UGAL

Parlamentul României dezbate proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii. OUG 96/2016 conține o serie de prevederi care reglementează formarea profesională a adulților.

Deputații din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Parlament au propus în şedinţa din data de 7 martie 2017 ca „ARACIP şi ARACIS sau altă instituţie recunoscută la nivel european, după caz, să exercite controlul asupra modului în care se organizează, desfăşoară şi finalizează formarea profesională a adulţilor şi să aplice sancţiuni”.
De asemenea, proiectul prevede ca furnizorii de formare profesională să obțină acreditare din partea ARACIP/ARACIS pentru derularea programelor de formare, renunțându-se la formula de autorizare funcțională în prezent.

Proiectul mai prevede că „Furnizorii de formare profesională care au în derulare programe mai pot funcţiona în această calitate cel mult 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe. După această dată aceştia pot funcţiona numai dacă sunt acreditaţi”.
Descarcă raportul

Raluca Prelucă,
www.fonduri-structurale.ro
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email