UGAL

POPAM: A fost lansat în consultare Ghidul pentru stimularea acvaculturii durabile, măsura II.9


În data de miercuri, 21 noiembrie 2018, POPAM a publicat în consultare ghidul pentru apelul competitiv „Stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor, inovatoare, competitive și bazate pe cunoaștere”, măsura II.9 - Conversia la sistemele de management de mediu și audit și la acvacultura ecologică, obiectiv specific 2.3 - Protejarea și refacerea biodiversității acvatice și îmbunătățirea ecosistemelor legate de acvacultură și promovarea unei acvaculturi eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Beneficiari eligibili: Operatori care dețin în exploatare amenajări piscicole aflate în perioada de conversie la acvacultura ecologică.

Alocare financiară: Intensitatea ajutorului public este de 50 % din valoarea compensației, din care 75% contribuţia comunitară din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime și 25% contribuţia publică naţională.

Tipurile de activități eligibile care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt, în principal, cele care vizează:
  •     Adecvarea mediului acvatic și planul de gestionare durabilă;
  •     Producția simultană de animale de acvacultură ecologice și neecologice;
  •     Originea animalelor de acvacultură ecologice și gestionarea animalelor de acvacultură neecologice;
  •     Practici de creșterea animalelor de acvacultură: Norme generale de creștere a animalelor de acvacultură.

Descarcă Ghidul

Cetăţenii şi institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursa: www.ampeste.ro
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email