UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 84 din 12 mai 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare și funcționare a Senatului UDJG,
 
Senatul universitar, în data de 12 mai 2020,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului  Universității „Dunărea de Jos” din Galați, înființarea următoarelor programe de studii universitare, în cadrul Facultății Transfrontaliere:

Nr. crt. Programul de studii (L/M) Domeniul de licență/ masterat – tip masterat Forma de învățământ/durata studiilor Statut ARACIS
1. Licență: Asistenţă managerială şi administrativă – (Cahul) Ştiinţe administrative cu frecvență /
3 ani
autorizare
provizorie
2. Masterat: Limba română – identitate și deschidere culturală (Chișinău) Filologie /
masterat profesional
cu frecvență /
2 ani
încadrare
în domeniu
3. Masterat: Limbi moderne în dialog intercultural (ro/ru/en) (Chișinău) Filologie /
masterat profesional
cu frecvență /
2 ani
încadrare
în domeniu
4. Masterat: Comunicare, multiculturalitate şi multilingvism – (la Taraclia) Ştiinţe ale comunicării /
masterat profesional
cu frecvență /
2 ani
încadrare
în domeniu

Art. 2. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului  Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planurile de învățământ pentru programele de studii sus-menționate.

Art. 3. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări, pentru validarea calificării aferente programelor de studii sus-menționate, în vederea înscrierii acestora în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

Art. 4. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, cu recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității și a Compartimentului de calitate, Raportul de autoevaluare, în vederea autorizării provizorii de către ARACIS a programului de studii universitare de licență Inginerie în nutriție aplicată, domeniul de licență Științe inginerești aplicate, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Art. 5. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, schimbarea denumirii programului de studii universitare de masterat Analiză asistată de calculator a dinamicii mașinilor și echipamentelor tehnologice, de la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila. Noua denumire este Dinamica mașinilor și echipamentelor tehnologice, domeniul de studii universitare de masterat Inginerie mecanică.

Art. 6. Se avizează, cu majoritatea voturilor exprimate, numirea de către președintele Senatului universitar a domnului prof. univ. dr. Gheorghe IVAN în funcția de președinte al Comisiei juridice și de etică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, având în vedere demisia doamnei lector univ. dr. Adriana STANCU din funcția de președinte interimar al acestei comisii și solicitarea domnului prof. univ. dr. Gheorghe IVAN de transfer de la Comisia pentru activitate studențească și probleme sociale a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați la Comisia juridică și de etică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email