UGAL

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE

HOTĂRÂREA
nr. 3/ 2.2.2018


Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie întrunit în data de 2.2.2018,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se avizează colaborarea cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor de către absolvenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, la programul de studii universitare de licență Relații internaționale și studii europene, promoția 2018, în sesiunile iulie 2018, septembrie 2018 și februarie 2019.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie, criteriile specifice pentru concursul de ocupare a posturilor didactice pe perioadă determinată, începând cu anul universitar 2018-2019.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie, criteriile specifice pentru promovarea cadrelor didactice pe perioadă nedeterminată, începând cu anul universitar 2018-2019.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează, la propunerea Facultății de Inginerie, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Modelare și simulare în inginerie mecanică, domeniul Inginerie mecanică, începând cu anul universitar 2018-2019.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, înființarea Asociației Centrului Universitar de Medicină Dentară al Municipiului Galați.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se avizează cofinanțarea proiectului pentru finanțări europene nerambursabile,  Program POC 2014-2020, Axa 1, secțiunea G, având titlul Procedeu de obținere a mixturii asfaltice prin folosirea deșeului grit și alte materiale organice polimerice uzate, acronim ProGritAsfalt.

Art. 7. Se avizează cofinanțarea proiectului pentru finanțări europene nerambursabile, Program POCU 2014-2020, Axa 6, având titlul Educație și creativitate pentru o carieră universitară inovativă bazată pe cunoaștere, acronim EducInovativ.

Art. 8. Se aprobă solicitarea doamnei lect. dr. Cioromele Gabriela Alina, cadru didactic titular la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, de a susține activități didactice în regim de plata cu ora în cadrul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în semestrul II, anul universitar 2017-2018.
Solicitarea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, schimbarea denumirii facultății în Facultatea Transfrontalieră.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10. Se avizează demararea procedurii de dizolvare a Asociației „Sport Ugal”, cod fiscal 33687173, persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, în conformitate cu dispozițiile art. 54-60 din Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.
Se transmite Senatului universitar spre informare.

Art. 11. Se avizează Rapoartele de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmite de către Consiliul pentru cercetare științifică (Anexa nr. 1) și Serviciul cercetare dezvoltare și inovare (Anexa nr. 2).
Rapoartele se transmit Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12. Se avizează decizia Consiliului pentru cercetare științifică privind acreditarea instituțională și ierarhizarea unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați,  conform Anexei nr. 3.
Lista unităților de cercetare acreditate instituțional și lista unităților de cercetare de excelență se transmite Senatului universitar pentru aprobare.

Art. 13. Se aprobă afilierea Hub-ului digital din infrastructura Facultății de Inginerie, la una dintre unitățile de cercetare din domeniul Științe inginerești din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.


RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN


Anexa 1 Rapoartele de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmite de către Consiliul pentru cercetare științifică
Anexa 2 Rapoartele de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmite de către Serviciul cercetare dezvoltare și inovare
Anexa 3 Decizia Consiliului pentru cercetare științifică privind acreditarea instituțională și ierarhizarea unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email