propuneri complexe, plan de afacere şi magazinul virtual - ca un ansamblu complex.

Printre invitaţi, se pot aminti: Conf. dr. ing. Constantin Georgescu – Prodecan al Facultăţii de Inginerie (FI), Conf. dr. ing. Emilia Pecheanu – director al Departamentului Calculatoare si Tehnologia Informaţiei din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (FACIEE), Conf. dr. ing. Sorin Ciortan – directorul departamentului Inginerie Mecanică al Facultăţii de Inginerie, alte cadre didactice din cadrul Facultăţii de Inginerie.

La realizarea proiectului a participat şi un voluntar, Adam-Papadatu Cristian-masterand la FACIEE, programator la o firmă de profil.

La eveniment au participat studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la Facultatea de Inginerie, SIA şi FACIEE.

Felicitări premiaţilor!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email