UGAL

Acronim: PerMed
Finantator: Comisia Europeană, ERA-NET Co fund 
Coordonator: Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), Spain
Perioada de implementare: 2017-2022
 
Obiectivele generale ale apelului ERA PerMed sunt:
  • sprijinirea proiectelor de cercetare transnațională în domeniul medicinii personalizate; 
  • să încurajeze și să permită interdisciplinaritatea, prin combinarea cercetării preclinice și/sau clinice cu componente computaționale; 
  • să încurajeze colaborarea între mediul academic (echipe de cercetare din universități, instituții de învățământ superior, instituții publice care desfășoară activități de cercetare), cercetare clinică/publică în domeniul sănătății (echipe de cercetare din spitale/instituții de sănătate publică, instituții medicale și alte organizații de asistență medicală) IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii).
 
Propunerile trebuie să fie interdisciplinare și să demonstreze clar impactul potențial al Medicinei Personalizate, precum și valoarea adăugată a colaborării transnaționale. Fiecare propunere de proiect trebuie să abordeze ambele domenii majore de cercetare: 
  • Domeniul de cercetare 1: "Validarea, cercetarea biomedicală preclinică și clinică - Translația de bază la cercetarea clinică și dincolo" și 
  • Domeniul de cercetare 2: "Analiza, gestionarea și protecția datelor - Integrarea Date mari și soluții ICT "
prin abordarea a cel puțin unui modul din fiecare domeniu de cercetare:
 
  • Modulul 1A: Cercetarea preclinică și/sau Modulul 1B: Cercetarea clinică din zona de cercetare 1.
  • Modulul 2A: Tehnologia generatoare de date și TIC și/sau Modul 2B: Date și TIC - către aplicarea în domeniul asistenței medicale din domeniul cercetării 
 
Link pachet de informații național ERANET/ERANET Cofund: aici.

Depunerea și evaluarea se vor face în două etape (pre-propuneri și propuneri finale). Consorțiile pre-propunerilor câștigătoare vor fi invitate să depună propunerea finală de proiect care va fi evaluată de către experți independenți pe baza criteriilor de selecție. Procedura de peer-review a propunerilor finale se bazează pe criteriile de evaluare ale H2020.
 
Instituțiile care aplică pentru finanțare trebuie să fie eligibile conform regulilor naționale de finanțare ale țărilor din care fac parte.
 
Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizații de cercetare (institute de cercetare, universități, etc.).
Proiectele vor fi finanțate pe o perioadă de maxim 3 ani.
Termenul limită pentru trimiterea pre-propunerilor este 10 aprilie 2018, ora 17:00 (CET).
Termenul limită pentru trimiterea propunerilor finale este 05 iulie 2018, ora 17:00 (CET).
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email