UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Inginerie, Departamentul Ingineria fabricației, cu sprijinul Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), sucursala Galați organizează joi, 7 noiembrie 2024, începând cu ora 10:00, evenimentul de multiplicare a rezultatelor proiectului Erasmus+ intitulat STEM Education for Primary Schools - STEM for Youngsters.

Evenimentul se va desfășura în Campusul Științei al Universității „Dunărea de Jos” din Galați din Str. Domnească nr. 111, corp B, sala B26. Tema principală a evenimentului este legată de modul în care noile tehnologii pot fi integrate într-un curriculum interdisciplinar STEM și modalitatea prin care profesorul poate deveni un facilitator al colaborării și cooperării elevilor, în vederea realizării unei învățări eficiente și durabile. Evenimentul se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar, elevilor, studenților, inginerilor, tehnicienilor și pasionaților de tehnologie, care doresc să-și îmbunătățească abilitățile practice și cunoștințele în domeniile specifice educației STEM.

Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea unui program de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (primar și gimnazial) în domeniile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică). În cadrul programului de formare au fost dezvoltate trei module educaționale: Modul 1 - Introduction in Basic Machinery, Modulul 2 - Introduction incomplex electrical machines și Modulul 3 - Introduction to educational robotics, care au fost parcurse de 200 de profesori din 100 de școli, selecționate în grupul țintă al proiectului, din țările partenere consorțiului, respectiv 120 de profesori din Grecia, 20 de profesori din Cipru, 30 profesori din Bulgaria și 30 de profesori din România). Modulul 1 este dedicat profesorilor care predau la clasele a I-a și a II-a, modul 2 este dedicat profesorilor din clasele a III-a și a IV-a, iar Modulul 3 pentru profesorii din clasele a V-a și a VI-a.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2 (KA2) - Proiecte de parteneriat strategic, Proiecte de parteneriat strategic în domeniul educației școlare. Durata de a proiectului este de 3 ani, respectiv februarie 2022 – februarie 2025, din consorțiul proiectului făcând parte 5 parteneri din 4 țări europene, astfel: OTEAcademy, Atena, Grecia, Organization of Educational Robotics, Science, Technology & Math (S.T.E.M. Education), Atena, Grecia, Private Grammar School (P.G.M.S.) Nicosia, Cipru, Association Professional Forum for Education, Sofia, Bulgaria și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România.

Agenda evenimentului este disponibilă AICI

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email