UGAL

Ghidul Aplicantului aferent apelului pentru proiecte soft, finantat din Programul ENI – Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Moldova a fost în consultare publica.
 
Ghidul detaliază condițiile în care se pot solicita finanțări pentru proiecte fără o componentă de infrastructură sau care includ o componentă de infrastructură având o valoare de maximum 1 milion de Euro, în domeniile:
 
Obiectivul tematic 2. Sprijin pentru educaţie, cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare
Prioritatea 1.1 Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia
Prioritatea 1.2 Promovare și sprijin pentru cercetare și inovare
 Obiectivul tematic 3. Promovarea culturii locale şi conservarea patrimoniului istoric.
Prioritatea 2.1 Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric.
 
Obiectivul tematic 7. Ȋmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor, dezvoltarea reţelelor şi sistemelor de transport şi comunicare.
Prioritatea 3.1 Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier şi instrumentelor TIC.
 
Obiectivul tematic 8. Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii.
Prioritatea 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate şi a accesului la sănătate.
Prioritatea 4.2 Sprijin pentru activităţi comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale şi antropice, precum şi acţiuni comune în timpul situaţiilor de urgenţă
Prioritatea 4.3 Prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi cooperarea poliţiei
 
Sunt eligibile județele: Botosani, Iași, Vaslui, Galați din România și întregul teritoriu al Republicii Moldova, dar și, în anumite condiții, orașele Suceava și Piatra Neamț care sunt incluse în Program ca centre majore din punct de vedere economic, social și cultural.
 
Proiectele care pot fi selectate pentru finanțare în cadrul Programului România–Republica Moldova trebuie să aibă un caracter transfrontalier și să implice cel puțin câte un partener din fiecare țară participantă.
 
O organizatie poate depune ca aplicant numai 1 propunere de proiect pe prioritate iar in calitate de partener participarea este nelimitata daca organizatia poate demonstra ca are capacitatea materiala si financiara necesare.
 
Daca solicitantul a depus mai multe propuneri in calitate de beneficiar, va fi notificat sa decida numai asupra unei propuneri care sa fie evaluata in etapele urmatoare. Celelalte propuneri depuse pe aceeasi prioritate vor fi excluse din etapa de evaluare administrativa si de eligibilitate. 
 
Valoarea maximă a grantului acordat variază în funcție de Prioritatea adresată, astfel:
Prioritatea de investitii Finantare alocata prioritatii Buget max/proiect
Prioritatea 1.1 4,480 mil euro 50-400 mii euro
Prioritatea 1.2 2 mil euro 50-200 mii euro
Prioritatea 2.1 2,340 mil euro 50-100 mii euro
Prioritatea 3.1 1,010 mil euro 50-100 mii euro
Prioritatea 4.1 1,271 mil euro 50-200 mii euro
Prioritatea 4.2 2,500 mil euro 50-300 mii euro
Prioritatea 4.3 2,500 mil euro 50-300 mii euro

Cofinantarea este de min 10% si se distribuie intre parteneri la alegere.
 
Durata de implementare: min 12 luni – max. 18 luni.
 
Depunerea propunerilor se face prin intermediul aplicatiei electronice Programme’s Electronic Monitoring System (EMS), astfel:
1) Incarcarea in EMS a formularului de aplicatie si a documentelor suport prevazute in ghid pentru beneficiar si parteneri;
2) Depunerea/transmiterea unui CD/DVD cu continutul integral al documentelor incarcate in EMS, la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iasi, 2A, Dimitrie Ralet Street 700108 Iasi, Romania.
 
Mai multe informatii despre participanti si activitati eligibile, evaluarea administrativa si tehnico-financiara gasiti in Pachetul de informatii postat la:
Anexe
Buget
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email