UGAL

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE
 
HOTĂRÂREA
nr.  29/10.5.2016
 
Conform:
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului, 
Consiliul de Administraţie, întrunit în data de 10.5.2016, 
 
HOTĂRĂȘTE:

 
Art. 1. Se aprobă acordarea gradațiilor de merit pentru cadrele didactice pe facultăți, după cum urmează: 
Nr. crt. Facultatea Gradație de merit
1 Inginerie 2
2 Arhitectură navală 1
3 Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică 1
4 Inginerie și Agronomie din Brăila 1
5 Știința și Ingineria Alimentelor 1
6 Medicină și Farmacie 2
7 Litere 1
8 Științe și Mediu 1
9 Istorie, Filosofie și Teologie 1
10 Educație Fizică și Sport 2
11 Arte 1
12 Economie și Administrarea Afacerilor 2
13 Științe Juridice, Sociale și Politice 1
14 Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești 1

Facultățile vor trimite propunerile cu persoanele care vor beneficia de gradații de merit, către rectorat, până la data de 30.05.2016.
 
Art. 2. Se menține diurna pentru deplasările în Republica Moldova, pentru desfășurarea activităților  didactice și administrative în cadrul Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, după cum urmează:
- 40 lei/zi pentru deplasările la Cahul;
- 100 lei/zi (deplasările de peste 12 ore), respectiv 50 lei/zi (deplasările de până la 12 ore) pentru Chișinău, Taraclia și Comrat;
- 38 USD pentru toate celelalte deplasări în Republica Moldova, conform                              H.G. 518/1995 cu modificările și completările ulterioare.
 
Art. 3. Se aprobă înființarea în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a Centrului European de Cercetare pentru Acipenseridae.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 4. Se aprobă, la propunerea Facultății de Științe și Mediu, acordarea titlului de profesor onorific doamnei profesor cercetător doctor habilitat Elena Zubcov, din cadrul Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău, Republica Moldova.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 5. Se aprobă, la propunerea Facultății de Litere, acordarea titlului de doctor honoris causa doamnei Ana Blandiana, poet, publicist și om de cultură recunoscut pe scena națională și în spațiul european.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 6. Se aprobă, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, înființarea programului de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă Asistența socială a copiilor cu cerințe educaționale speciale, forma de învățământ cu frecvență, domeniul Teologie, valabil începând cu anul universitar 2016-2017.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 7. Se aprobă, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, planul de învățământ pentru programul de studii postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă Asistența socială a copiilor cu cerințe educaționale speciale, domeniul Teologie, forma de învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2016-2017.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 8. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, înființarea programului de studii universitare de masterat Literatură română și dialog pluri-identitar – Paradigme culturale și didactice contemporane, locația de desfășurare – Chișinău, limba de predare - română, domeniul Filologie, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, valabil începând cu anul universitar                   2016-2017.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 9. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Literatură română și dialog pluri-identitar – Paradigme culturale și didactice contemporane, locația de desfășurare – Chișinău, limba de predare - română, domeniul Filologie, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, valabil începând cu anul universitar 2016-2017.
 Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 10. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, înființarea programului de studii universitare de masterat Comunicare instituțională și management în educație, locația de desfășurare – Chișinău, limba de predare – română, domeniul Științe administrative, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, valabil începând cu anul universitar 2016-2017.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 11. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Comunicare instituțională și management în educație, locația de desfășurare – Chișinău, limba de predare – română, domeniul Științe administrative, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani, valabil începând cu anul universitar 2016-2017.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 12. Se aprobă propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de validare a calificării aferente programului de studii universitare de licență Tehnologie și control în alimentație publică, domeniul Ingineria produselor alimentare, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 4 ani și introducerea în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 13. Se aprobă repartizarea locurilor pe facultăți la concursul de admitere 2016 pentru ciclul I de studii universitare de licență și ciclul II de studii universitare de masterat (Anexa 1 și 2).
Propunerea se transmite Senatului universitar pentru aprobare.
 
Art. 14. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, Metodologia de evaluare internă a școlilor doctorale (Anexa 3).  
Metodologia se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
Art. 15. Consiliul de Administrație a luat act de necesitatea efectuării plății contribuției în cadrul proiectului „Asigurarea accesului electronic național la literatura științifică și noi modalități de a susține și promova sistemul de cercetare în România/Anelis Plus” pentru              anul 2016.
 
Art. 16. Se amână propunerea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a Consiliului facultății.
 
Art. 17. Se avizează susținerea examenului de finalizare a studiilor pentru absolvenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, după cum urmează:
 
Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Universitatea la care vor susţine examenul de licență/ diplomă
Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești Zootehnie Piscicultură și acvacultură Universitateade Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași
Inginerie geodezică Măsurători terestre și cadastru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
 
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
 
RECTOR,
Prof. univ. dr. Iulian Gabriel BÎRSAN
 
Anexa 1. Cifra de școlarizare la studii de licență BUGET pentru anul universitar 2016/2017
Anexa 2. Cifra de școlarizare la studii de masterat BUGET pentru anul universitar 2016/2017
Anexa 3. Metodologia de evaluare internă a școlilor doctorale 2016
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email