UGAL

În săptămâna 27.06.2022 – 30.06.2022, Facultatea Transfrontalieră a organizat evenimentul ”Impulsionarea învățământului tehnic superior prin organizarea unui workshop cu vizite tematice pentru românii de pretutindeni din Republica Moldova”. 40 de elevi şi profesori de la trei instituții de învățământ liceal din Republica Moldova, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Colegiul de Inginerie din Strășeni și Liceul Teoretic "Gavril Gaidarji" (Comrat) au participat cu entuziasm la vizite de studiu menite să le deschidă noi perspective cu privire la studiile universitare şi alegerile pe care le vor face în această direcţie.

Programul a cuprins o serie de vizite de studiu, participanții primind explicatii despre organizarea, funcţionarea şi rolul unor proiecte care le vor oferi şansa la o educaţie superioară la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Elevii au ajuns la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" Galați, la sediul proiectului ”Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea” Rexdan , precum şi în Insula Mare a Brăilei, la Stația de epurare de la Brăila și Șantierul naval VARD Brăila.

In a doua zi, vizitele de studiu au fost completate de un meci de fotbal cu studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care s-a desfăşurat la Sala de sport Pușkin din Galați, iar spre seară elevii din Republica Moldova au susținut un spectacol în Grădina Publică din Galați, la care au participat peste 100 de persoane.

Vizitele de studiu au continuat la Stația pilot SIA și laboratoarele Universității ”Dunărea de Jos” din Galați de la Corpul Q – piscicultură, unde elevii au văzut cum sunt produse o serie de alimente, precum crenvurşti, salamuri sau bere.

In ultima zi, elevii s-au intâlnit cu rectorul Universităţii “Dunărea de Jos" din Galaţi, prof.univ.dr.ing. Lucian Puiu Georgescu şi cu decanul Facultăţii Transfrontaliere, conf.univ.dr. Gina Aurora Necula.

”Fiind la prima ediție, sperăm ca acest workshop să devină o tradiție și tinerii participanți să devină studenţii / absolvenții Universității ”Dunărea de Jos” din Galați”, spune organzatorul acţiunii, conf.univ.dr. Carmelia-Mariana Dragomir-Bălănică.

Acţiunea, în valoare de 47.500 lei, a fost aprobată de catre Ministerul Educației, în conformitate cu Ordinul 5823/2021 privind constituirea și utilizarea fondului pentru finanțarea situațiilor speciale care nu pot fi integrate în formula de finanțare a instituțiilor de învăţământ superior de stat pentru anul 2022.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email