UGAL

S-a finalizat procedura de desemnare a autorităților de management și certificare ale Programului Interreg Europen. MDRAPFE e autoritate națională

Secretariatul comun al programului INTERREG EUROPE a anunțat joi, 17 august a.c., finalizarea procedurii de desemnare a autorităților de management și certificare a programului.
 
Programul de cooperare teritorială INTERREG EUROPE, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), are un buget de 359 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020 și are ca beneficiari eligibili autorități publice naționale, regionale sau locale, alte organisme de drept public și organizații neguvernamentale din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, Elveția și Norvegia.
 
După primele două apeluri de proiecte deschise în anii 2015 și 2016, România se situează pe locul 4 între statele membre UE, fiind parteneră în 47 de proiecte aprobate, care însumează 6,6 milioane euro. În cel de-al treilea apel de proiecte, deschis în perioada 1 martie – 30 iunie 2017, beneficiarii români au depus 85 de proiecte (de asemenea, locul 4 în UE). Proiectele vor fi evaluate de Secretariatul tehnic comun din Franța în perioada următoare.
 
MDRAPFE, în calitate de Autoritate Națională în România a programului INTERREG Europe, sprijină în mod constant beneficiarii români ai programului, atât în etapa de pregătire a aplicațiilor, prin diseminarea informațiilor legate de apelurile deschise, cât și în perioada implementării proiectelor aprobate.
 
Autoritatea de Management a programului INTERREG Europe, localizată în Franța, este structura responsabilă de coordonarea programului, în numele țărilor partenere. Autoritatea de Management este cea care semnează contractele cu reprezentanții proiectelor aprobate spre finanțare.
 
Autoritatea de Certificare, localizată în Belgia, este structura care verifică cheltuielile realizate în cadrul proiectelor finanțate prin program, semnalează eventualele nereguli la Comisia Europeană și realizează plățile către proiecte.
 
Programul are un Secretariat tehnic comun, localizat în Franța, care se ocupă de operațiunile administrative curente: comunică oportunitățile de finanțare, acordă sprijin celor care solicită finanțare, evaluează solicitările și monitorizează proiectele, gestionează bugetul de asistență tehnică, asistă toate celelalte structuri ale programului.
 
Sursa: MDRAPFE
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email