UGAL

Prof.dr.ing. Aurel Ciurea
Profesorul universitar doctor inginer, Aurel Ciurea a plecat dintre noi lăsând în urma domniei sale o imensă tristeţe, dar şi o bogată moştenire spirituală.
 
Prof.dr.ing. Aurel Ciurea s-a născut la data de 13.11.1950, în localitatea Brăila. În anul 1969 a absolvit Liceul Nicolae Bălcescu din Brăila, iar în anul 1974 obține diploma de inginer în cadrul Institutului Politehnic București, Facultatea de Metalurgie. Chiar de la absolvirea Facultății este angajat ca inginer și apoi ca Șef de Laborator la IUG Progresul Brăila, funcție pe care o deține până în anul 1994.
În perioada 1994 – 1997 ocupă funcția de Director General al SC Metalurgica SA Brăila, iar în perioada 1997 – 2000 ocupă aceeași funcție în cadrul SC Vitral SA Brăila. Activitatea desfășurată în această perioadă este axată în principal pe procesul de producție și pe activitățile de coordonare a laminării  tablelor groase, stabilirea tehnologiei de laminare pentru gradele de oţel pentru centrale nucleare şi pentru unele oţeluri inoxidabile.
 
Încă din anul 1988 devine cadrul didactic asociat al Universității „Dunărea de Jos“ din Galați – Facultatea de Inginerie din Brăila. În anul 2003 obține titlul de doctor în domeniul Știința și Ingineria Materialelor, cu titlul tezei: Cercetări privind deformarea plastică a fontelor. În această perioadă a îmbinat experiența practică cu activitățile didactice, de îndrumare studenți și formare de specialiști pentru următoarele domenii de competență: Știința Materialelor, Managementul Mediului și Managementul Organizațional, Ingineria și Protecția Mediului în Procese Metalurgice. În tot acest interval de timp este preocupat și de dezvolatrea și formarea sa profesională, parcurgând toate etapele din cariera didactică, respectiv Șef de lucrări (2000 - 2004), Conferențiar universitar (2004 -2009), Profesor universitar (2009 – prezent). În prezent ocupa funcția de Director al departamentului mediu, Inginerie Aplicată și Agricultură, din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila.
 
A iubit şi a fost iubit de colegi și studenţi, lăsând în urmă o operă remarcabilă care aduce contribuții deosebite în plan academic și științific domeniilor: Știința Materialelor și Ingineria Mediului, concretizată în: 10 cărţi şi îndrumare de laborator, 90 de lucrări și comunicări ştiinţifice publicate în ţară și în străinătate și susţinute la simpozioane interne şi internaţionale; coautor la 2 invenţii; coordonator și membru în echipele de cercetare a 17 proiecte și grant-uri naționale și internaționale; membru în comitetele de organizare și referent științific al unor manifestări științifice naționale și internaționale cum ar fi: Conferința Cercetarea Științifică în contextul integrării europene, Brăila, 2004, Simpozionul “Realizări şi perspective în ingineria mediului”, 2013 ș.a.
 
Comunitatea academică şi toți ceilalţi care l-au cunoscut sunt profund îndureraţi de dispariţia sa prematură. Ne exprimăm întreaga compasiune pentru familia îndurerată, pentru greaua şi de neînlocuita pierdere.
 
Suntem trişti alături de familie pentru pierderea unui OM și specialist de valoare. Noi cei care  l-am cunoscut şi i-am fost aproape suntem datori să ducem mai departe ceea ce Domnia sa a început păstrându-i vie memoria și rostind doar vorbe frumoase despre un OM DEOSEBIT.
 
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace alături de cei drepţi!
 
Colectivul Facultăţii de Inginerie și Agronomie din Brăila.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email