UGAL


HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 4/28.1.2019

 

Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie întrunit în data de 28.1.2019,

HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice acordarea titlului de doctor honoris causa domnului academician Linos-Alexandre Sicilianos. Ceremonia are loc în data de 6 mai 2019.
Componența comisiei de acordare a titlului este următoarea:
Președinte:
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
- Prof. dr. Iulia Motoc – Universitatea din București;
- Prof. dr. Radu Carp – Universitatea din București;
- Prof. dr. Florin Tudor – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie, schimbarea denumirii Departamentului Sisteme termice și ingineria mediului în Sisteme termice și autovehicule rutiere. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, taxele de studii pentru anul universitar 2019-2020, conform Anexei nr. 1. Taxele se vor transmite ulterior Senatului universitar spre aprobare, împreună cu toate taxele propuse de facultăți.

Art. 4. Se aprobă Regulamentul de recuperare a orelor de lucrări practice la programele de studii Medicină și Asistență medicală generală din cadrul Extensiunii Facultății de Medicină și Farmacie din Enna, Italia, conform Anexei nr. 2. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă solicitarea privind transmiterea dosarului la ANC pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Inginerie electrică și calculatoare (în limba engleză) și introducerea în RNCIS a programului. Solicitarea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă demararea proceselor de evaluare a următoarelor programe de studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență:

Nr. crt. Facultatea Programul de studii
1. Inginerie Știința materialelor
2. Inginerie și Agronomie din Brăila Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice
3. Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică Electronică de putere și acționări electrice
4. Medicină și Farmacie Moașe
5. Litere Limba și literatura franceză – limba și literatura engleză
6. Litere Limba și literatura engleză – limba și literatura română
7. Litere Limba și literatura franceză – limba și literatura română
8. Litere Limba și literatura română – limba și literatura engleză
9. Istorie, Filosofie și Teologie Teologie ortodoxă didactică
10. Transfrontalieră Relații internaționale și studii europene (Cahul)
11. Transfrontalieră Limbi moderne aplicate (Cahul)

Art. 7. Se aprobă demararea proceselor de lichidare a următoarelor programe de studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență:

Nr. crt. Facultatea Programul de studii
1. Inginerie Mecatronică
2. Inginerie Ingineria sudării
3. Știința și Ingineria Alimentelor Inginerie și management în alimentația publică și agroturism
4. Transfrontalieră Electromecanică (Cahul)
5. Transfrontalieră Educație fizică și sportivă (Cahul)

Art. 8. Se avizează colaborarea cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor de către absolvenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în sesiunile iulie 2019, septembrie 2019 și februarie 2020, după cum urmează:

Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Număr estimativ de absolvenți Universitatea organizatoare a examenului de licență/ diplomă
Istorie, Filosofie și Teologie Relații internaționale și studii europene Relații internaționale și studii europene 15 Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București
Transfrontalieră Relații internaționale și studii europene Relații internaționale și studii europene 23

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se avizează colaborarea cu următoarele facultăți din cadrul universității în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor din sesiunile iulie 2019, septembrie 2019 și februarie 2020, după cum urmează:

Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Număr estimativ de absolvenți Universitatea organizatoare a examenului de licență/ diplomă și disertație
Transfrontalieră Economie și afaceri internaționale Afaceri internaţionale 22 Economie și Administrarea Afacerilor
Ingineria materialelor Ingineria procesării materialelor 7 Inginerie

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10. Având în vedere informarea Direcției Juridice și Resurse Umare nr. 1675/23.01.2019, se avizează încadrarea muncitorilor în trepte/grade profesionale, în funcție de vechimea în specialitatea postului și vechimea în muncă.

Art. 11. Se aprobă Regulamentul intern al universității, conform Anexei nr. 3. Regulamentul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12. Se aprobă, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, înființarea programului de studii universitare de licenţă Pescuit maritim costier, domeniul Zootehnie, începând cu anul universitar 2019-2020. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 13. Se avizează, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de licenţă Pescuit maritim costier, domeniul Zootehnie, începând cu anul universitar 2019-2020. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 14. Se aprobă solicitarea privind transmiterea dosarului la ANC pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Pescuit maritim costier și introducerea în RNCIS a programului. Solicitarea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 15. Se aprobă, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, înființarea următoarelor programe de formare continuă, valabile începând cu anul universitar 2018-2019:
I. Curs de formare continuă:
  • Internet - comunicare și căutare de informații;
  • E-servicii și protecţia informațiilor în medii digitale;
  • Practica pedagogică Biologie;
  • Metodica predării disciplinei Biologie;
  • Modelare în mecatronică.
II. Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă:
  • Mecatronică Aplicată.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 16. Se avizează, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, planurile de învățământ aferente  programelor de formare continuă menționate la art. 15, valabile începând cu anul universitar 2018-2019. Planurile de învățământ se transmit Senatului Universitar spre aprobare.

Art. 17. Se aprobă, la propunerea Serviciului Bibliotecă și Editură, scoaterea din inventar a unui număr de 1017 publicații în valoare de 55464,41 lei, în conformitate cu art. 51 din legea bibliotecilor nr. 334/2002, modificată prin legea nr. 593/2004.


RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 

Anexa nr. 1 Taxele de studii pentru anul universitar 2019-2020 propuse de Facultatea de Medicină și Farmacie
Anexa nr. 2 Regulamentul de recuperare a orelor de lucrări practice la programele de studii Medicină și Asistență medicală generală din cadrul Extensiunii Facultății de Medicină și Farmacie din Enna, Italia
Anexa nr. 3 Regulamentul intern al universității

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email