UGAL

Atmosferă incendiară la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, unde pe tot parcursul zilei s-au perindat, la standurile celor 14 facultăți, circa 3.000 de elevi de clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din 30 de licee ale județului, veniți să afle care e cel mai bun program de studiu pe care să-l urmeze după bacalaureat. La Târgul Educațional Student #UDJG, gazdele s-au întrecut în demonstrații și momente artistice, așa că elevii au plecat încântați de oferta educațională prezentată.

În premieră, cei veniți din liceele din mediul rural au avut ocazia să viziteze Campusul „Al. I Cuza” și să guste din mâncarea pregătită la cantina studențească. Pentru vizitatori s-au organizat și tombole cu premii oferite de: APAN,  Arabesque, Tipografia Graphotek, Roman’s și Clește.ro dar și DFCTT și IDEI (UGAL)22, ambele din partea UDJG.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat: subprefectul Județului Galați, Ciprian Manea, vicepreședintele Consiliului Județului, Mitică Sandu, viceprimarul Municipiului Galați, Sorin Enache,  inspectorul școlar adjunct al IȘJ Galați, prof. Iolanda Bulgaru și prorectorul Universității, prof. univ. dr. Silvius Stanciu, inițiatorul și organizatorul evenimentului.

„Mă bucur să văd atâtea vise care își vor găsi oportunități de materializare în ofertele prezentate de UDJG, cea mai importantă instituție de învățământ din sud-estul României. Rolul nostru ca autorități locale este să creăm condiții optime să puteți rămâne să studiați acasă și să vă angajați în orașul natal”, a explicat Ciprian Manea, subprefectul județului Galați.

„Târgul educațional de azi e un prilej bun pentru a vedea ce oferă Universitatea gălățeană, ce vi se potrivește, în funcție de dorințe și competențe. Sfatul meu este să vă cunoașteți bine pasiunile și să faceți din ele o profesie, pentru a vă bucura de o carieră de succes. Vă urez mult succes și inspirație”, a declarat Mitică Sandu, vicepreședintele CJ Galați.

„Vă confirm că UDJG este cea mai de încredere instituție de învățământ superior din regiune, în plus,  Galațiul se află pe un trend ascendent, ceea ce pentru dumneavoastră înseamnă că veți putea să vă gândiți la un serviciu acasă, bine plătit”, a precizat, în discursul său, viceprimarul Sorin Enache.

„Urez tuturor elevilor alegeri bune și să vă găsim, în următorii ani, în băncile unei facultăți din cadrul UDJG, una dintre cele mai importante universități din țară”, a transmis participanților Iolanda Bulgaru, inspector școlar general adjunct al IȘJ Galați.

„Este o acțiune prin care liceenii sunt invitați să ne cunoască. Încercăm să păstrăm tinerii la Galați, să-i aducem aici, la UDJG, pentru că suntem printre primele zece instituții de învățământ superior din țară, avem o ofertă educațională foarte bogată, cu peste 80 de programe de licență, ce continuă cu masterat sau doctorat, un colectiv de cadre didactice de elită și un oraș în dezvoltare, care îi așteaptă pe absolvenți să continue proiectele inovative. Ne considerăm studenții parteneri ai actului educațional și le oferim consiliere pe tot parcursul anilor petrecuți în facultate”, a explicat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG.

Reprezentanții companiilor partenere au felicitat, la rândul lor, participanții la eveniment și au dat asigurări că vor fi, în continuare, alături de UDJG. Târgurile Educaționale „Student #UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați cu inspectoratele școlare județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar.

Mulțumim participanților, partenerilor și tuturor persoanelor implicate în buna desfășurare a evenimentului. 

Următorul Târg Educațional „STUDENT #UDJG” va fi pe 16 noiembrie, la sediul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila pe Calea Călărașilor nr. 29.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email