UGAL

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE

HOTĂRÂREA
nr. 34/ 23.6.2017


Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie, din data de 23.6.2017,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1.
a) Se aprobă Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Platformei integrate de cercetare interdisciplinară competitivă „Dunărea de Jos” (ReForm-UDJG), conform Anexei nr. 1. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă logo-ul Platformei integrate de cercetare interdisciplinară competitivă „Dunărea de Jos”  ReForm-UDJG.

Art. 2.
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare  Arhitectură Navală (CCAN), conform Anexei nr. 2. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul şi strategia Centrului de Cercetare Arhitectură Navală (CCAN), conform Anexei nr. 3. Statutul și strategia se transmit Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului de cercetare Calitatea Materialelor şi a Mediului (CC-CMM), conform Anexei nr. 4. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Nanotehnologii şi Materiale Funcţionale (CNMF), conform Anexei nr. 5. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor (CE-PP), conform Anexei nr. 6. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Maşini şi Echipamente Termice şi Ingineria Mediului în Energetică din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (METIME), conform Anexei nr. 7. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Mecanică şi Tribologia Stratului  Superficial (MTSS), conform Anexei nr. 8. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Științifică Inginerie Tehnologică în Construcția de Mașini (ITCM), conform Anexei nr. 9. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Sudării (SUDAV), conform Anexei nr. 10. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare Centrului de Competențe (Cercetare) Interfețe – Tribocoroziune și Sisteme Electrochimice (CC-ITES), conform Anexei nr. 11. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul Centrului de Competențe (Cercetare) Interfețe – Tribocoroziune și Sisteme Electrochimice (CC-ITES), conform Anexei nr. 12. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 11.
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme de Conducere Automată a Proceselor (SCAP),  conform Anexei nr. 13. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul de funcționare al Centrul de cercetare Sisteme de Conducere Automată a Proceselor (SCAP), conform Anexei nr. 14. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12.
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme Integrate de Conversie a Energiei și Conducere Avansată a Proceselor Complexe (SICECAPC), conform Anexei nr. 15. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul de funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme Integrate de Conversie a Energiei și Conducere Avansată a Proceselor Complexe (SICECAPC), conform Anexei nr. 16. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 13. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcţionare al Centrului de Cercetare Ştiinţifică în Sisteme Inteligente și Tehnologia Informaţiei (SITI), conform Anexei nr. 17. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 14. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului integrat de cercetare, expertiza și transfer tehnologic în industria alimentară (BioAliment-TehnIA), conform Anexei nr. 18. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 15.
a) Se aprobă propunerea de reorganizare a Laboratorului de Diagnoza și analiza acustică a sistemelor fizice din cadrul Centrului de Analize Fizico-Chimice, Morfo-funționale și Chemometrie sub denumirea de Laborator de Modelare și Simulare SMlab. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Laboratorului de Modelare și Simulare SMlab, conform Anexei nr. 19. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 16. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului European de Excelență pe Probleme de Mediu (ECEE), conform Anexei nr. 20. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 17.
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Comunicare interculturală și literatură (CIL), conform Anexei nr. 21. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul Centrului Comunicare interculturală și literatură (CIL), conform Anexei nr. 22. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 18.
a) Se aprobă propunerea de înființare a Centrului Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene, care înlocuiește structura de cercetare existentă, respectiv Centrul de Cercetări de Istorie, Critică și Teorie Literară al Academiei Române, Institutul „G. Călinescu”. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene (CISCLE), conform Anexei nr. 23. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
c) Se aprobă Statutul Centrului Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene (CISCLE), conform Anexei nr. 24. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 19.
a) Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de cercetare științifică teoria și practica discursului (CCTPD), conform Anexei nr. 25. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.
b) Se aprobă Statutul Centrului de cercetare științifică teoria și practica discursului (CCTPD), conform Anexei nr. 26. Statutul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 20. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Cercetarea de interfață a textului original și tradus. Dimensiuni cognitive și comunicaționale ale mesajului (LITCIT), conform Anexei nr. 27. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 21. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Institutului Transfrontalier de Studii  Internaționale și Justiție Penală (ITSIJP), conform Anexei nr. 28. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 22. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului interdisciplinar de studii artistice (CISA), conform Anexei nr. 29. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 23. Se aprobă Planul operațional pentru activitatea de cercetare dezvoltare și inovare (CDI) 2017, conform Anexei nr. 30. Planul operațional se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 24. Se aprobă, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, înființarea următoarelor programe şi cursuri de formare continuă:
I. Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă: Managementul instituțiilor publice.
II. Curs de formare continuă: Instruire în vederea utilizării infrastructurii, laboratoarelor și echipamentelor de cercetare-dezvoltare din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 25. Se avizează, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, planurile de învățământ pentru următoarele programe şi cursuri de formare continuă:
I. Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă: Managementul instituțiilor publice.
II. Curs de formare continuă: Instruire în vederea utilizării infrastructurii, laboratoarelor și echipamentelor de cercetare-dezvoltare din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Planurile de învățământ se transmit Senatului universitar spre aprobare.

Art. 26. Se aprobă, la propunerea CSUD, modificarea comisiilor de admitere la studiile universitare de doctorat pentru anul universitar 2017-2018, în care domnul prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu este președinte, respectiv membru. Noua componență a comisiilor este următoarea:
  • Domeniul Inginerie industrială : Comisia 2
Prof. dr. ing. Luminița MORARU - președinte
Prof. dr. Cătălina ITICESCU - membru
Prof. dr. Mirela PRAISLER - membru
Prof. dr. habil. ing. Antoaneta ENE - membru
  • Domeniul Chimie: Comisia 1  
Prof. dr. Cătălina ITICESCU- președinte
Prof. dr. ing. Luminița MORARU - membru
Prof. dr. Mirela PRAISLER - membru
Prof. dr. habil. ing. Antoaneta ENE - membru

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 

Anexa 1 Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Platformei integrate de cercetare interdisciplinară competitivă „Dunărea de Jos” (ReForm-UDJG)
Anexa 2 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare  Arhitectură Navală (CCAN)
Anexa 3 Statutul şi strategia Centrului de Cercetare Arhitectură Navală (CCAN)
Anexa 4 Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului de cercetare Calitatea Materialelor şi a Mediului (CC-CMM)
Anexa 5 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Nanotehnologii şi Materiale Funcţionale (CNMF)
Anexa 6 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor (CE-PP)
Anexa 7 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Maşini şi Echipamente Termice şi Ingineria Mediului în Energetică din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (METIME)
Anexa 8 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Mecanică şi Tribologia Stratului  Superficial (MTSS)
Anexa 9 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Științifică Inginerie Tehnologică în Construcția de Mașini (ITCM)
Anexa 10 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Sudării (SUDAV)
Anexa 11 Regulamentul de organizare și funcționare Centrului de Competențe (Cercetare) Interfețe – Tribocoroziune și Sisteme Electrochimice (CC-ITES)
Anexa 12 Statutul Centrului de Competențe (Cercetare) Interfețe – Tribocoroziune și Sisteme Electrochimice (CC-ITES)
Anexa 13 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme de Conducere Automată a Proceselor (SCAP)
Anexa 14 Statutul de funcționare al Centrul de cercetare Sisteme de Conducere Automată a Proceselor (SCAP)
Anexa 15 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme Integrate de Conversie a Energiei și Conducere Avansată a Proceselor Complexe (SICECAPC)
Anexa 16 Statutul de funcționare al Centrului de Cercetare Sisteme Integrate de Conversie a Energiei și Conducere Avansată a Proceselor Complexe (SICECAPC)
Anexa 17 Regulamentul de organizare și funcţionare al Centrului de Cercetare Ştiinţifică în Sisteme Inteligente și Tehnologia Informaţiei (SITI)
Anexa 18 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului integrat de cercetare, expertiza și transfer tehnologic în industria alimentară (BioAliment-TehnIA)
Anexa 19 Regulamentul de organizare și funcționare a Laboratorului de Modelare și Simulare SMlab
Anexa 20 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului European de Excelență pe Probleme de Mediu (ECEE)
Anexa 21 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Comunicare interculturală și literatură (CIL)
Anexa 22 Statutul Centrului Comunicare interculturală și literatură (CIL)
Anexa 23 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene (CISCLE)
Anexa 24 Statutul Centrului Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene (CISCLE)
Anexa 25 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de cercetare științifică teoria și practica discursului (CCTPD)
Anexa 26 Statutul Centrului de cercetare științifică teoria și practica discursului (CCTPD)
Anexa 27 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Cercetarea de interfață a textului original și tradus. Dimensiuni cognitive și comunicaționale ale mesajului (LITCIT)
Anexa 28 Regulamentul de organizare și funcționare al Institutului Transfrontalier de Studii  Internaționale și Justiție Penală (ITSIJP)
Anexa 29 Regulamentul de organizare și funcționare al Centrului interdisciplinar de studii artistice (CISA)
Anexa 30 Planul operațional pentru activitatea de cercetare dezvoltare și inovare (CDI) 2017

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email