UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați anunță lansarea proiectului „Antreprenoriat social urban pentru zona de Est – AntRES 3.0”, Cod SMIS 316782, contract de finanțare nr. OIR NE/74215/12.07.2024. Conferința de lansare va avea loc pe data de 10.10.2024 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Aula „Virgil Madgearu” – Str. Nicolae Bălcescu nr. 59-61, Galați, între orele 10:00 și 13:00.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social urban în Regiunile Sud-Est și Nord-Est, prin înființarea, dezvoltarea, susținerea și monitorizarea a 28 de întreprinderi sociale (inclusiv întreprinderi sociale de inserție) în mediul urban, entități care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă, în special pentru persoanele defavorizate din categorii vulnerabile, precum și la dezvoltarea economiei sociale locale și regionale.

Grupul țintă al proiectului AntRES 3.0 va fi format din 132 de persoane fizice cu minim studii medii, care se încadrează într-una din următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă; tineri cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani; șomeri, șomeri de lungă durată; persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii (persoane cu dizabilități, persoane din comunități cu excluziune socială, persoane din zone rurale, persoane eliberate din detenție, tineri fost instituționalizați, persoane reîntoarse în țară, persoane cu vârsta peste 50 ani care nu au loc de muncă sau sunt pe punctul de a-și pierde locul de muncă); persoane inactive (studenți, casnice) care doresc să obțină sprijin nerambursabil pentru înființarea unei Întreprinderi Sociale.

Participanții din grupul țintă vor beneficia de formare în competențe antreprenoriale (un curs de Antreprenoriat în economia socială - 180 ore), cei care finalizează formarea urmând să primească fiecare câte 900 de lei subvenție. Complementar cursului de formare, se vor organiza șase worskhop-uri online (webinarii) de formare în competențe și cunoștințe pe teme orizontale și secundare FSE+.

28 dintre planurile de afaceri propuse de cursanți vor fi finanțate cu câte 75.000 Euro/întreprindere de economie socială, la care acestea vor adăuga câte o cofinanțare privată de minim 10%.

Proiectul susține crearea a 140 de locuri de muncă (minim 5 la fiecare întreprindere socială), locuri de muncă nou create pe perioadă nedeterminată, cu normă de lucru de cel puțin 4 ore/zi. În termen de maximum patru luni de la semnarea contractului de subvenție, fiecare afacere finanțată trebuie să obțină un atestat de întreprindere socială și va fi obligată să raporteze anual la AJOFM și să-și mențină acest statut până la expirarea perioadei de sustenabilitate.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul: https://antres30.ugal.ro/.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email