UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 11/02.02.2022

 

Conform:
Legii educației naționale nr. 1/2011,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, în data de 2 februarie 2022, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se avizează înființarea, și pe cale de consecință acreditarea la nivelul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a Infrastructurii de Cercetare REXDAN. Totodată, având în vedere avizul juridic pozitiv, se avizează Regulamentul de organizare și funcționare, conform Anexei 1, precum și Organigrama infrastructurii, conform Anexei 2.
Propunerile se transmit Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se avizează, având în vedere prevederile Legii contabilității nr. 82/1991, republicată cu modificările și completările ulterioare, Ordinului nr. 2861/09.10.2009 al Ministerului Finanțelor Publice pentru aprobarea Normelor privind organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată cu modificările și completările ulterioare, Ordinului nr. 2062/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind evidența, gestionarea și inventarierea documentelor specifice bibliotecilor publice, precum și Punctul de vedere formulat de Biroul Juridic al universității, solicitarea Serviciului Bibliotecă și Editură de scoatere din gestiune a 2618 volume publicații, în valoare de 6,21 lei, publicații uzate din punct de vedere fizic și moral, conform Referatului nr. 2039/20.1.2022.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se avizează, având în vedere prevederile art. 51 din Legea bibliotecilor nr. 334/31.05.2002 modificată prin Legea nr. 593/2004, precum și Punctul de vedere formulat de Biroul Juridic al universității, solicitarea Serviciului Bibliotecă și Editură din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați de scoatere din inventar a unui număr de 729 publicații în valoare de 17048,31 lei, conform Referatului nr. 2040/20.1.2022.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se aprobă, la solicitarea formulată de directorul Departamentului de învățământ la distanță și cu frecvență redusă, următoarele:

  1. Începând cu data de 1 martie 2022, plata activităților didactice (PO), la ID/IFR (AT – activități de tutorat, S – seminar, L – laborator, P – proiect) se va face la tariful brut de 70 lei/oră.
  2. Toate activitățile de evaluare finală (C, V, E) și evaluare pe parcurs (TC – teme de control, ATD – activități tutoriale la distanță), precum și configurarea și administrarea datelor pe platformele de e-learning, de la ID/IFR, vor fi plătite la tariful orar menționat anterior. La activitățile de evaluare finală se va lua în calcul o normă de 3 studenți/oră.
  3. Începând cu anul universitar 2022-2023, se va plăti și activitatea de îndrumare a lucrării de licență, luând în calcul o normă de 4 ore/student. Îndrumarea lucrării de licență va fi repartizată tuturor coordonatorilor de disciplină, fără a se depăși 6 studenți/cadru didactic.
  4. Suportul de curs, realizat în tehnologie ID, va fi elaborat de către cadrele didactice titulare de disciplină, reprezentând condiție obligatorie pentru alocarea orelor la ID/IFR. Autorii cursurilor vor cesiona gratuit Universității „Dunărea de Jos” din Galați dreptul de folosință.

Art. 5. Se avizează, având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și Departamentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice de către Agenția Română de Asigurarea Calității în Învățământul Superior, pentru programul de studii universitare de licență Interpretare muzicală – Canto, domeniul de licență Muzică, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Arte.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se avizează înființarea domeniului de masterat Sociologie la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, precum și a programului de studii universitare de master Managementul resurselor umane în domeniul Sociologie.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se avizează transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări în vederea înscrierii în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior a calificării aferente programului de studii universitare de master Managementul resurselor umane.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Se avizează planul de învățământ pentru programul de studii universitare de master Managementul resurselor umane, domeniul de masterat Sociologie, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2022-2023.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se avizează înființarea programului de studii universitare de licență Nutriție și dietetică, în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie, domeniul de licență Sănătate, învățământ cu frecvență.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10. Se avizează transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări în vederea înscrierii în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior a calificării aferente programului de studii universitare de licență Nutriție și dietetică.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 11. Se avizează planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Nutriție și dietetică, domeniul de licență Sănătate, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2022-2023.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12. Se avizează modificarea planurilor de învățământ, ca urmare a modificării standardelor specifice, pentru următoarele programe de studii universitare de licență, domeniul de licență Sănătate, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Medicină și Farmacie:

  1. Medicină.
  2. Medicină (Enna-Italia).   
  3. Medicină (în limba engleză) la Pozzilli – Italia.

Planurile de învățământ sunt valabile începând cu anul universitar 2022-2023.
Planurile de învățământ se transmit Senatului universitar spre aprobare.

 

 

RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU


Anexa 1 Regulamentul de organizare și funcționare a Infrastructurii de Cercetare REXDAN
Anexa 2 Organigrama infrastructurii a Infrastructurii de Cercetare REXDAN

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email