UGAL

As. ing. Valentin Tonț
Vali, așa cum obișnuiau să-i spună colegii, s-a născut pe data de 15.04.1970 în orașul dunărean Brăila. În anul 1988 a absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu” din Brăila, specializarea lăcătuș mecanic. A valorificat cunoștințele dobândite în cadrul liceului, pe care le-a transformat în experiență profesională, în cadrul PROMEX SA Brăila, unde, a lucrat ca lăcătuș mecanic în perioada 1990-1991. A urmat apoi, între anii 1991-1996, cursurile Facultăţii de Inginerie din Brăila unde obţine titlul de inginer în specializarea Maşini şi utilaje de construcţii.

Îşi continuă pregătirea profesională, urmând în perioada 1996-1997, Studiile aprofundate cu specializarea Dinamica Maşinilor de Construcţii, din cadrul Universității Tehnice de Construcţii din Bucureşti, în urma cărora obţine titlul de Master. În perioada 1996-2001 a lucrat ca Inginer proiectant în cadrul Institutul de cercetări pentru echipamente și tehnologii în Construcții S.A. din București, desfășurând activități de cercetare și proiectare a echipamentelor tehnologice pentru construcții și acționări hidraulice. Din anul 2001 devine asistent universitar al Facultăţii de Inginerie din Brăila, Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, unde desfăşoară activitate didactică şi de cercetare. În anul 2003 obţine al doilea titlu de Master în urma absolvirii specializării de masterat, Analiza dinamică a mașinilor și echipamentelor tehnologice, din cadrul aceleiaşi universităţi.
 
A lăsat în urma sa o operă ştiinţifică importantă care aduce contribuţii în plan academic şi ştiinţific domeniilor: Maşini şi utilaje de construcţii, Maşini şi echipamente tehnologice, Maşini pentru căi de comunicaţii, Maşini de ridicat şi transportat, concretizată în: 15 articole ştiinţifice, 1 carte publicată, 1 îndrumar de laborator, şi a participat ca cercetător ştiinţific în 5 proiecte de cercetare.
 
Ataşat de studenţi, s-a dedicat activităţii didactice reuşind să transmită acestora informaţii tehnice, curiozitate ştiinţifică, abnegaţie, stăruinţă şi seriozitate în abordarea problemelor tehnice, însuşiri vitale pentru un viitor inginer mecanic.
 
Prin felul său sincer și împăciuitor de a fi, dar și prin competențele profesionale de care a dat dovadă,  Vali și-a apropiat colegii, fiind apreciat și îndrăgit de aceștia. Colectivul cadrelor didactice din Facultatea de Inginerie din Brăila şi toţi cei care l-au cunoscut sunt profund îndureraţi de dispariţia sa prematură. Transmitem familiei îndurerate, în aceste momente grele, sincere condoleanţe şi gândurile noastre de mângâiere.
 
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace alături de cei drepţi!
 
Colectivul Facultăţii de Inginerie din Brăila
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email