UGAL

PI1.2/OS1.3/Acțiunea 1.2.1: Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI - Secţiunea C - Tip proiect: Întreprinderi inovatoare de tip start-up şi spin-off

Tip de apel: depunere continuă, cu evaluare o data la 3 luni. Termen limită - 31.12.2023
Durata maximă admisă – 24 luni.
Prin acest tip de apel se urmăreşte sprijinirea creării SPIN-OFF-urilor si dezvoltării START-UP-urilor inovatoare (întreprinderi înfiinţate de maximum 3 ani), bazate pe transferul rezultatelor cercetarii-dezvoltării obţinute  in universităţi  sau institute  sau pe idei brevetate, în vederea realizării de produse si servicii noi sau semnificativ îmbunătăţite pe care să le lanseze pe piaţă.

Tipuri de solicitanţi şi eligibilitatea solicitanţilor
  1. Start-up-uri: întreprinderi înfiinţate îjn baza Legii 3/1990, care înregistrează o vechime de maximum 3 ani în anul depunerii;
  2. Spin-off-uri: întreprinderi care urmează să se înfiinţeze pe baza unui rezultat obţinut în organizaţii de cercetare de drept public (institute de cercetare sau de învăţământ superior). Directorul proiectului este angajatul unei organizaţii de drept public de CD, care a participat la obţinerea rezultatelor pe care se bazează noul proiect propus de spin-off. Prin această acţiune se vor finanţa proiectele care asigură unui cercetător  sau unui grup de cercetători posibilitatea să se desprindă de instituţia publică, unde a dezvoltat un proiect de cercetare şi a obţinut un rezultat, în scopul continuării în cadrul firmei proprii a soluţiei cercetate până la finalizarea ei, în vederea producerii şi comercializării rezultatelor pe piaţă. Cercetătorul nu este obligat să părăsească instituţia publică.
Valoarea maximă a proiectului sub formă de asistenţă nerambursabilă este se 840.000 lei, echivalentul în lei a 200.000 euro, la data semnării contractului de finanţare. Pentru beneficiarii care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transportului rutier, valoarea maximă a asistenţei nerambursabilă este de 420.000 lei, echivalentul a 100.000 euro.

Valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea totală a costurilor eligibile, diferenţa de 10% reprezeintă contribuţia proprie a beneficiarului.

http://www.poc.research.gov.ro/ro/articol/4200/competitii-apeluri-deschise-poc-2014-2020-axa1

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email