UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a câştigat un minigrant la a IV-a ediție a sesiunii de mini-granturi, în programul JA Universitatea Antreprenorială, derulat cu susținerea Romanian-American Foundation, prin doamna conferenţiar universitar ec. dr. ing. Papadatu Carmen-Penelopi, de la Departamentul Inginerie Mecanicã din cadrul Facultãţii de Inginerie. Proiectul se va desfãşura cu acordul Conducerii Universitãţii „Dunãrea de Jos” din Galaţi şi a Facultãţii de Inginerie.

Titlul proiectului depus în concurs de doamna conf. ec.dr.ing. Papadatu Carmen-Penelopi şi câştigãtor este: Creşterea relevanţei învăţământului tehnic şi creativ în relaţie cu dezvoltarea personalã a tinerilor defavorizaţi (Best Education of Students for Technical Studies). Acronim: BESTStudies

Scopul este implementarea tehnicilor/instrumentelor educaționale interactive și inovatoare sub formă de competiții și traininguri online de antreprenoriat – inclusiv Bazele Analizei Economice, dezvoltarea abilităților și talentelor în conducerea unei afaceri, care să încurajeze tinerii defavorizați să dezvolte idei, Planuri de afaceri, care să fie îmbunătățite continuu și să fie orientate spre cercetare dar și spre economia de piață.

Prin Laboratorul de Comunicare, Creativitate inginereascã și Formare creat la Hub-ul Digital al Facultății de Inginerie, în sala AN112 şi online, se va urmări pregătirea tinerilor și încurajarea tinerilor defavorizați să-și dezvolte spiritul creativ prin proiecte (Plan de Afaceri, Studii de Fezabilitate) și participarea la workshopul final - care va fi un concurs cu premii, cu douã secţiuni: 1. Plan de afaceri; 2. Crearea unei pagini web (magazin virtual).

Planul de afaceri este important pentru a crea un magazin virtual. Primul pas constă în studiile de promovare despre cum pot studenții să creeze și să dezvolte un plan de afaceri.

În a doua etapă, se urmărește realizarea unei aplicații web care să susțină și să faciliteze managementul unui magazin online, promovând și vânzând produse și este destinată persoanelor care doresc să își construiască o bază de cunoștințe mai bogată a produselor oferite, stârnind curiozitatea clienților pentru „vizitarea” unui magazin online. Poate fi un magazin virtual  sau un depozit de materiale.

Îmbunătățirea legăturii clienți-consilier către vânzările online poate fi o linie viitoare de cercetare.

Un alt element de originalitate ar fi modul de raportare statistică a vânzărilor respective, a stocurilor rămase, care pot fi actualizate, prin programe informatice specifice, create de studenții de la Master la specializarea: Tehnologii avansate ale informației, care sunt voluntari în acest proiect.

Se va folosi o nouă tehnologie, Angular 10, versiune lansată în 2020, care diferă de tehnologiile clasice. Se folosește TypeScript, o versiune standardizată a JavaScript.

Testarea automată a aplicației web va fi efectuată folosind utilitarul SELENIUM IDE iar testarea funcțională se va efectua prin JUnit Test.

Pentru a promova aceste abilități de a crea un magazin web, s-ar putea organiza un atelier și un concurs de proiecte web, cu sprijinul studenţilor masteranzi de la F.A.C.I.E.E..

Colaboratori vor fi: doamna conf. dr. ing. Emilia Pecheanu de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, domnul conf. dr. ing. Sorin Ciortan – directorul departamentului de Inginerie Mecanicã şi Adam-Papadatu Cristian -un student masterand voluntar de la F.A.C.I.E.E, programator.

Pentru informaţii suplimentare, accesaţi: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

https://www.im.ugal.ro/workshop3-ro.htm

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email