UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 104 din 23 iulie 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare și de funcționare a Senatului UDJG,
 
Senatul universitar, în data de 23 iulie 2020,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului universitar, acordarea titlului de profesor emerit doamnei prof. univ. dr. ing. Gabriela Cătălina Rotaru. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-15 octombrie 2020. Componența comisiei științifice de acordare a titlului este următoarea:
Președinte:
  • Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați
Membri:
  • Prof. univ. dr. ing. Carmen Ionela MORARU, profesor la Cornell University, USA
  • Conf. univ. dr. ing. Nastasia BELC, director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare
  • Prof. univ. Luminița NECHITA, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galați
  • Prof. univ. dr. ing. Gabriela BAHRIM, decan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor
  • Prof. univ. dr. ing. Daniela BORDA, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor
  • Prof. univ. dr. ing. Nicoleta STĂNCIUC – membru de rezervă
  • Prof. univ. dr. ing. Anca NICOLAU – membru de rezervă.

Art. 2. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, la propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului universitar, acordarea titlului de doctor honoris causa domnului prof. univ. dr. Ovidiu Predescu de la Universitatea Ecologică din București. Evenimentul se va desfășura în luna septembrie 2020. Componența comisiei științifice de acordare a titlului este următoarea:
Președinte:
  • Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați
Membri:
  • Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați
  • Prof. univ. dr. Mircea DUȚU, directorul Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române
  • Prof. univ. dr. Bogdan-Liviu CIUCĂ, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
  • Conf. univ. dr. George-Cristian SCHIN, decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 3. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, la solicitarea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice și de etică a Senatului universitar, numirea doamnei prof. univ. dr. ing. Iuliana APRODU în funcția de Director al Centrului Integrat de Cercetare, Expertiză și Transfer Tehnologic în Industria Alimentară, acronim BioAliment-TehnIA, în locul doamnei prof. univ. dr. ing. Nicoleta STĂNCIUC, respectiv, numirea doamnei conf. univ. dr. ing. Liliana MIHALCEA în funcția de responsabil al Laboratorului de analize fizico-chimice și microbiologie ale alimentelor, acronim LAFCMA, în locul doamnei prof. univ. dr. ing. Gabriela RÂPEANU.

Art. 4. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea Consiliului pentru studiile universitare de doctorat al IOSUD-UDJG privind completarea comisiei de admitere la studii universitare de doctorat în anul 2020, după cum urmează:
Școala Doctorală de Științe socio-umane
Domeniul de doctorat: Istorie
Președinte:
  • Prof. univ. dr. habil. George-Eugen ENACHE
Membri:
  • Prof. univ. dr. habil. Constantin ARDELEANU
  • Prof. univ. dr. habil. Arthur-Viorel TULUȘ
  • Prof. univ. dr. habil. Silviu-Dan LUPAȘCU
  • Prof. univ. dr. habil. Cristian Nicolae APETREI.

Art. 5. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat din IOSUD-UDJG, decizia Directorului Școlii Doctorale de Științe socio-umane de respingere a solicitării de întrerupere a studiilor doctorale pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 01.07.2020, formulată de doamna drd. VASILACHE M. Raluca-Oana, anul III, domeniul Management, forma de învățământ - cu frecvență redusă, forma de finanțare - buget fără bursă, conducător de doctorat – prof. univ. dr. habil. Alexandru CĂPĂȚÎNĂ. Biroul Juridic al universității a dat aviz negativ cererii de întrerupere a studiilor doctorale.

Art. 6. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Biroului Juridic al universității, Procedura operațională pentru susţinerea online a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) de la IOSUD - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. (Anexa)

Art. 7. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, constituirea de către rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a unei comisii de analiză a situației proiectului Evaluarea supraviețuirii și răspândirii în Marea Neagră a puilor de sturion din speciile amenințate critic lansați în Dunărea inferioară, cod SIMPOP RO3519081103180299, formată din cinci membri, dintre care doi propuși de către Senatul universitar și trei membri desemnați de către rector.

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU
 

Anexa Procedura operațională pentru susţinerea online a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) de la IOSUD - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email