Care e rolul înformației astăzi, într-o lume trăită preponderent in media, care mai sunt funcțiile presei, ce înseamnă fake news și haos informațional și cum se propagă o știre pe rețelele de socializare, ce poate face CNA-ul și care sunt responsabilitățile noastre în calitate de consumator avizat. Sunt câteva dintre subiectele interesante discutate la Conferința „Mass-media în campania electorală, martor sau actor?”, organizată de Facultatea de Litere din cadrul UDJG.
Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. ing. Marian Barbu, Rectorul UDJG și prof. univ. dr. Arthur Tuluș, Prorectorul UDJG și prezidat de conf. univ. dr. Cătălin Negoiță, de la Facultatea de Litere.
Mircea Toma, reprezentantul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) și Ioana Avădani, președinta Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) - unul dintre cele mai militante ONG-uri cu privire la drepturile și rolurile jurnaliștilor - au răspuns întrebărilor studenților și elevilor prezenți în Aula Magna din Campusul Științei.
Un subiect util a fost și cel legat de educația media în rândul tinerilor, una dintre misiunile importante ale CNA și CJI, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Mircea Toma a vorbit despre Ghidul practic pentru combaterea conținutului ilegal în online (disponibil aici: https://www.cna.ro/IMG/pdf/COMBATERE-CONT-ILEGAL-ONLINE-_GHID-_PRACTIC_CNA.pdf ) și a arătat cum se poate face o sesizare, dar și ce tipuri de conținut ilegal pot face obiectul unui ordin de eliminare de pe rețelele sociale.
Facultatea de Litere va semna, în viitorul apropiat, protocoale de colaborare cu cele două instituții, în beneficiul studenților de la specializarea Jurnalism.