UGAL

Nr. brevet: RO 122483 B1 
Data publicării menţiunii acordării brevetului: 30.07.2009 / BOPI: 7/2009
Titlu brevet: Dispozitiv pentru rectificarea arborilor poliformi
Inventatori: Epureanu Alexandru, Ghiță Eugen, Dima Mircea, Teodor Virgil Gabriel, Roșca Cecilia, Oancea Nicolae
Descriere: Invenţia se referă la un dispozitiv folosit pentru rectificarea, pe o maşină de rectificat rotund, a arborilor poliformi. Dispozitivul conform invenţiei este format dintr-un corp coroană şi un arbore de antrenare, montat pe nişte rulmenţi radiali axiali cu role, prevăzut cu o suprafaţă excentrică, ce antrenează în mişcare de rotaţie un pinion satelit, care angrenează cu dantura unei coroane fixate în corp, pinionul fiind solidar cu o flanşă intermediară, pe care este montată o mandrină ce prinde şi centrează un semifabricat, întregul ansamblu fiind fixat pe ghidajele unei mese a unei maşini de rectificat. O suprafaţă periferică a cilindrului abraziv al maşinii de rectificat, în mişcarea relativă a semifabricatului faţă de acesta, generează suprafaţa poliformă a arborelui obţinut prin prelucrarea semifabricatului.

Nr. brevet: RO 122264 B1 
Data publicării menţiunii acordării brevetului: 30.03.2009 / BOPI: 3/2009
Titlu brevet: Cuțit-pieptene pentru danturare
Inventatori: Epureanu Alexandru, Dima Mircea, Teodor Virgil Gabriel, Oancea Nicolae
Descriere: Invenţia se referă la un cuţit-pieptene cu dinţi repoziţionabili, destinat prelucrării prin rulare a roţilor dinţate cilidrice, cu dantură exterioară. Cuţitul conform invenţiei este format dintr-un ansamblu de cuţie profilate, independente, montate pe un corp prevăzut cu doi pereţi laterali, cuţitele profilate fiind poziţionate în raport cu peretele corpului, prin nişte adaosuri de reglare şi, respectiv, fixate cu nişte şuruburi, fiecare cuţit profilat fiind fixat, în raport cu suprafaţa frontală a corpului, prin nişte bride şi prin nişte şuruburi. 

Nr. brevet: RO 122263 B1 
Data publicării menţiunii acordării brevetului: 30.03.2009 / BOPI: 3/2009
Titlu brevet: Cuțit-roată de danturat cu dinți amovibili
Inventatori: Dima Mircea, Epureanu Alexandru, Teodor Virgil Gabriel, Oancea Nicolae
Descriere: Invenţia se referă la un cuţit-roată folosit pentru prelucrarea unei roţi dinţate evolventice. Cuţitul-roată conform invenţiei are în componenţă un corp pe care se montează un inel de ghidare, prevăzut cu nişte locaşuri, poziţionat faţă de corp cu nişte ştifturi de centrare, în fiecare locaş al inelului de ghidare fiind montat câte un dinte aşchietor, fixat de câte o bridă, cu ajutorul unor şuruburi, o suprafaţă înclinată a bridei asigurând sprijinirea pe o suprafaţă care delimitează locaşul din inel şi pe o faţă frontală a corpului, realizând o prindere rigidă a dinţilor faţă de corp.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email